Diagnóza M216 - Deformita nohy a klenby nohy
Má prosím někdo tuto nebo podobnou diagnózu? Více v komentu...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (22.3.2013, 13:57)
A vložky do bot od ortopeda nosíte? Klenba nohy musí být podpořena, jinak je špatné postavení těch kotníků a bolí.

ODPOVĚDĚT
Marie K. (ME-JA) ID 42212, mimibazar.cz/me-ja (22.3.2013, 15:56)
Vložky do bot mám. Bohužel jsou extra kvůli vysoké klenbě a mám je zatím jen v jednom páru zimních kozaček. Vysoké podpatky vůbec nenosím, pouze nízkou obuv.

ODPOVĚDĚT
Michaela P. (Jezecek2007) ID 194019 (22.3.2013, 13:14)
A co zkusit rehabilitační vyšetření+rehabilitace a dobrého fyzioterapeuta?
U Vás jde o plochou nohu nebo ty bolesti začaly náhle (píšete,že před lety jste měla revm. artritidu,to už nejste nikde sledovaná,žádné jiné problémy s klouby nemáte?).
Někdy může být příčina i někde úplně jinde než v tom chodidle (koleno,kyčel, páteř).

ODPOVĚDĚT
Marie K. (ME-JA) ID 42212, mimibazar.cz/me-ja (22.3.2013, 16:01)
Rehabilitaci mám za sebou (mobilizace,ultrazvuk, elektrika, masáže), bohužel bez efektu. Mám prý pravý opak ploché nohy. Klenba je do luku a extrémně vyklenutá, tudíž našlapuju jen na plosku pod prsty a patu. Bolest je střídavá. Někdy po větší námaze, někdy i když jen sedím, tak mi projede klenbou ostrá bodavá bolest až křeč. Některé dny jsou lepší, že ani nekulhám, někdy je to až do toho kulhání :-| Artritida před lety byla způsobená mnohonásobnými záněty, nebo alespoň tak mi to bylo v Praze v Revmatologickém ústavu vysvětleno *-) S tou klenbou mám problémy od minulého ledna. Horší je to v zimě a v hnusném počasí.

ODPOVĚDĚT
Marie K. (ME-JA) ID 42212, mimibazar.cz/me-ja (22.3.2013, 16:12)
U ortopeda jsem byla naposled v únoru. Další opich. Objednal mě až na květen. Po injekci mě pravá noha asi skoro 3 týdny nebolela. Pak opět začala. Přeobjednala jsem se aspoň na duben. ¨Prý pak nové rentgeny a jedině ozařování.
Nevím, od mala mi křupe pravé koleno a cítím tam takové pnutí, že si musím prostě "odkřupnout", aby se uvolnilo. Tímhle se nikdo nezabýval. Nohy mám po ránu jakoby ztuhlé. Právě, že už si nevím rady. Byla bych ráda za někoho, kdo má podobnou zkušenost nebo někoho známého. Obvoďák mi dokonce jednou řekl, že se s tou bolestí a omezením budu muset smířit a holt zatnout zuby. Je mi 31 let a nerada bych se s tím smiřovala.

ODPOVĚDĚT
Marie K. (ME-JA) ID 42212, mimibazar.cz/me-ja (22.3.2013, 9:16)
Byla bych ráda za jakoukoli zkušenost nebo radu. Již více jak rok mě bolí klenba na noze. Byla jsem "léčená" 4 měsíce na revmatoligii bez efektu (před 10-ti lety v 21 letech jsem měla jednorázovou revmatovidní artritidu), pak ortoped, od října marodím a stále žádný výsledek léčby. Ortoped určil, že se jedná o DEFORMITU KOTNÍKU A NOHY POD NÍM. Opichy, prášky na zánět, mastičky, ale nic pořádného. Za měsíc mě prý napíše ozařování. Docela ráda bych se už vrátila do práce a štve mě, že za celých 5 měsíců domácího léčení mě noha stále bolí :-| Má prosím někdo podobný problém s nohou?

ODPOVĚDĚT