Hubnutí spíš změna stravy
Prosím jak jste se dokopali změnit svojí stravu, vím že to potřebují,ale vydržím tak 3 dny a začínám se vracet zas k čemu jsem se stravovala dříve, , začínám být z toho zoufalá, prosím jak jste si poradili vy? díky moc
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 15 komentářů
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 387229 (17.2.2015, 23:54)
Zdravím a vidím, že náš "problém" je s opravdu širokým záběrem :-)

Moje váha byla vždy cca 62 kg, později 64 kg, v těhotenství jsem nabrala 22 kg, malému budou brzy 4 roky a mě ještě nedávno trápilo 10 kg nahoře. Začala jsem s programem jedné nejmenované firmy asi před měsícem...cítím se od prvních dnů skvěle, mám dole 3 kg a několik cm na různých obvodech těla a vím, že v létě do plavek budu mít zpět svých krásných 60 kg :-) :-)

Pokud byste měl někdo zájem o bližší stručné informace, klidně mi napište :-)

A ještě něco...není až tak důležité, kolik vážíme, ale jak vypadáme a jak se cítíme (jidlo)

ODPOVĚDĚT
Marta K. (marslavkar) ID 133904 (17.2.2015, 13:39)
Myslím, že jsme to řešily všechny po porodu, dostat se zase do formy. No mě pomohlo to, že jsem si zmenšila porce jídla, omezila sladkosti, piju ovocné, ale neslazené čaje, snažím se alespoň třikrát týdně cvičit. Jím všechno, co ostatní, nevyvářím si nic zvláštího, ale když máme o víkendu svíčkovou nebo vepřo, knedlo, zelo snažím se v pondělí dát si např. zeleninový salát s plátkem masa (ostatním dám i brambory, sama je vynechám). Každá jsme jiná a na každou funguje něco jiného. Říká se, že je lépe jíst pětkrát během dne v menších porcích, ale u mě to nefungovalo, já jím třikrát, klasicky snídaně, oběd, večeře a váha šla po porodu dolů, sladký si po obědě dávám, ale snažím se rozdělit s dětma, takže nesním celou čokoládu, ale jen třetinu... Po šesté večer už nejím... Držím palce, ať najdete svou cestu. Určitě to stojí za to. (hello)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (17.2.2015, 15:37)
Já bych zas potřebovala být permanentně těhotná, to můžu vyloženě sež... cokoli a hubnu a hubnu...horší to je po porodu, teď teda se mi to zatím daří udržet, ale dolů se tomu už nechce...

ODPOVĚDĚT
Iveta Š. (i.veta) ID 100722 (17.2.2015, 12:23)
já se také snažím o nějakou změnu,ale bohužel...kdyby tu byl někdo kdo by mi poradil,jak jíst když mám noční směny...za 2 roky co jedu směny na 12tky a noční,mám skoro 10 kg nahoře..přivítám jakoukoliv radu..

ODPOVĚDĚT
pavla zelenková (londra) ID 182997 (upraveno 17.2.2015, 14:02)
Vím o čem mluvíte..............nedokážu mít vlastní disciplínu
měřím 174cm a vážila jsem 72 kg (před dětmi jsem mívala 62kg)
a tak shodit i jen 2kg vyžaduje pro mě velké usílí, protože, jím celkem zdravě a málé porce a musím říct, že mi pomohlo až docházet do www.naturhouse-cz.
abych něco schodila byla moje diata přísná- přílohy jsem nejedla celý měsíc, byla to dřina a shodila jsem 3 kg
a vždy , když jsem si chtěla dát něco mimo jídelníček, vzpoměla jsem si na to, jak mi bude trapně až tam půjdu na převážení a nic neschodím..............

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (Ciconia) ID 343360 (17.2.2015, 13:22)
Pavli, mám míry stejně jako vy i před porodem a nedaří se mi shodit ani 2kg :-(. Do ničeho se teď nevlezu a strašně se mi nechce měnit šatník.....

ODPOVĚDĚT
pavla zelenková (londra) ID 182997 (17.2.2015, 14:00)
já dostala pár doporučení - jídlo 5x denně, vynechat mléko-úplně ! nahradit sojovým, vynechat přílohy- jíst maso zelenina syry hlíva ústřičná soja , dopoledne ovoce,odpoledne zeleninu a večer na hlad i přes den podmáslí- to vydržet měsíc a pak pomalu začít přílohy přidávat- jednu týdně..........atd.
děsně mně ty přílohy ale chyběly.......

ODPOVĚDĚT
Martina V. (martinavanic) ID 73319 (17.2.2015, 11:57)
já si loni upravila stravovací návyky, není to žádná věda, nekupuju si sladkosti - nejvíc mě to lákalo těsně po obědě, nejdřív jsem bojovala, ale jde to, člověk si zvykne. Odpoledne si místo svačiny klidně dám buchtu. Přidala jsem víc ovoce a ještě víc zeleniny a hlavně jsem si začala čistit zuby v osm hodin... pak už piju jen vodu a neláká mě to mlsat večer, což byl asi můj největší problém... A k tomu dvakrát týdně hodinová svižná chůze.

