ROZMARÝN
Prosím mám na balkoně květináč s rozmarýnem. Jak udělat, aby přezimoval. díky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (5.10.2019, 10:54)
Já ho mám na zahradě v záhonu už několik let, už má cca metr a je hodně široký, on nějaký slabší mráz přežije bez problémů, jen těm malým rostlinám vadí velký mráz. Nijak nepřikrývám, nepřihrnuji, nic. Dokonce ho ani nezalívám, jen když prší nebo je sníh, tak má vodu.

ODPOVĚDĚT
Jiří a Blanka B. (Bubalka) ID 38457, mimibazar.cz/bubalka (4.10.2019, 20:16)
přes zimu nesmí vyschnout a nesmí být přelitý, jinak do chladějsí místnosti a ke světlu....

ODPOVĚDĚT
Hana D. (handule74) ID 49105, mimibazar.cz/handule74 (4.10.2019, 15:09)
:-| s rozmarýnem mám pořád nějak potíž, jak během roku, tak i v zimě. Ať dělám co dělám. Časem - v týdnech, se mě vždy udělá na zemině plíseň, rostlinka začne černat. *-) Už jsem jich vyzkoušela několik, různé zahradnictví - různá zemina, různá zálivka, Vyzkoušela jsem i samozavlažovací květináč, kde jsou kamínky - pořád to dopadá stejně. :^) Co s tím?

ODPOVĚDĚT
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (4.10.2019, 10:26)
Pokud máte možnost dejte ho na světlé bezmrazé místo - třeba na chodbu na okno a občas ho zalijte, zjara ostříháte, přesadíte a bude. Pokud možnost nemáte, tak ho dejte s květináčem do větší nádoby...třeba kýbl, volný prostor obsypte nějakou izolací ( polystyren třeba ) a nechte venku, rozmarýn je mrazuvzdorný. Jen ho občas v zimě zalijte...on spíš uschne než zmrzne. Nebo úplně ideálně, pokud máte možnost tak ho s květináček zakopejte do země, zalijte a nechte být ( tedy v zimě pokud bude sucho ho občas zalite ) mám ho na záhoně několik let a mimo stříhání a zalití se o něj nestarám....roste si sám. nebo ho můžete mít aj doma na parapetu a používat ho jako zelenou bylinku aj v zimě do jídla.

ODPOVĚDĚT