Jak děláte rizoto?
Mám ráda rizoto, ale to moje není to nej co mi chutná. V restauraci jsem ho jedla, bylo hezky suché a chuťové vynikající, mě příjde, že to moje je takové patlavé. Máte svůj vyzkoušený mňam recept? Co chutná vám? Děkuju moc za rady a tipy :-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 25 komentářů
Lenka K. (Lenicka6) ID 93706, mimibazar.cz/lenicka6 (5.2.2013, 22:56)
jen doporučím nasmažit si zvlášť hodně cibulky do zlatova a potom ji vmýchat do hotového rizota (Y) :-) (Y)!!tohle dodá prostě super chuť rizotu,vážně!! (hello)

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (5.2.2013, 18:08)
Rýže Parboiled (modrá krabička) se nepatlá

ODPOVĚDĚT
Petra H. (strawberry24) ID 184083 (5.2.2013, 16:16)
já dělám tak že si dám zpěnit cibuli na oleji, přidám nakrájené žampiony na plátky podusím poté přidám mleté maso orestuji,přidám mrkev, petržel a hrach grilovací koření a trošku kari,sůl, pepř podliju a dusím poté smíchám z rýží u nás se po něm můžou utlouct (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Dana H. (Dana D16) ID 8289, mimibazar.cz/danad (4.2.2013, 21:36)
patlavé :-oto se mi ještě nestalo a to dělám z jasmínové rýže...rýži uvařím zvlášt....v druhém kastrolu na cibulce udělaám mleté maso....sůl...pepř....pak přidám zeleninu-pokud mám....nebo přidám rýži a steril.hrášek a je to....nastrouhám sýr a je to mnam-)nikdy se nepatlá ,-)

ODPOVĚDĚT
Gábina V. (Ferďulka) ID 81518 (4.2.2013, 20:42)
Na cibulce na kousíčky maso buď kuřecí nebo vepřové, zapráším červenou sladkou paprikou, přidám propranou rýži, jen lehce osmahnu, zaliji vodou a přidám zeleninu (hrášek, kukuřici, mrkev, fazolky) a houby, osolím. Přiklopím pokličkou a strčím do trouby, sem tam promíchnu a nechám péct,ke konci sundám poklici.
(jidlo)

ODPOVĚDĚT
Dana Š. (drnda24) ID 78134 (4.2.2013, 20:12)
Dneska jsem ho zrovna vařila: uvařila jsem si kuřecí maso v Podravce, poté jsem maso obrala a osmahla ho na cibulce, ochutila jsem ho gril kořením, přidala hrášek a kukuřici (na mrkev jsem zapomněla) a promíchala jsem s rýží. Zdálo se mi suché, tak jsem přidala trochu vývaru z vaření masa. Rýži vařim Parboiled, ta se nerozvaří a je dokonalá. Dobrou chuť :-)

ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (P.A.V.L.A) ID 263721 (4.2.2013, 18:13)
To je receptů, nechám se inspirovat.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (4.2.2013, 18:03)
Tak pravé italské rizoto je docela dost patlámo. Správně má být lepivé. Mě to lepivé moc nechutná. Suché mám ráda. Na cibulku vepřové maso (pustí víc šťávy než kuřecí), osolit, okmínovat, houby, když je maso poloměkké mrkev, hrášek a kukuřici a rýži parboiled(pak je totiž mňamózně suché a sypké (dance)), přidám masox a dusím do měkka. Posypu sýrem a dlabem.

