Lasane
dělaa jsem si lasaně s domácích těstovin,ale mám problém lasaně se předtím uvaří ve vodě nebo ne,než se dají do trouby,děkuji moc vařím poprvé
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 13 komentářů
Olga P. (Freya) ID 37220, mimibazar.cz/freya (20.11.2013, 11:10)
lepší namáčet

ODPOVĚDĚT
pavla zelenková (londra) ID 182997 (20.11.2013, 10:55)
poslední verze je namočit do horké vody a skládat............

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (20.11.2013, 10:35)
Já je taky dávám suché do pekáče. Poprvé byly kousky v rozích tvrdé a tak dbám na to, aby byly řádně prolité omáčkou a bešamelem. Vždy jsou luxusní a zapékám asi 30 minut (hello)

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (20.11.2013, 10:32)
Nevařím, ale dávám poměrně dost omáčky.

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (20.11.2013, 10:19)
Kupuji pláty hotové a nevařím je. Kladu mezi bešamel a masovou směs ty tvrdé plátky.

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (Misanera) ID 437536 (20.11.2013, 10:17)
Záleží jaké...boloňské? Je dost omáčky? Čerstvé bych vůbec nenamáčela ani nevařila. Kupované jen namáčím v horké vodě na pár sekund a hlavně zapékací misku nejdřív pocákám oliv. olejem a potom dám bešamel,na to pláty..omáčku,bešamel,pláty..atd..peču na 200C odkryté,cca hodinu a nikdy nebyli tvrdé. (F)

ODPOVĚDĚT
Žaneta T. (Tomek) ID 16768 (20.11.2013, 10:12)
také nevařím.

ODPOVĚDĚT
Pavlína Z. (berberka) ID 108409, mimibazar.cz/berberka (20.11.2013, 10:04)
Měly by se na chvíli ponořit do horké vody (hello)

ODPOVĚDĚT
Kristýna B. (kristyte) ID 278434 (20.11.2013, 10:13)
taky tak dělám, když jsem nenamáčela, tak byly někde tvrdší

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (20.11.2013, 9:49)
když dělám z čerstvě udělaných měkkých, tak nevařím, sušené trošku předvařuji, nevsáknou pak tak moc omáčky, kdysi se mi stalo, že to pak bylo docela suché.

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (lenkavaš) ID 270263 (20.11.2013, 9:57)
dělala jsem včera tak mám uvařit trošku nebo ne a na kolik stupnů je dáváte do trouby?

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (20.11.2013, 10:02)
asi bych je tam na chvilku dala, jenom lehce změknout, ne vyloženě uvařit. Zapékám na 200, napčed zakryté, v půlce odkrývám, cca hodinu, ale já je dělám do velkého pekáče a je vrchovatě zaplněný.

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (lenkavaš) ID 270263 (20.11.2013, 10:07)
díky tak jdu dát vařit vodu

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (20.11.2013, 13:40)
ať se povedou (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (lenkavaš) ID 270263 (20.11.2013, 17:00)
moc děkuji za radu lasaně se povedli tak je zařadíme občas do našeho jídelníčku (Y)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Martin F. (FialaM) ID 327303 (20.11.2013, 9:47)
Nevařím :-) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Katerina H. (Kacenka007) ID 89989 (20.11.2013, 9:47)
Dd, nevařím, prokládám ty tvrdé pláty (F)

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (20.11.2013, 9:47)
Záleží jestli budete dělat dost omáčky , kterou je budete prolévat . Ale nic nezkazíte, když je trochu předvaříte, ale nedávejte jich do hrnce moc najednou slepily by se vám .

ODPOVĚDĚT
Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (20.11.2013, 9:43)
No já jsem je vždycky uvařila, ale prý se nemusí. Měla jsem obavy, že to nebude vončo a taky se s tím špatně pracuje. Naposledy jsem jen na moment ponořila do vařící vody. A dobré to bylo, tak už to budu dělat vždycky.

ODPOVĚDĚT