Jak prosím děláte bramborovou kaši? Ručně - čím
nebo nějakým robotem?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 20 komentářů
Michaela D. (BRUSÍČEK) ID 108219, mimibazar.cz/dancena (12.4.2013, 17:52)
Též růčo,občas ruč.šlehačem.Horké šťouchadlem s kouskem másla,pak postupně přidávám mléko.V závěru vezmu metličku a vyšlehám co nejvíc.Někdy vmíchám cibulku,někdy pažitku a nebo tavený sýr

ODPOVĚDĚT
Bohdana U. (Bohdana123) ID 422355 (12.4.2013, 11:11)
Hodně záleží na varném typu brambor. Z výborných žlutých brambor typu A uděláte skvělý bramborový salát, ale pokud je použijete na bramborovou kaši, tak z toho máte kyt. Na kaši používám varný typ B,míchám ji ručním mixérem, nejdříve na nižší otáčky, pak přidám mléko plus osmaženou cibulku, zvýším otáčky a kaše je nadýchaná.

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (12.4.2013, 10:37)
Dělám klasickým šťouchadlem...brambory musí být hodně ubvařené-skoro rozvařené-horké rozšťouchám nejdřív samotné, pak s máslem, nakonec s mlíkem a smetanou. Hrudky nemám...z robotu nám nechutná, připadá mi taková lepivá... (F)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (Lůcaky) ID 326276, mimibazar.cz/lucaky (12.4.2013, 10:12)
Já v robotu je pak krásně jemná :-)

ODPOVĚDĚT
jarmila š. (jarla) ID 263223 (12.4.2013, 8:42)
ručním šlehačem (Y)

ODPOVĚDĚT
Olga J. (ólinuška) ID 161504, mimibazar.cz/olinuska (12.4.2013, 8:04)
rozšťouchám brambory s máslem,přidám horké mléko a vyšlehám ručním šlehačem,je krásně sametová (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Kamila M. (kamiki) ID 437266 (12.4.2013, 11:30)
Ano,taky takto dělám,hlavně to mléko musí být horké,pak se to krásně našlehá. :-) :-) :-)

ODPOVĚDĚT
Petra L. (ludvajska) ID 176170 (12.4.2013, 9:59)
taky tak (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Michaela K. (Mikrah) ID 167589 (12.4.2013, 6:57)
ručně (cinky) ,-)

ODPOVĚDĚT
pavla zelenková (londra) ID 182997 (upraveno 12.4.2013, 22:29)
ručně, ale musíte nejdříve proštouchat brambory bez mléka!! až to už nejde přidám teprve teplé mléko- konečně je hladká ,-)

ODPOVĚDĚT
Dana Š. (danuschka) ID 57467, mimibazar.cz/danuschka (11.4.2013, 22:56)
Já tedy jen šťouchadlem s máslem a mlékem, nesnášíme mixovanou, je to jako lepidlo (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (12.4.2013, 10:37)
Taky tak :-)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Mazlik1609) ID 48648, mimibazar.cz/mazlik1609 (11.4.2013, 22:35)
ručním šlehačem - brambory nechám trochu více uvařit, sleji vodu, rozšlehám nejdříve brambory na hustouuu kaši a pak přidám mléko a asi 1cm másla a došlehám do požadované hustoty. je vždy super jemná a chutná

ODPOVĚDĚT
Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (11.4.2013, 22:29)
Šlehačem, s mlékem a dost másla, někdy dám i šlehajdu. Dobrota je posypat nivou.

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (12.4.2013, 10:29)
Díky, určitě zkusím (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (11.4.2013, 22:18)
ručním šlehačem

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (12.4.2013, 10:29)
Taky, ono je to tak pohodlné (Y)

ODPOVĚDĚT
inka m. (gienia) ID 294251, mimibazar.cz/gienia (11.4.2013, 22:05)
Ja davam do kaši horke mléko a lžicí doma uškvařeného sádla -tak to mame radi :-$ (Y)

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (12.4.2013, 10:28)
Díky, zajímavé (Y)

ODPOVĚDĚT
michaela g. (pipinka123) ID 423831 (11.4.2013, 21:59)
já se snažím dělat jídla co nejvíce dietní, takže ušlehám jen brambory s mlékem, ani není poznat že tam není máslo :-p

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (11.4.2013, 22:03)
Taky někdy ošidím (zip)

ODPOVĚDĚT
Andrea B. (BLBE NAPADY) ID 79691, mimibazar.cz/blbenapady (11.4.2013, 21:59)
ručním šlehačem....mléko+ máslo

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (11.4.2013, 22:02)
Díky (F)

ODPOVĚDĚT
Dana P. (DanušaP) ID 238115 (11.4.2013, 21:49)
já většinou růčo fůčo takovým tím šťouchadlem, nechce si mi pak mýt robot

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (11.4.2013, 21:55)
Právě, co mám pekárnu, tak robot moc nepoužívám, tak ho asi víc pouklidím nebo se ho zbavím, ale ta kaše...ta mi vrtá hlavou ,-).
Zkusím taky ručně.

ODPOVĚDĚT
Ludmila K. (tyrkysový kamínek) ID 182593, mimibazar.cz/tyrkysovykaminek (11.4.2013, 21:49)
Uvařené brambory rozšťouchám, přidám vařicí mléko ve kterém už mám rozpuštěné máslo.Vše mixerem rozšlehám na jemný krém.Na hodně jemno nakrájenou cibulku spěním na oleji nebo másle do barvy brambor a a zašlehám do kaše.
Jedla jsem to u kámošky a moc mi to chutnalo. Cítila jsem cibulku a přitom tam nebyla vidět.Od té doby to také tak dělám.

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (11.4.2013, 21:53)
Díky, já dělám pořád jen obyčejnou, s mlékem a máslem.
Určitě zkusím.

ODPOVĚDĚT
Eva K. (Sofiny) ID 167269, mimibazar.cz/sofiny (11.4.2013, 21:37)
uvařím brambory dost doměka, rozšťouchám šťouchadlem velké kusy, osolím, přidám ohřáté mléko, máslo a žloutek, malinko smetany 30% jen pro jemnost, vezmu vrtule na šlehání šlehačky a našlehám, dle potřeby a konzistence přidávám mléko. Na hotovou kaši na talíři nakrájím na kolečka syrovou neupravenou cibuli, takto to zbožňujem...A každý kdo u nás jedl, začal dělat stejným způsobem. papa (L)

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (11.4.2013, 21:41)
Díky (F). Tak se žloutkem teda neznám, to může být dobrota, ještě s tou cibulí, určitě zkusím (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (Misanera) ID 437536 (11.4.2013, 21:35)
Šťouchačkou na brambory+mixér..ale jak kdy,spíš ručně,ne vždy se mi chce vytahovat mixér. ,-)

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (11.4.2013, 21:37)
A mixerem, asi metlama, že *-).

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (Misanera) ID 437536 (11.4.2013, 22:52)
Ano,klasickýma. (hello)

ODPOVĚDĚT
LENKA K. (konele) ID 171472 (11.4.2013, 21:34)
ROBOTEM

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (11.4.2013, 22:03)
Díky (F)

ODPOVĚDĚT