Prosím o radu, kdo má zkušenost
Pracovala jsem ve firmě 8 let, šéf byl se mnou velice spokojený. Pak jsme odešla na mateřskou a za mě přijali náhradu a šéf mě ubezpečoval, že se vrátím na své místo. Vrátila jsem se, vzal mi polovinu práce (více v komentu)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Lucie Z. (Lucy33) ID 221460, mimibazar.cz/lucy33 (24.4.2015, 17:33)
(F) takový tlak bych nedala.. je pro mě důležité pracovat v klidu a pohodě.. u nás se mateřská bohužel řeší tak , že max. rok má žena nárok na tu STEJNOU pozici /půl roku 100%, zbytek na základě jednání s vedením, nenárokové/ a do tří let věku dítěte se sice samozřejmě vrátit může, ale na Jakoukoliv jinou pozici (kromě uklízečky...).. No, takže většina z nás nebyla s dítětem doma déle než ten rok :´( 8-| +o( a ty vyjímky, které daly přednost dětem a byly doma třeba šest let (dvě děti po sobě) začaly znovu od píky na skoro nejnižším základu bez ohledu na předchozí "zásluhy" Mazec.... Držím palce

ODPOVĚDĚT
Sylva V. (GSylva) ID 5548, mimibazar.cz/gsylva (upraveno 24.4.2015, 15:04)
Měla jsem to samé a rychle jsem si našla práci jinde.Ten tlak je šílený,zvlášť když jste samoživitelka,snad to té mladé jednou také nějaká "mladá loketka"vrátí.Přeju pevné nervy!!!

ODPOVĚDĚT
Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (24.4.2015, 14:05)
tak to jsem mela to same... po 8 letech ve firme jsem sla v 36 na materskou, po 6 letech jsem se mela vratit, pul roku mi sef sliboval ze me vezme zpet, 5! dni pred nastupem mi oznamil, ze majitel firmy chce na to misto svou znamou... mohla jsem se branit ale ty nervy mi za to nestaly... sla jsem na neschopenku Dr. mi napsal deprese (s tim se da byt doma rok) a po par mesicich jsem sehnala dobre misto 15minut od domova (do stare prace jsem jezdila hodinu) ... a dohodla jsem se se sefem ze mu podepisu vypoved z nadbytecnosti...

ODPOVĚDĚT
Alena M. (Ája) ID 531, mimibazar.cz/fanda (27.4.2015, 10:59)
Já dostala po rodičovské výpověď až v den nástupu - měla jsem dorazit 14:30 a ve 14:00 volali, ať nechodím, že dostanu výpověď 8o| Já už ale půl roku pracovala jinde, ale nechtěla jsem jim odpustit odstupné... ,-)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (24.4.2015, 12:48)
Bohužel s tím neuděláte nic, pokud šéf preferuje vaší nástupkyni. Je mu prostě bližší než vaše zásluhy a nedopouští se ničeho protizákonného. Nezbyde vám než hledat nové zaměstnání, i když je to smutné. Pokud vám nekrátí plat, zatím neodcházejte, počkejte na výpověď s odstupným, ale čas využijte na další vzdělávání - opakujte si jazyk, PC programy... a rozhlížejte se po jiném zaměstnání.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (24.4.2015, 12:41)
Rychle si hledat novou práci. (F)

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (24.4.2015, 11:51)
Já nemám tyhle věci ráda. Co by kdyby. Je to od šéfa neprofesionální a určitě bych si s ním na rovinu promluvila. Dělat někomu blbce? Šla bych na to slušně, ale přímo. Nervy a bezesné noci ani náhodou. Kdoví, jak to vlastně je. Třeba si to jen ona myslí a co si píše s kolegou na to se vykašlete. Zlý a závistiví lidé budou vždy a všude. Výplatu Vám podepisuje šéf nikoliv ona. Každopádně je lépe vědět na čem jste, abyste mohla hledat jinde. Držím palce, nesnáším takovéhle podrazy.

