Vánočka nekynutá bez kvasnic s přáškem do pečiva
Prosím, nějak se mi nedaří kynutá vánočka (nemám pekárnu), chtěla bych zkusit bez kvasnic s práškem do pečiva. Je to možné, máte osvědčený recept? Moc děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
Vlaďka D. (vladkadasva) ID 221201, mimibazar.cz/vladkadasva (31.12.2014, 8:03)
Pekárny není na kynuté těsto třeba, stačí svaly ,-) Nicméně zmiňovaná vatová konzistence těsta jde udělat i doma a bez přidané chemie, ne, že to nejde! Za použití tří druhů tuků v poměru 1:1:1 (pravé máslo, sádlo, sluneč.olej) a řádného propracování těsta. Mouku lze taky prosít a taky platí, že pokud těsto přisladíte trochu víc, zhutní, je těžší, nekyne tak lehce.

ODPOVĚDĚT
Klára B. (kakunka) ID 1199 (30.12.2014, 20:38)
Na co pekárnu? ,-) Všecko dělám rukama, která fáze Vám nejde? (F)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (30.12.2014, 19:03)
Nemusíte mít přece pekárnu abyste ji upekla. Pekávala jsem ji ještě v době, kdy jsem o pekárnách neměla ani tucha. S práškem do pečiva to i přesto, že ji autorky tohoto receptu takto označují, nebude vánočka...tím neříkám, že nebude dobrá, jen to nebude vánočka ale buchta.

ODPOVĚDĚT
Kateřina S. (shuli) ID 30539, mimibazar.cz/shuli (30.12.2014, 19:00)
výborná u mě v albu s tvarohem..mám jí pod mazancem :-),mokrá těžká..super recept od tchýně :-)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (30.12.2014, 18:12)
Taky se pridavam k tomu, ze to nebude mit s Vanockou nic spolecneho. Vanocka kyne hodne dlouho a hodne dlouho se musi zadelavat, sice pekarnu mam, ale stejne vsecky testa delam rucne . ,-)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (30.12.2014, 18:49)
Fakt jo :-oteda to musíte mít bicepsy jak Arnold ,-) já jsem tak vděčná za to zadělání v pekárně (radost)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (30.12.2014, 19:21)
Moje mamka dělá ručně těsto i teď v 80 letech, a to má 40 kg i s postelí, dříve se jinak nedělalo a vánočky byly stejně dobré. ,-)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (30.12.2014, 19:25)
Jo, já vím, však moje taky :-) ale jsem ráda, že to jde dnes snáz, jinak s mýma nemocnýma rukama by rodina neměla nic kynutého, jak je rok dlouhý :-)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (30.12.2014, 19:51)
Mne to neprijde zas tak tezke, ta slana lynuta testa na chleba nebo rohliky, ty miluju. Ta sladka me stvou jak lepi, ale ty tak casto nedelam.mne prijde pracnejsi umyt pak ty nadoby apod, vlastne zapnout a nastavit celou pekarnu, nez to uhnist rucne ,-)

ODPOVĚDĚT
Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (30.12.2014, 21:23)
Jsem na tom stejně ,-),pekárnu jsem prodala a kynuté jenom v ruce,sice občas bolí ale pekárnu už nikdy (H)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Petra k. (petulisek) ID 125836 (30.12.2014, 17:53)
Tak bud lita buchta do nejake formy ve tvaru vanocky, nebo neco jako praskove testo, ale z toho bude spis kolac, nez vanocka. Vanocka pletena a vatova, kypra, ta opravdu z prdopece nebude. Pokud ji nemate lehkou a citit kvasnicemi, tak uberte drozdi o trosku a nechte dele kynout, vanockove testo to potrebuje.

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (Lenicka6) ID 93706, mimibazar.cz/lenicka6 (30.12.2014, 17:51)
dělám toto a chuťově skoro jako vánočka opravdu vyzkoušejte : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=42259&user=93706 (L)

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (30.12.2014, 16:09)
Neděláte si švandu? Vánočka s práškem do pečiva?
tak z toho vánočka fakt nebude a jestli tak hnusná.
Na to vám osvědčený recept nikdo nedá.

