Vývar
Jaký používáte/děláte vývar, když nechci z éček? Děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (30.11.2016, 10:05)
Vývar by se měl vařit několik hodin (manžel - kuchař vařil i několik dní), je to kombinace masa, kostí (ty jsou nejdůležitější) a čerstvé zeleniny (včetně cibule).

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (29.11.2016, 19:43)
Taky jedině z masa a zeleniny. Než normální vývar, to radši žádnou polévku.

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (29.11.2016, 17:25)
Leni, záleží kdo má co rád.Já neumím používat masox či polotovary, vč. knedlíků či buchet v prášku... Klasický masový vývar dá o něco více práce, jak nějaký koupený polotovar...ale ta chuť je vážně jinde (D) Ve vývaru je fajn nakombinovat třeba vepř. a hovězí žebro, přihodit bobkov. list, libeček... a důležité je nechat dlouho a pomalu vařit a sbírat hnědou pěnu. Přesně jak píše Lenka V. No a potom můžete udělat domácí nudličky, strouhání, nočky...anebo dokonce celestýnské nudle, ty miluji ...podobné co dělám jsou zde http://www.recepty.cz/recept/celestynske-nudle-do-polevky-8050
(F)

ODPOVĚDĚT
Pavla Č. (pavlíkmacík) ID 116994, mimibazar.cz/pavlikmacik (29.11.2016, 15:14)
http://www.mimibazar.cz/recept/64355-0-1/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky...připojuji se k ostatím holkám pode mnou, také nepoužívám třeba masox (jak říká Polreich: to hnědé z mrtvé krávy) (hello)

ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (29.11.2016, 15:35)
Masox je fakt hnusnej! Maso nic nenahradí, zeleninové vývary také ano, ale přijdou mi nasládlé, a to nemusím.

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (29.11.2016, 13:44)
Vývar dělám zásadně z čerstvého masa, hovězího, vepřového, kuřecího, rybího, doma jsme to nikdy jinak ani nedělali. (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka E. (lenina) ID 1050, mimibazar.cz/elenka (29.11.2016, 12:57)
Přece z masa nebo zeleniny.Ani by me nenapadlo, ze někdo dělá vývar třeba z kostky...

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (BehunkovaL) ID 75070, mimibazar.cz/behunkoval (29.11.2016, 12:54)
Vývar - maso, cibule ve šlupce kvůli barvě, nové koření celé, celý pepř, sůl, bylinky,ideálně libeček, kořenová zelenina. A jaký je dobrý a silný. Mňam. Nepoužívám tato dochucovadla už pár let, gulášové koření třeba je směs papriky, pepře, majoránky, kmínu a tuny soli a glutamátů, luxusní guláš jde i bez "sra.....k". A nejen guláš. Zmiňované kuře třeba máme rádi s medem a zázvorem, sůl, pepř a hotovo. Nejsem biomaniak, ale v jídle všeobecně do sebe dostáváme spoustu hnusů, tak není nutné to ještě doplňovat takto. A rozhodně mi kostka čas neušetří, jestli tam nasypu koření nebo hodím kostku je jedno.

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (29.11.2016, 17:35)
(Y)

ODPOVĚDĚT
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (29.11.2016, 12:44)
No z masa nebo zeleniny nebo z ryb

ODPOVĚDĚT
Anna S. (Ela z Frelu) ID 1311, mimibazar.cz/ElazFrelu (29.11.2016, 12:40)
minulý týden, jsem se o tomto bavila s jednou starší paní, která říkala, že kdysi se vařilo bez bujónů (pamatuji si, že ani mamka je nepoužívala) a třeba kuře se posypalo jen solí a kmínem a tak se peklo, dnes nikdo bez grilovacího kuře neudělá, přitom je to jen paprika se solí ( a velkým množstvím soli)

ODPOVĚDĚT
marie s. (brumteles) ID 220300, mimibazar.cz/brumteles (1.12.2016, 0:14)
také peču kuře, že jej omyji, osolím, posypu mletou sladkou paprikou a okmínuji a dám do pekáčku, kde mám pokrájenou cibuli a hlavně máslo, žádné oleje a plátky másla položím i na kuře, poté vložím do předehřáté trouby a po zapečení podlévám. Někdy pro spestření ještě do základu přidávám trochu špeku a nebo kořenovou zeleninu. Myslím si, že naše klasická kuchyně, tak jak se vařilo za našich babiček je opravdu výborná a léty prověřená kuchyně. Dnes se vše dělá na olivovém oleji, pomalu se na něm restuje i zelenina na svíčkovou. :-$ :-$

ODPOVĚDĚT
Alena M. (a74) ID 400427 (29.11.2016, 15:52)
Ve velkem se pouzivalo maggi a podravka...

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (upraveno 2.1.2020, 23:04)
.

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (Latimeriepodivna) ID 189623, mimibazar.cz/latimeriepodivna (29.11.2016, 20:25)
Já taky -a je nejlepší :-$

ODPOVĚDĚT
Lenka E. (lenina) ID 1050, mimibazar.cz/elenka (29.11.2016, 12:59)
Protože dnes je kuře tak nedobré, ze se musí ta pachuť něčím překrýt. Kuře před 30 lety bylo úplně o něčem jiném.

ODPOVĚDĚT
Markéta D. (modřenec) ID 276136, mimibazar.cz/modrenec2 (1.12.2016, 11:33)
Lenko, chuť si už bohužel nepamatuji, ale pamatujete, před třiceti lety, se kuře muselo hlídat a podlívat. A bylo upečené za hodinu. Dnes můžete na dvě hodiny odjet, a stále se bude koupat ve vodě.

ODPOVĚDĚT
Lenka E. (lenina) ID 1050, mimibazar.cz/elenka (1.12.2016, 12:01)
Jj, přesně tak.Já si tu chuť pamatuju, o to je to horší

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (29.11.2016, 17:01)
(Y) Přesně tak a to milujeme kuřata :-S

ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (29.11.2016, 15:32)
Přesně tak, dneska to není kuře, ale nějaký blemt, bez chutí, nevím co na něm lidi mají že to všichni vaří, vařím ho jen vyjímečně.

ODPOVĚDĚT
Anna S. (Ela z Frelu) ID 1311, mimibazar.cz/ElazFrelu (29.11.2016, 14:16)
přesně tak, u nás je jeden malý řezník, někdo mu říká levný, já říkám polský a to je děs. Když jsem řekla, že je to maso bez chuti, tak mi prodavačka řekla, tak tam dejte koření a ochuťte-dobrá rada nad zlato

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (BehunkovaL) ID 75070, mimibazar.cz/behunkoval (29.11.2016, 12:57)
Hlavně tehdy byl jen klasický masox, co si pamatuji. žádné grilovací, pečené kuře, americké brambory, atd nebylo. Jako neodsuzuji nikoho, kdo toto používá, i já jsem tak začínala, když jsem ve 20 bydlela sama a vařit se teprve učila. Ale čím jsem starší, tím víc se snažím vracet k "poctivému" jídlu.

ODPOVĚDĚT