Zemina / hlína
Krásné ráno. Prosím, která zemina na zahradě je kvalitnější pro trávník, jako do černa/šeda nebo do hněda? Jde mi o to, kterou dát jako vrchní vrstvu. A jak správně založit trávník, aby byl krásný? Moc děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Denisa P. (DenulinkaK) ID 304090 (9.5.2016, 22:29)
Plně souhlasím s paní níže. Taky jsme pokrývali jen vrchní vrstvu - černozem.Jinak jsme vespod nechali bagrem upravenou tu původní. A jak píše paní, pokud ho chcete mít krásný, každoročně zabere údržba mnoho času. Já vždycky říkám, že trávník je nejnáročnější (i finančně) kvítko z celé zahrady ;-)

ODPOVĚDĚT
Petra B. (tonky) ID 48111, mimibazar.cz/tonky (9.5.2016, 17:12)
Když pohledáte na internetu, najdete mraky odborných článků. Záleží, jak máte velkou zahradu, protože zemina je celkem drahá. My zakládali trávu na pozemku 1700 m a půdu máme hlinito jílovitou, takže bychom se asi nedoplatili, kdybychom ji měli vyměnit. Takže na zasetí jsme dali tenkou vrstvu černozemě, aby se tráva dobře ujala. Záleží, jakou zahradu zakládáte, podle toho vyberete semeno. A pak už se o trávník musíte starat, pokud ho chcete mít pěkný. Tzn. provzdušňovat, hnojit, zalévat, když je sucho, často sekat, stříkat proti plevelu, pokud nepoužijete hnojivo, které má toto obsaženo / třeba Travin / atd. Krásný trávník dá práci.

ODPOVĚDĚT