Rozpadající se cukroví. Pekla jsem podle vyzkouše
ných receptů a cukroví se rozpadá, nevíte prosím čím to je? Používala jsem máslo Halíř, mouku z Lidlu, na rohlíčky jsem koupila Sedlčanskou mouku, máslo Jihočeské a je to ještě horší. Skladuji v papírové krabici v zimní zahradě, netopí se tam.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Petra Ř. (petrulka) ID 33, mimibazar.cz/petrulka (21.12.2015, 11:01)
Mě se rozpadá, když má hodně vlhkosti, to pak nejde ani promazat, jak se drolí. Viz tentokrát papírová krabice a balkon +o(

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (21.12.2015, 10:19)
Udelejte z toho kulicky nebo jakekoliv jine nepecene cukrovi.
Chybu bych videla v masle.

ODPOVĚDĚT
Radka M. (dobi_66) ID 288806, mimibazar.cz/dobi-66 (21.12.2015, 10:07)
Babi se loni rozpadalo také, vzala se na to lžička a bylo luxusní i tak. Krásné svátky !!!! (banky)

ODPOVĚDĚT
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (20.12.2015, 22:18)
Já letos pekla z toho nejlevnějšího másla z Tesca - bylo snad dokonce v akci ,-) A cukroví je pevné. Pekla jsem poprvé a netroufla si koupit dražší máslo. Ale na chleba bych ho nemazala, i když cukroví poživatelné je. Mouku jsme měla z Penny za 9,90 Kč.

Skladuju v chladné spíži v papírové krabici od bot vystlané papírovými ubrousky.

Určitě bude cukroví chuťově výborné, nenechte se tím zneklidnit a užívejte radostných dnů s rodinou. Ti si určitě drobných nepřesností nevšimnou a do Silvestra bude vybíleno.

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (20.12.2015, 21:03)
Já vždy říkám jsou horší věci jednou se tomu budete s vnoučaty smát jo a mi dávame každy rok cukroví na balkon na cukrářskych platech máme 3 a fajn zvlhlé
KRÁSNÉ SVÁTKY (zajic) (stromecek)

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (20.12.2015, 21:36)
To určitě jsou horší věci. Až tak moc si z toho nedělám, ale je mi to divné.
Taky přeji hezké svátky.

ODPOVĚDĚT
Eva T. (tafíci) ID 120581 (20.12.2015, 20:48)
Já teda radši skladuji v plastové krabici s víkem nebo v plechové krabici. V papírové krabici může cukroví navlhnout, pokud není v suchém prostředí.

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (20.12.2015, 21:34)
Mám ho tak každý rok, ale je pravda, že je teď divné počasí, může to být vlhkem, máte pravdu +o(

ODPOVĚDĚT
Eva P. (plamenek) ID 222118 (19.4.2016, 20:55)
Vadí vlhko,dávám do plech.krabic.

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (20.12.2015, 20:31)
já pekla s Jihočeského, a rozteklo se mi totálně linecké, nevím co to je za sajrajty v těch dnešních surovinách (N)

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (lenka620) ID 76122 (22.12.2015, 12:13)
Hani tak to jsem ráda, že jsem nebyla jediná,byla jsem z toho nešťastná,peču už spustu let a letos poprvé jsem měla s lineckým ten samý problém,dáme za to hromadu peněz a přesně,jak píšete, jsou to samé sajrajty :-@ ...

ODPOVĚDĚT
Martina T. (martinato) ID 172267, mimibazar.cz/martinato (20.12.2015, 22:32)
Letos se mi taky rozteklo Linecké, když jsem přidala mouku bylo to lepsi

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (20.12.2015, 21:24)
No, on si člověk nevybere, nechtěla jsem Heru (nepoužívám ji), z Halíře i Jihočeského se rozpadá +o(

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (22.12.2015, 17:04)
já dělala druhou dávku z Hery a rozteklo se to taky, podle mně to bylo nějakou blbou moukou nebo nevím. Přitom konzistence syrového byla ok, ale v troubě se mi z ježků udělaly piškoty, a o vykrajovaném škoda mluvit 8o|

ODPOVĚDĚT
Regina K. (regca1) ID 448673 (20.12.2015, 19:49)
Mě se dělo to samé, taky jsem pekla z Halíře. Mamce se rozlily vanilkové a to byl léty prověřený recept, taky pekla z tohoto másla. Takže myslím, že asi obsahuje moc vody nebo co. Je to na naštvání.

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (21.12.2015, 12:17)
Taky jsem měla letos místo prohlídku "podkovy pro soby". Úplně roztekle a jaksi velké a placate. No co už, stejně se to sní.

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (20.12.2015, 21:23)
No, zdálo se mi to máslo dost měkké, ale říkala jsem si, že máme doma asi tepleji, takže je to asi opravdu máslem.
Opravdu to naštve.

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (20.12.2015, 19:58)
SOUHLSÍM MOJE TETA ŘEKLA ŽE TED MÁSLO NENÍ JAKO KDYSI OBSAH VODY MOC :-$

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (20.12.2015, 18:10)
Já bych řekla že vy jste chybu neudělala zvlhlo to cukroví dejte ho domů a dle zkušeosti mi pečem z mouky z penny /v testech dobrá/ tuk bud heru nebo stellu do krému máslo .V dnešní době to dělá hodně mouka i máslo může.
Mamka vždy pekla ze smetolu cu kroví vyborné /učila se v cukrárně u strejdy/ a snacha cukrářka
Zkuste dát cukroví do tepla aspon to bez kremu a nezoufejte určitě ho máte vyborné :-$ (stromecek)

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (20.12.2015, 20:57)
Díky, taky mě napadlo, že je moc zvlhlé, přece jen je to počasí jiné než vánoční.
No na chuť je dobré, ale vanilkové rohlíčky jsou skoro na lžičku. Cestu z talířku do pusy nepřežijí, no naštve to.

ODPOVĚDĚT
Zuzana B. (nzuza) ID 106353, mimibazar.cz/nzuza (21.12.2015, 10:42)
Dejte je do papírových košíčků

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (20.12.2015, 18:02)
Nevím kde dělám chybu. Budu ráda za radu.

ODPOVĚDĚT