ODPOVĚDĚT
Olga F. (Majkys75) ID 111949, mimibazar.cz/majkys75 (4.2.2013, 17:53)
Já ho dělám už jen v rýžovaru (F) napřed si na pánvi osmahnu vše, co tam chci dát, tzn. na cibulce šunku, slaninu, kuřecí maso, salám.... prostě co vám chutná, fantazii se meze nekladou |:o) nakonec přihodím mražený hrášek, fazolky, kukuřičku, taktéž dle vaší chuti, přidám ve vodě rozpuštěný zeleninový nebo kuřecí bujon , ochutím a když je v rýžovaru rýže tak napůl, všechno tam nasypu , promíchám a nechám dovařit, tím, že se to pak už nevmíchává do uvažené rýže, nic se nerozpatlá a rizeto zůstane sypké (Y)

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (jitkaanicka) ID 277140 (4.2.2013, 21:01)
Paní O
lgo, můžu se vás zeptat, jaký máte rýžovar?Doporučíte?Jitka

ODPOVĚDĚT
Olga F. (Majkys75) ID 111949, mimibazar.cz/majkys75 (4.2.2013, 21:11)
Jitu, mám od tefalu tento http://ryzovary.heureka.cz/tefal-rk400932/ a jsme s ním moc spokojená, mám vše z nerezu a tuto značku a mohu jen doporučit (L)

ODPOVĚDĚT
petra m. (petra95) ID 64316, mimibazar.cz/petra95 (4.2.2013, 17:46)
mě také chutná to sypké a prý se to peče v troubě já ho ale neumím tak jako když si ho koupím , to na obrázku vypadá moc dobře hned bych si dala ,-) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Lenaap) ID 370811 (4.2.2013, 16:32)
já mám taky ráda patlavou,ale záleží jakou použijete rýži...
jinak já dělám z vepřového,nebo kuřecího masa a s houbami a osmaženou cibulkou..zeleninu nikdo nechce :^)...výborné rizoto je z pečeného kuřete...většinou zůstanou prsa,tak ta nakrájím,osmahnu cibulku,smíchám s rýží a trošku toho vypečeného z kuřete a je to (Y)

ODPOVĚDĚT
Alena M. (a74) ID 400427 (4.2.2013, 16:18)
Já dělám ze zavařeného vepřového masa ve vlastní šťávě. Doma dělané, od tatínka :o)) Dám do hrnce rozehřát, přidám jakoukoli zeleninu a kunovjanku bez nálevu - ta tomu dodá takovou šťavnatou chuť. Přidám mletou sladkou papriku a nakonec propláchnutou rýži. Osolím, zaleju vodou a dám dusit pod pokličku do trouby. Pak sypu sýrem. Rýži používám parboiled. Je to spíše sypavější, než mazlavé, ale nevadí mi ani to. Dobrou chuť! (L)

ODPOVĚDĚT
Veronika Š. (dva.caparti) ID 55325, mimibazar.cz/dvacaparti (4.2.2013, 16:31)
To vypadá skvěle (Y)

ODPOVĚDĚT
Alena M. (a74) ID 400427 (4.2.2013, 19:31)
Manžel neměl rizoto rád, ale když zkusil toto moje, tak si mě hned vzal za ženu :-D Jinak, dělat zvlášť rýži a zvlášť zeleninu mi přijde zbytečné, ta rýže natáhne chuť toho masa i zeleniny. Ale musí se to dusit, ať to není z té trouby vysušené. Jinak - není nad pravé italské, že jo ,-)?

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (4.2.2013, 15:54)
Jsem "rýžožrout" a rizotem rozhodně nepohrdnu. Miluji klasiku: udusím rýži v hrnci a nechám ji dojít pod peřinou. Smahnu cibulku, přidám pokrájené vařené kuřecí maso a orestuji. Přihodím hrášek, žampiony a lžičku sladké papriky. Dle chuti osolím. Nakonec promíchám s dušenou rýží. Na talíři posypu sýrem, přidám sterilovanou okurku.
Stejně tak ale z mletého masa.
Kdo si pamatuje školní rizoto - tam se dával kmín - to já nemusím.
Dá se dělat i z konzervy (vepřovka, hovězí), houbové.....
Jediné co nepozřu je s mraženou zeleninou 8-|

ODPOVĚDĚT
Dana Koželuhová (koželuh) ID 41090, mimibazar.cz/kozeluh (4.2.2013, 18:41)
Jarko a chutna jako ze skolky?danka

