jak se v litinových hrncích vaří. Na co jsou nejlepší a jestli nejsou až moc těžké. Máte zkušenost?
Šárka J. (ANTOM) ID 472400 (21.10.2014, 22:45) | V litinovém pekáči peču, zapékám, smažím řízky už 12 let a jsem naprosto spokojená. Jen bych se ráda zeptala, zda se může mýt v myčce? Děkuji.
ODPOVĚDĚT |
| | Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (22.10.2014, 22:40) |
Já ho dávám do myčky pravidelně
ODPOVĚDĚT |
| | Marie U. (Marienova) ID 126106 (22.10.2014, 19:33) |
Koukala jsem že ruční mytí . Vy myjete v myčce? Našla jsem toto o litině: Litina I když je litina těžší než jiné materiály, je nejlepší tehdy, když chceme u jídla dosáhnout rovnoměrného zlatavého povrchu. Je také ideální pro pomalé vaření velkých jídel a pro hrnce. Litinové hrnce i pánve věkem zrají, protože postupně do svého porozního povrchu nasávají tuky. Tak jestli to není kvůli tomu
ODPOVĚDĚT |
| | | Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (23.10.2014, 7:10) |
U většiny nepřilnavých povrchů je napsané mytí v ruce a vesele dávám do myčky už druhý rok např tuhle pánev http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/30101205/ a nic se s ní neděje
ODPOVĚDĚT |
| | | Eva Z. (zemankae) ID 508322 (22.10.2014, 20:56) |
No je pravda, že máme ještě rendlík na fondue myslím taky Ikea a ten meju jen v ruce, protože i připečený sýr nechám odmočit a pak už jen opláchnu v ruce, ale pak máme ten pekáč a ten je vevnitř smaltovaný, tak tam je myslím jedno, že ho meju v myčce.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Marie U. (Marienova) ID 126106 (22.10.2014, 21:02) |
Já jsem si myslela, že by to mělo jít dobře mýt i ručně. A u toho smaltu je to asi opravdu jedno.
ODPOVĚDĚT |
|
| Eva Z. (zemankae) ID 508322 (21.10.2014, 22:13) | Taky chci litinové, mám jen pekáč. U tohoto je psáno jen pro ruční mytí, platí u všeho litinového?
ODPOVĚDĚT |
| | Marie U. (Marienova) ID 126106 (22.10.2014, 19:33) |
Taky jsem koukala, že ruční mytí . Našla jsem toto o litině: Litina I když je litina těžší než jiné materiály, je nejlepší tehdy, když chceme u jídla dosáhnout rovnoměrného zlatavého povrchu. Je také ideální pro pomalé vaření velkých jídel a pro hrnce. Litinové hrnce i pánve věkem zrají, protože postupně do svého porozního povrchu nasávají tuky. Tak jestli to není kvůli tomu Jinak nevím.
ODPOVĚDĚT |
|
| Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (21.10.2014, 13:35) | jé litinový je naprosto nejlepšííí já už jich měla, skleněný, keramický, plechový, pak mi babička dala starý litináč a peču v něm všechno je perfektní
ODPOVĚDĚT |
| | Marie U. (Marienova) ID 126106 (22.10.2014, 19:30) |
Díky, pokukuji po něm už několik let a teď se mi líbí i barevně, tak si ho asi koupím.
ODPOVĚDĚT |
| | | Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (22.10.2014, 22:41) |
já mám hooodně starý :D ale vzhledem k ceně jsem ráda, že mi ho babička dala pro ní je prý už moc velký http://www.odkulinare.cz/ovalny-litinovy-pekac-s-poklici-belis-32-cm
ODPOVĚDĚT |
| | | | Marie U. (Marienova) ID 126106 (22.10.2014, 23:10) |
tohle je ikea http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/categories/series/14887/ dřív měli modrý, zelený, oranžový a mě se pořád nelíbila ta barva, až teď tenhle.
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra Š. (petrasafr) ID 146547, mimibazar.cz/petrasafr (21.10.2014, 10:21) | Mám Staub a miluju ho
ODPOVĚDĚT |
| | Marie U. (Marienova) ID 126106 (21.10.2014, 10:34) |
Díky, a co v něm nejraději
ODPOVĚDĚT |
| | | Petra Š. (petrasafr) ID 146547, mimibazar.cz/petrasafr (21.10.2014, 11:08) |
cokoliv ... jídla z jednoho hrnce, na pečení je super ... koupila bych hlavně kvalitní, aby to byla opravdu pořádná litina
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina S. (Paní z kopce) ID 38666 (21.10.2014, 9:40) | Mám vyobrazený, na pečení masa vynikají, lze používat i do trouby, akumuluje teplo, maso je krásně křehké. Na chalupě používám jedině litinu, jak na vaření tak pečení, staré pekáče jsou bezkonkurenční
ODPOVĚDĚT |
| | Marie U. (Marienova) ID 126106 (21.10.2014, 10:33) |
Díky, a smažit se v něm asi taky nechá, že jo
ODPOVĚDĚT |
| | | Martina S. (Paní z kopce) ID 38666 (21.10.2014, 10:48) |
samozřejmě, nepřipaluje se nic, jen je potřeba nejprve dobře nechat rozpálit...
ODPOVĚDĚT |
|
| Klára R. (Klara) ID 448810, mimibazar.cz/Klara2 (21.10.2014, 9:34) | Mám kastrol Le creuset a je naprosto dokonalý. Ty omáčky z něj mají úplně jinou chuť než z klasického nerezového. Už šetřím na další
ODPOVĚDĚT |
| | Marie U. (Marienova) ID 126106 (21.10.2014, 10:32) |
Díky, tohle je Ikea, už na ně koukám několik let, ale měli strašně barevné, tenhle se mi fakt líbí.
ODPOVĚDĚT |
| | | Klára R. (Klara) ID 448810, mimibazar.cz/Klara2 (21.10.2014, 11:03) |
jj vím. taky jsem na něj koukala a nakonec jsem dala přednost originálu z francie.
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (21.10.2014, 9:20) | Já mám podobný oválný litionový hrnec a nedám na něj dopustit, je sice těžký, ale super... O víkendu jsem v něm pekla svíčkovou, teď akorát peču povidla (jablka,hrušky, švestky)... Určitě doporučuji pořídit
ODPOVĚDĚT |
| | Marie U. (Marienova) ID 126106 (21.10.2014, 10:32) |
Díky, a co třeba smažení, řízky, to taky jde
ODPOVĚDĚT |
| | | Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (21.10.2014, 11:10) |
Určitě, nechat rozpálit a smaží se jedna radost...
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (21.10.2014, 9:02) | Já přesně tyhle hrnce mám - těžké jsou dost, vaří se v nich velmi dobře a úsporně a hlavně můžou i do trouby což je hlavní důvod, proč jsem si je pořizovala.
ODPOVĚDĚT |
| | Marie U. (Marienova) ID 126106 (21.10.2014, 10:23) |
Já už po nich pokukuji déle, ale měli modré, myslím oranžové a ty se mi nelíbili barevně. Tenhle je i hezký. Díky moc, asi koupím.
ODPOVĚDĚT |
|