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (Kutim) ID 259100, mimibazar.cz/kutim (24.4.2015, 12:58)
Já takhle přímo jednat moc neumím, ale určitě je to nejlepší řešení (Y)
Aspoň bude jasno...
(Popravdě - já bych od žádného šéfa nečekala, že mi bude "držet místo" přes mateřskou, a já se pak v klidu vrátím, až budu chtít. Ale to je jen můj osobní názor. Nemyslím to nijak útočně. Jen vedení firmy upřednostní své zájmy, a na volné místo musí přijmout jinou pracovnici.)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petra254) ID 529240 (24.4.2015, 11:06)
Záleží, jaké máte nervy takový tlak vydržet. Jestli budete čekat až vás propustí s odstupným nebo raději se poohlížet po něčem novém a odejít sama. Podle toho jak píšete, jste schopná a určitě si něco nového najdete. Podle mého názoru ty nervy za to nestojí a je lepší odejít. Možná ještě zkusit si se šéfem narovinu promluvit, ale nevím, jaký je. Já jsem před MD také pracovala na hodně dobré pozici, ale když jsem otěhotněla, měla jsem rizikové těhotenství, byla jsem na neschopence, pak klasickou MD a RD, nehodlala jsem při dětech pracovat, chtěla jsem si je užít, tak jsem po návratu také pro ně úplně přestala mít cenu. A to jsem pracovala na manažerské pozici přímo s vedením, rozuměli jsme si.... Chtěli po mě, abych po návratu dělala zkoušky z PC, apod. Rozhodla jsem se odejít sama, dlouho jsem se rozhodovala, ale nakonec jsem moc ráda, že jsem to udělala, ale chápu, že je to těžký, když jste sama. Al

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (Brizule) ID 488521 (24.4.2015, 11:46)
Děkuji Vám. A jaké zaměstnání jste sehnala potom? Zvažuji, co případně dělat, kde se ohlížet po práci. V čem by se dalo podnikat (což je asi utopie).

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petra254) ID 529240 (24.4.2015, 12:05)
Pracuji na částečný úvazek u neziskové organizace, pracuji na jednom z jejich projektů dotovaných z EU. Můžu si to dovolit, protože manžel vydělá. A taky nemáme v blízkosti prarodiče, ani nikoho na hlídání, takže jsme to tak chtěli vyřešit, že dál se budu takto starat o děti. Abych dělala někde kariéru a platila si chůvu, tak na to nejsem stavěná, ani by se mi to nelíbilo. Běžte tomu naproti, nečekejte jen na inzeráty s volnýma místama, ale vyhodnoťte si, co chcete dělat a sama oslovujte firmy nebo organizace s nabídkou svých schopností. Pokud jste vybudovala firmu, tak se určitě uplatníte i jinde. Držím pěsti! (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petra254) ID 529240 (24.4.2015, 12:08)
Ještě mě napadlo, že také fungují neziskovky nebo různé organizace, které pomáhají ohroženým skupinám, což jsou i matky po MD, najít si práci, zkuste se poohlídnout ve vašem okolí

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (Brizule) ID 488521 (24.4.2015, 10:45)
vzal mi polovinu práce a nechal ji mojí nástupkyni (obchod s firmou, který jsem 8 let tvrdě budovala). Moje nástupkyně se zřejmě bojí o svou dobrou pozici a od začátku mého návratu mě pomlouvala, náhodně jsem našla mail, kde si za mými zády dopisovala s kolegou, že až zmiznu, půjde do mých papírů - což je pro šéfa v pořádku atd. Jenže ona se stala šéfovou oblíbenkyní. A tak mi jde šéf po krku. Teď mi sebral dalšího významného zákazníka. Není vyloučeno, že mě nakonec propustí pro nadbytečnost. Co s tím? Jsem samoživitelka.

ODPOVĚDĚT