Výpočet podpory
Prosím o radu.Do prosince mám hlášenou RD. U původního zaměstnavatele jsem dala výpověď. V říjnu jsem nastoupila na zástup k jinému zaměstnavateli na plný úvazek. Zástup bude ukončen v polovině listopadu. Z čeho mi vypočtou podporu v prosinci na ÚP?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (2.11.2015, 14:12)
Podpora se počítá z posledního ukončeného zaměstnání, ve kterém bylo odváděno soc. pojištění. Takže z 2. práce. Ale pozor, to jen v případě, že vznikne nárok na podporu z platu.

U vás je nárok na podporu z platu v míném ohrožení, protože nemáte odpracováno dost (12 měsíců), ale dopočítává se vám to péčí o dítě, abyste těch potřebných 12 měsíců dala. Pak je ovšem nutné zajistit, aby péče o dítě nebyla poslední činností, kterou před nástupem na pracák děláte. Prostě aby ta poslední činnost byla práce. Což znamená - jít na pracák hned po ukočení zaměstnání. Zákon vám dovoluje "mezeru" 3 prac. dny, po tu dobu je ještě možné zaregistrovat vás zpětně hned po ukočení zaměstnání. Když bude mezera delší, tak už zpětně nezaregistrují, mezi práci a pracák se vám vloudí pár dní péče o dítě a budete mít podporu za péči o dítě, to nechcete, ta je prťavá.

ODPOVĚDĚT
Petra V. (petrule1) ID 407387 (2.11.2015, 20:43)
Děkuji moc za radu!!! Jakmile dostanu papír o ukončení smlouvy, vyrazím na ÚP.

ODPOVĚDĚT
Ilona Březinová (IlčaZat) ID 193627 (2.11.2015, 12:46)
Máte SZ :-)

ODPOVĚDĚT