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (4.2.2013, 20:23)
Jak tam dáte kmín - je to rizoto ze školní jídelny ,-)

ODPOVĚDĚT
Šárka P. (Ssara) ID 203308, mimibazar.cz/ssara (4.2.2013, 15:32)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=105324 delavam toto bez Solcanky, pridam trosku jinou zeleninku (dle chuti) a nemuzem si ho vynachvalit (F)

ODPOVĚDĚT
Martina Z. (frmax) ID 218041, mimibazar.cz/frmax (4.2.2013, 15:24)
Já mám ráda patlavé, to suché mi moc nejede. ,-)

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (Wewa) ID 16754, mimibazar.cz/wewa (4.2.2013, 15:20)
Osmahnu cibulku na oleji, přidám maso z konzervy, k tomu přidám zeleninu (mraženou nebo čerstvou), hříbky, osolím, opěpřím, přidám sladkou papriku. Vše zaliju vodou a vaím, dokud zelenina nezměkne. Mezitím si přeberu rýži - cca 2 hrnky volně sypané rýže, né v těch pytlíkách. Jakmile je zelenina měkká, přidám ji do pekáče (varného skla) k rýži, zaleju vodou nad rýží cca 2cm a dám péct do trouby. Peču do změknutí rýže. (L)

ODPOVĚDĚT
Zuzana N. (dinovtriku) ID 46428, mimibazar.cz/dinovtriku (4.2.2013, 14:41)
Já dělám nejčastěji zeleninové - bez masa, naše děti maso moc nemusí... osmahnu nakrájenou cibulku na sádle, zasypu mletou paprikou promíchám, přidám propláchnutou rýži a vodu, sůl, pepř a pod pokličkou dusím, po chvilce přisypu pytlík mražené zeleniny a nechám dodělat, když je potřeba, přiliju trochu vody... hotové posypu petrželkou a sýrem (jidlo)
A mám radši to matlavé, než suché ,-)

ODPOVĚDĚT
Soňa Č. (ssonda) ID 165593 (4.2.2013, 14:31)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=78591&user=165593

ODPOVĚDĚT
Markéta D. (mmakina) ID 66112 (4.2.2013, 14:14)
Dělám ve velkém hrnci, na oleji do zlatova osmažíme 1 velkou cibuli, na ni hodíme půlku rajského protlaku a vysmažíme, tak 3–5 minut, zaleme STUDENOU vodou /aby se do rizoto dostala chut z masa/ a vložíme na malé kousky nakrájenou kýtu, konzervu hrášku aj s nálevem a dva hrnky proprané rýže, nejlépe Arborio nebo jiné krátkozrnné, ta potřebuje na hrnek rýže dva hrnky vody, takže já dávám 3 hrnky vody a něco, osolíme, až zavaří, stlumíme, až se vypaří voda, nechám na vypnuté varné desce ještě cca 15 minut pod pokličkou dojít, pak hrnec zabalíme do ručníku a vrazíme ještě na půl hodiny a klidně dýl do peřin, kde krásně dojde.

ODPOVĚDĚT
Dana Koželuhová (koželuh) ID 41090, mimibazar.cz/kozeluh (4.2.2013, 18:39)
Marketko a je to takoveto jak se delalo ve skolce?nedavate tam papriku?

ODPOVĚDĚT
Markéta D. (mmakina) ID 66112 (7.2.2013, 19:53)
Je a nedávám papriku, protlak je jemnější.

ODPOVĚDĚT
Martina K. (maky913) ID 308021, mimibazar.cz/maky913 (4.2.2013, 14:20)
to určitě vyzkouším :-) sladkou mletou papriku nedáváte????

ODPOVĚDĚT
Markéta D. (mmakina) ID 66112 (4.2.2013, 14:21)
Nedávám, nechutná nám tam, protlak je lepší. (Y)

ODPOVĚDĚT
Monika H. (wictorie) ID 77788 (4.2.2013, 14:11)
No třeba to patlavé já dělám špatně, takže jukni na vaše tipy, moc moc děkuju (L)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 25 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>