Ráda bych zkusila avokádo, prosím na co si dát
pozor při nákupu a co pak s ním? Co dobrého z něj děláte?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 11 komentářů
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (30.8.2013, 12:59)
Miluju avokádo (Y)dělám Guacamole a dávám do zeleninového salátu. Tvrdé by mělo být tak napůl, spíš měkčí, a nedávno jsem v Globusu poprvé koupila fialové avokádo (Y)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Marie U. (Marienova) ID 126106 (30.8.2013, 15:39)
Díky, už se na něj těším. Já koukala v Lidlu a tam měli zelené a až skoro černé.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Iveta K. (ikulhava) ID 93782, mimibazar.cz/ikulhava (30.8.2013, 9:10)
Já miluji avokádo takhle http://www.paleolifestyle.cz/2012/03/03/cokoladovy-dort-bez-jakekoli-mouky/more-912 (Y) (Y)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Marie U. (Marienova) ID 126106 (30.8.2013, 15:38)
Díky, odkaz mi nešel, ale dohledala jsem a teda zajímavý dort.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Alžběta B. (Bethena88) ID 325769, mimibazar.cz/bethena88 (30.8.2013, 7:26)
My přídáváme do zeleninového salátu (Y) (Y)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Marie U. (Marienova) ID 126106 (30.8.2013, 15:37)
Díky.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (29.8.2013, 23:14)
My taky nejraději pomazánku - dozrálé avokádo rozmačkám vidličkou, osolit, opepřit, přidat utřený česnek a nastavuju pomazánkovým máslem nebo tvarohem, nebo sýrem cottage nebo taveným sýrem (nebo od každého trochu) - prostě co zrovna je po ruce. Aby nehnědlo, zakapává se citronem.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Marie U. (Marienova) ID 126106 (30.8.2013, 15:36)
Díky, ta pomazánka bude určitě dobrá, vyzkouším.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Jitka K. (sporran1) ID 193577, mimibazar.cz/sporran1 (29.8.2013, 21:21)
Já dělám tousty. Jen máslo a na něj plátky avokáda.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Marie U. (Marienova) ID 126106 (30.8.2013, 15:36)
Díky.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Věra E. (Jonáš7) ID 72486, mimibazar.cz/jonas7 (29.8.2013, 21:04)
já ho zbožňuju jen tak :-p

ODPOVĚDĚTnahlásit
Marie U. (Marienova) ID 126106 (29.8.2013, 21:17)
Díky, i to můžu zkusit.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (29.8.2013, 19:58)
Avokáda nesmí být ani měkké, ani tvrdé, ani jedno není dobré, zkuste ho ohmatat. Nejradši mám Guacamole, ale mám ho ráda i jen posolené, opepřené a pokapané troškou worchestru.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Marie U. (Marienova) ID 126106 (29.8.2013, 21:17)
Díky, tak ještě ohmatám, abych koupila dobře a pak zkusím guacamole, to nám bude doufám chutnat.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Kateřina O. (kpss) ID 155562, mimibazar.cz/kpss (29.8.2013, 19:03)
(Y) (Y) TAK JÁ ZE ZRALÉHO AVOKÁDA DĚLÁM POMAZÁNKU...ROZMAČKÁM AVOKÁDO, PŘIDÁM CITRON, ČESNEK, SŮL A PEPŘ, PAK ROZMIXUJU NA JEMNO A S ČERSTVOU BAGETKOU JE TO (zajic) (zajic) (zajic) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Marie U. (Marienova) ID 126106 (29.8.2013, 21:15)
Díky, tak to bude asi dobrota, to určitě zkusím.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Šárka P. (Ssara) ID 203308, mimibazar.cz/ssara (29.8.2013, 18:52)
Rada si delam toto...avokado, rajce a mozzarellu nakrajet na platky, trosku posolit a zakapnout olivovym olejem, rajce a mozzarellu jeste posypu troskou bylinek. Obcassi k tomu oprazim piniove orisky, ale nemusi tam byt.
Mamina od hlidacich deti si pulku zraleho avokada vidlickou vyskrabne na opeceny ryzovy chleb k snidani. Taky dobre (F)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Marie U. (Marienova) ID 126106 (29.8.2013, 21:15)
Díky, to zní dobře.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Šárka K. (SarinaK) ID 85772 (29.8.2013, 18:43)
já dělám quacamole, miluju ho a nikdo jiný ho u nás nejí ,-) koupíte tvrdé, necháte ho doma "dojít" , měly by mít stopku a nemělo by mít žádné černé fleky, nebo být otlačené. (F)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Michaela D. (mia13star) ID 308265 (29.8.2013, 22:33)
.. přesně tak, nemělo by být "otlačené" ... u nás v zelenině fakt "miluju" takový ty, s prominutím kretény, co mačkají "ready to eat" avokáda jen proto, že si přečetli v kauflandovém letáku, jak správě vybrat avokádo ,-) ...a vůbec jim nedochází, že je již v optimální zralosti a né to tvrdé a zelené jako v obchoďáku. TAKŽE DOPORUČUJI NEKUPOVAT avokáda v obchoďáku, kde jsou již z pravidla otlačené a tudíž "nedojdou" ke zralosti a začnou hnít v místě otlaku. Kupte raději v nějaké kvalitní zelenině již zralé a udělejte již výše zmíněnou pomazánku - rozmačkat avokado, posolit, opepřit a kapku citronu.... super pomazánka nejen pro ty, kteří potřebují hlídat cholesterol....

ODPOVĚDĚTnahlásit
Marie U. (Marienova) ID 126106 (29.8.2013, 21:13)
Díky (F), myslím, že u nás by chutnalo, když to tak čtu.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Michaela Š. (Misanera) ID 437536 (29.8.2013, 18:42)
mě osobně avokádo třeba samotné nebo na slano nezaujalo,takže já ho dávám jen do ovocných smoothie,avokádo když kupuju,tak sleduju jestli není hnilé,neberu moc měkkné,spíš tvrdší a hlavně sledovat stopku..čerstvé a zralé avokádo je pod stopkou,když ji odloupnete světlé,takové prostě čerstvé.Jinak receptů je plno na webu,každému chutná něco jiného,takže holt musíte vyzkoušet.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Marie U. (Marienova) ID 126106 (29.8.2013, 18:47)
Díky, já co jsem dnes měla v ruce bylo hodně tvrdé, to je teda správně?

ODPOVĚDĚTnahlásit
Michaela Š. (Misanera) ID 437536 (29.8.2013, 18:58)
můžete i to vzít a pak vám aspoň vydrží delší dobu v lednici..protože já ho vždy koupím a až za pár dní z něj něco udělám,takže je to tak pro mě lepší,když vezmete měkké,tak musíte spotřebovat co nejdřív,pokažené avokado je hnusné,už se mi to stalo.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Marie U. (Marienova) ID 126106 (29.8.2013, 21:13)
Díky, teď mě mrzí, že už jsem ho nevzala ,-), tak příště.

ODPOVĚDĚTnahlásit