Doba určitá a dovolená
Obracím se na vás s prosbou.... manžel má smlouvu na dobu určitou do 31.12. pokud 2.1. nepřijde do práce, je zaměstnavatel povinen mu proplatit dovolenou? případně pro výpočet podpory na ÚP je výhodnější - podepsat dodatek o prodloužení na 1 měsíc?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (29.11.2016, 14:31)
Ano, pokud při skončení pracovního poměru zbývá nevyčerpaná dovolená, zaměstnavatel ji proplatí, tzn. peníze za ni by dostal v lednu s poslední výplatou.

Té druhé otázce nerozumím, v čem by to mělo být výhodnější? Pokud nemá odpracováno, tak samozřejmě je výhodnější získat měsíce navíc, aby nárok na podporu měl. Pokud odpracováno má, prodloužení práce mu s výší podpory nepomůže. Jen by se v tomto případě (ukončení v lednu místo v prosinci) změnilo čtvrtletí, ze kterého se mu počítá průměrný výdělek a tím i podpora - místo z července-září by se počítalo z října-prosince. Ale při víceméně stejném výdělku je ten rozdíl jen malý.

ODPOVĚDĚT
Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (29.11.2016, 21:48)
Hani muzu poprosit o radu?
v rijnu skoncila jednomu nasemu pracovnikovi doba urcita, posledni 3 mesice marodil a ja mu zapomnela proplatit 6 dni dovolene, ty penize mu ddame pri pristich mzdach, ale nebude mu to nekde chybet? Evidencnim listu? Na UP jsem mu davala potvrzeni o pravdepodobnem vydelku za tri mesice.
moc dekuji M.

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (30.11.2016, 14:31)
ÚP počítá z ukončeného čtvrtletí, tzn. když skončil v říjnu, tak červenec-září. Změna v říjnové či pozdější mzdě nemá vliv. Stejně jestli míval nějaká čtvrtletní potvrzení příjmů (třeba pro sociálku), tak se to v nich neprojevilo.
Ale ano, podle mě bude potřeba udělat opravu ELDP. Jestli jste mu dali i Potvrzení o zdanitelných příjmech, tak to taky vystavit nové. Nic jiného mě nenapadá.

ODPOVĚDĚT