Ikea platsa
Nemáte prosím sestavu PLATSA? Co říkáte na kvalitu, vydrží? Chtěla si bych udělat v ložnici stěnu z této sestavy. Děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Alena M. (a74) ID 400427 (19.11.2020, 15:44)
Klasika Ikea. Pokud je to jen v loznici, tak myslim, ze vydri roky v celkem puvodnim stavu. Tam to nebude tak exponovane. Mam v loznici jen malm komody uz pres 10 let a jsou jako nove nove. Udrzuji je, neotriskavam vysavacem, pri vytirani atd. To je v podstate jako ty vase spodni supliky. Nicmene - rozhodne zvazte ty police! V loznici se extreme prasi. Z perin, vetrani. A na tech policich a obleceni se vam to bude strasne drzet, to je jak koberec. Navic, pokud to lze, nemelo by byt v loznici ani obleceni, preci jen dychate ten prach z toho, latky jsou taky synteticke... ja mam v ložnici jen ty dve komody, ale aspon zavrene. Ten regal se mi libi, ale do loznice mi fakt neprijde “zdravy”. To bych sla radeji do komody nebo uzavrene skrine.

ODPOVĚDĚT
Hana K. (Hanakub) ID 104705 (19.11.2020, 16:19)
Děkuji, já před to právě plánuji buď posuvné dveře (takové ty panely) přes celou stěnu, nebo nějaký závěs. Jiné místo na ukládání oblečení už právě nemám... Takže to určitě nebude tak namáhané jako třeba nábytek v obýváku... :-)

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (19.11.2020, 8:30)
U Ikey většinou platí, že cena víceméně odpovídá kvalitě - resp. já to beru tak, že za slušnou cenu koupím výrobek (většinou) slušné kvality a případně není příliš bolestné levnější kus nahradit novým.
Ale kvalita provedení a výdrž jsou dvě různé věci - výrobky jsou většinou dobře vyrobené a po smontování dobře sedí. Ale výdrž se odvíjí hlavně od materiálu - ve vašem případě jde o dřevotřísku vyplněnou papírem a povrch potažený papírovou fólií, u čehož se nějaká extra výdrž čekat nedá. Pokud bude nábytek stát na málo exponovaném místě a bude se k němu člověk chovat šetrně, tak by neměl být problém, pokud bude hodně exponovaný (a ještě třeba dětmi nebo zvířaty), asi brzy bude nést nějaké stopy.

ODPOVĚDĚT