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (30.12.2014, 14:55)
Leni, tu vánočku, jak dala odkaz Táňa jsem roky dělala ručně, bez pekárny. Těsto se hněte dlouho, i půl hodiny, dokud se nebude lepit na mísu a budou krásné puchýře. Pak nechávám kynout tak 5-7 hodin a tak ještě hodinu upletenou na plechu a je (Y) I z pekárny pak vyklopím do mísy a ještě nechám kynout..

ODPOVĚDĚT
Lenka Š. (lačetti) ID 262973 (30.12.2014, 14:33)
Dobrý den, také nemám pekárnu a peču tu samou vánočku co je tady. Je nejlepší. Ještě se mě nikdy nestalo, že by těsto nevykynulo...možná děláte něco špatně nebo jiný postup.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 199334 (30.12.2014, 14:29)
Také nemam pekárnu a pecu tu jak dává níže odkaz paní Táňa.
Je vynikající. (L)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (30.12.2014, 14:24)
Leni nedělejte to, to nebude vánočka :^) zkuste tenhle recept, je výborný a pekárnu nepotřebujete, stačí ručně zadělat http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10092 (hello)

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (Brizule) ID 488521 (30.12.2014, 14:38)
Táni, tu jsem právě dělala, byla cítit kvasnicemi a nebyla taková, jakou si představuju, já mám ráda takovou "vatovou" ne drobivou, ale určo to byla moje chyba, prostě to nějak neumím. Asi je potřeba nechat ji dlouho kynout, co myslíte? Jak dlouho?

ODPOVĚDĚT
Petra Z. (petrazelenka) ID 447515 (30.12.2014, 16:39)
tuhle v odkaze jsem už letos dělala pětkrát. Po kvasnicích nesmrdí, jen lehká vůně prostě kynutého těsta, kupuji Fala droždí, zdá se mi nejlepší. Vatovou jako ze supermarketu si doma neuděláte, alespoň mi to tak vysvětlovala známá pekařka, že kdybych věděla co do toho dávaj .... ,-) Ale mně právě chutná tahle, moje, domácí ,-) , ani jsem jí dlouho nehnětala, už mám břicho a to mi v tom vadí, tak jsem to hodně ošidila, i se mi trochu lepila na mísu, přidávám tam trochu víc mléka, vánočka je pak měkčí. Nechávám kynout v teple vždy 2 hodiny a pak chvilku umotanou na plechu. A je to Mńamozní (jidlo)

ODPOVĚDĚT
Věra P. (kamion) ID 40799, mimibazar.cz/kamion (30.12.2014, 16:22)
Dělám podle receptu mé maminky, těsto kyne hodinu a pak po upletení další hodinu

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (30.12.2014, 14:41)
Fakt? *-) Tak to se divím, všichni, komu jsem ji dávala ochutnat, chtěli recept a chválili...no, já ji teda zadělávám v té pekárně (ale tím to není, kamarádka ji dělá ručně) kynout nechávám přibližně tak hodinku, možná ani ne *-) peču na 170 stupňů na horkovzduch...

ODPOVĚDĚT
Monika K. (monky3) ID 66156 (30.12.2014, 17:15)
fakt necháváte kynout tak krátce?? já zadělám, kyne i 3h, upletu, ještě ji hodinu nechám a pak peču jen na 160st. za půl hodinky je a přes celou troubu, zadělávám ručně (Y)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (30.12.2014, 18:47)
Jj, cca hodinku a pak ještě chvíli upletenou na plechu...taky jsem ji na radu tchýně kdysi nechávala kynout strašně dlouho, ale zjistila jsem, že v tom vůbec žádný rozdíl není...je výborná stejně tak po tom kratším čase :-) (hello)

ODPOVĚDĚT