Rozpadající se cukroví. Pekla jsem podle vyzkouše
ných receptů a cukroví se rozpadá, nevíte prosím čím to je? Používala jsem máslo Halíř, mouku z Lidlu, na rohlíčky jsem koupila Sedlčanskou mouku, máslo Jihočeské a je to ještě horší. Skladuji v papírové krabici v zimní zahradě, netopí se tam.
| Petra Ř. (petrulka) ID 33, mimibazar.cz/petrulka (21.12.2015, 11:01) | Mě se rozpadá, když má hodně vlhkosti, to pak nejde ani promazat, jak se drolí. Viz tentokrát papírová krabice a balkon
ODPOVĚDĚT |
|
| Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (21.12.2015, 10:19) | Udelejte z toho kulicky nebo jakekoliv jine nepecene cukrovi. Chybu bych videla v masle.
ODPOVĚDĚT |
|
| Radka M. (dobi_66) ID 288806, mimibazar.cz/dobi-66 (21.12.2015, 10:07) | Babi se loni rozpadalo také, vzala se na to lžička a bylo luxusní i tak. Krásné svátky !!!!
ODPOVĚDĚT |
|
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (20.12.2015, 22:18) | Já letos pekla z toho nejlevnějšího másla z Tesca - bylo snad dokonce v akci A cukroví je pevné. Pekla jsem poprvé a netroufla si koupit dražší máslo. Ale na chleba bych ho nemazala, i když cukroví poživatelné je. Mouku jsme měla z Penny za 9,90 Kč. Skladuju v chladné spíži v papírové krabici od bot vystlané papírovými ubrousky. Určitě bude cukroví chuťově výborné, nenechte se tím zneklidnit a užívejte radostných dnů s rodinou. Ti si určitě drobných nepřesností nevšimnou a do Silvestra bude vybíleno.
ODPOVĚDĚT |
|
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (20.12.2015, 21:03) | Já vždy říkám jsou horší věci jednou se tomu budete s vnoučaty smát jo a mi dávame každy rok cukroví na balkon na cukrářskych platech máme 3 a fajn zvlhlé KRÁSNÉ SVÁTKY
ODPOVĚDĚT |
| | Marie U. (Marienova) ID 126106 (20.12.2015, 21:36) |
To určitě jsou horší věci. Až tak moc si z toho nedělám, ale je mi to divné. Taky přeji hezké svátky.
ODPOVĚDĚT |
|
Eva T. (tafíci) ID 120581 (20.12.2015, 20:48) | Já teda radši skladuji v plastové krabici s víkem nebo v plechové krabici. V papírové krabici může cukroví navlhnout, pokud není v suchém prostředí.
ODPOVĚDĚT |
| | Marie U. (Marienova) ID 126106 (20.12.2015, 21:34) |
Mám ho tak každý rok, ale je pravda, že je teď divné počasí, může to být vlhkem, máte pravdu
ODPOVĚDĚT |
| | | Eva P. (plamenek) ID 222118 (19.4.2016, 20:55) |
Vadí vlhko,dávám do plech.krabic.
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (20.12.2015, 20:31) | já pekla s Jihočeského, a rozteklo se mi totálně linecké, nevím co to je za sajrajty v těch dnešních surovinách
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka K. (lenka620) ID 76122 (22.12.2015, 12:13) |
Hani tak to jsem ráda, že jsem nebyla jediná,byla jsem z toho nešťastná,peču už spustu let a letos poprvé jsem měla s lineckým ten samý problém,dáme za to hromadu peněz a přesně,jak píšete, jsou to samé sajrajty ...
ODPOVĚDĚT |
| | Martina T. (martinato) ID 172267, mimibazar.cz/martinato (20.12.2015, 22:32) |
Letos se mi taky rozteklo Linecké, když jsem přidala mouku bylo to lepsi
ODPOVĚDĚT |
| | Marie U. (Marienova) ID 126106 (20.12.2015, 21:24) |
No, on si člověk nevybere, nechtěla jsem Heru (nepoužívám ji), z Halíře i Jihočeského se rozpadá
ODPOVĚDĚT |
| | | Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (22.12.2015, 17:04) |
já dělala druhou dávku z Hery a rozteklo se to taky, podle mně to bylo nějakou blbou moukou nebo nevím. Přitom konzistence syrového byla ok, ale v troubě se mi z ježků udělaly piškoty, a o vykrajovaném škoda mluvit
ODPOVĚDĚT |
|
Regina K. (regca1) ID 448673 (20.12.2015, 19:49) | Mě se dělo to samé, taky jsem pekla z Halíře. Mamce se rozlily vanilkové a to byl léty prověřený recept, taky pekla z tohoto másla. Takže myslím, že asi obsahuje moc vody nebo co. Je to na naštvání.
ODPOVĚDĚT |
| | Petra k. (petulisek) ID 125836 (21.12.2015, 12:17) |
Taky jsem měla letos místo prohlídku "podkovy pro soby". Úplně roztekle a jaksi velké a placate. No co už, stejně se to sní.
ODPOVĚDĚT |
| | Marie U. (Marienova) ID 126106 (20.12.2015, 21:23) |
No, zdálo se mi to máslo dost měkké, ale říkala jsem si, že máme doma asi tepleji, takže je to asi opravdu máslem. Opravdu to naštve.
ODPOVĚDĚT |
| Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (20.12.2015, 19:58) |
SOUHLSÍM MOJE TETA ŘEKLA ŽE TED MÁSLO NENÍ JAKO KDYSI OBSAH VODY MOC
ODPOVĚDĚT |
|
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (20.12.2015, 18:10) | Já bych řekla že vy jste chybu neudělala zvlhlo to cukroví dejte ho domů a dle zkušeosti mi pečem z mouky z penny /v testech dobrá/ tuk bud heru nebo stellu do krému máslo .V dnešní době to dělá hodně mouka i máslo může. Mamka vždy pekla ze smetolu cu kroví vyborné /učila se v cukrárně u strejdy/ a snacha cukrářka Zkuste dát cukroví do tepla aspon to bez kremu a nezoufejte určitě ho máte vyborné
ODPOVĚDĚT |
| | Marie U. (Marienova) ID 126106 (20.12.2015, 20:57) |
Díky, taky mě napadlo, že je moc zvlhlé, přece jen je to počasí jiné než vánoční. No na chuť je dobré, ale vanilkové rohlíčky jsou skoro na lžičku. Cestu z talířku do pusy nepřežijí, no naštve to.
ODPOVĚDĚT |
| | | Zuzana B. (nzuza) ID 106353, mimibazar.cz/nzuza (21.12.2015, 10:42) |
Dejte je do papírových košíčků
ODPOVĚDĚT |
|
| Marie U. (Marienova) ID 126106 (20.12.2015, 18:02) | Nevím kde dělám chybu. Budu ráda za radu.
ODPOVĚDĚT |
|