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (lenkavaš) ID 270263 (17.2.2015, 12:06)
večer nemám problém s jídlem, ale jak píšete i vy taky je můj největší problém po obědě, dokážu snít i klidně celou čokoládu, zni to hrozně. Už jsem dostala nápad nejlepší pro mě bude když nepůjdu do práce na odpolední a chytně mě to vyrazím na tu delší procházku zkusím to a uvidím

ODPOVĚDĚT
Jana M. (Any M.) ID 509338, mimibazar.cz/anym (17.2.2015, 11:50)
Dobrý den, mě pomohl až jasně daný cíl a výživový poradce - v podstatě jsme společně sepsali něco jako smlouvu - kam se chci dostat, co proto musím udělat (jíst pravidelně, nezajídat stres, cvičit) , co pro to udělá on (vzorový jídelníček, kalkulačku, databázi potravin s přehledem kolik čeho má kolik kalorií atd.) každý měsíc jsme se sešli, probrali úspěchy a neúspěchy, no za rok jsem měla o 11 kilo míň a co je nejdůležitější a proč jsem to dělala - otěhotněla jsem - no a i po porodu se mi povedlo znovu zhubnout - už bez poradce - jen jsem vylovila manuály a vystavila si do skříně svoje nejmenší a největší kalhoty :)

ODPOVĚDĚT
Jana M. (Any M.) ID 509338, mimibazar.cz/anym (17.2.2015, 11:52)
No a největší šok pro mě byl - že jsem musela jíst víc než před dietou. Měla jsem strach že budu mít hlad - neměla, dokonce mi týden trvalo než jsem byla schopná sníst plnou (předepsanou) porci snídaně :)

ODPOVĚDĚT
Marcela N. (merymery) ID 115630 (17.2.2015, 10:59)
já jsem se na FB přihlásila do dělené stravy a od července mám dole 10 kg, děvčata tam jsou moc šikovné a když tam kouknu na jídelníčky, recepty a hlavně fotky úspěšného hubnutí tak mně to celkem motivuje. Nikdy jsem tak dlouho nevydržela a teď se mi to daří, pomalu, ale jde to.

ODPOVĚDĚT
Vera N. (Vera N) ID 136348 (17.2.2015, 10:30)
Mačingová není špatná, já jedu podle www.kgdolu.estranky.cz a zatím dole 20 kg. Jsem velmi spokojená. (Y)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (17.2.2015, 10:27)
Zapomeňte na dramtické změny všeho. Žádné zázračné diety, žádné zaručené triky a návody. Postupujte pomalu, tím spíše se vám to povede.

Nejdřív potřebujete zjistit co děláte špatně. Takže si zapisujte to co sníte - jen pro sebe - bez pocitů viny, zapište vážně všechno, bez snahy se dělat před sebou samotnou lepší. Na počítači je na to ideální https://cronometer.com/ a nebo v češtině http://www.stobklub.cz/sebekoucink/, ještě praktičější jsou aplikace do mobilu -třeba MyFitnessPal My Diet Coach a nebo cron-o-meter do mobilu. Ale klidně si to pište do papírového sešitu. Vydržte to tak dva, tři týdny a pak zanalyzujte svoje největší hříchy - moc sladkého? Nejíte přes den a pak se přejídáte večer? Zajídání emocí příliš sladkými a příliš tučnými jídly? Málo zeleniny? Moc uzenin? Nic kysaného? Jen bílá mouka? Žádné luštěniny? Málo ryb? Příliš mnoho alkoholu? atd.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (17.2.2015, 10:28)
Pak si sepište seznam hlavních věcí, které byste ve svém stravování chtěla změnit a seřaďte je od nejjednodušší změny po tu nejsložitější. A začněte hezky pomalu, postupně jednotlivé změny zavádět. Po jedné a od té nejjednoduší. Novou změnu zaveďte až po té, co se vám bude dařit dva týdny držet všechny předchozí. Nespěchejte na sebe - potřebujete se pomalu přeučit něco, co jste upevňovala celý život, takže měsíc na jednu změnu je tak akorát doba.

A za zvládnutí každé změny (tedy to že se vám ji podaří udržet dva týdny v kuse i s těmi všemu předchozími) si při jejím zavádění naplánujte nějakou odměnu. Odměnu která vás bude těšit, ale nebude se týkat jídla.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (17.2.2015, 10:28)
Pomůže pokud toto budete dělat společně třeba snějakou kamarádkou, nebo na skupině od stob, nebo o tom začnete blogovat - to že budete mít lidi, kteří vám budou držet palce a průběžně se s vámi o tom budou bavit pomůže vydržet.

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (17.2.2015, 10:24)
A jeste jinak, zkuste na FB najit "30 ti denni vyzva", je tam vse, od jidelnicku az po cviceni nebo sacharidove vlny, (stoji to kolem 100 Kc, coz neni zadna tragicka suma) a slecny zrizovatelky Vas motivuji osobnimi emaily...no a fotky tech, co se jim to povedlo, ty nakopnou snad kazdeho!!! Me z nich spadla celist!

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (17.2.2015, 10:18)
Zacnete uklidem. Spizku a lednici a vsechna mista, kde mate potraviny a proste vyhodte nezdrave a zakazane.. Napiste si jidelnicek na tyden, podle nej nakupte a varte. Nejlepe, kdyz Vam nakoupi nekdo jiny,treba manzel podle seznamu nebo si nechte dovezt nakup z Tesca.... hlavni je, aby jste proste nemela doma to, co by jste nemela jist. A varte zdrave cele rodine, to nikomu neublizi. A pak bude snazsi vytrvat, protoze co nekoupite, to nesnitr, zejo, takze bramburky nebo Tatranky Vas lakat nebudou...nebo jina "zakazana" pochutina. A az si trochu zvyknete, pujde to samo.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (17.2.2015, 11:50)
Co to hulíš za matroš čóóveče? Kdybych vyházela všechno co není zdravé, tak ve špajsce zůstanou jen pavouci a v mrazáku zima!
Kdybych posílala na nákup potěr, tak budu vařit kinder vejce a párky. Kdybych náhodou poslala chlapa, tak chroupeme jenom ořechy, protože on na nich ujíždí.
No uznej, že prostě občas tu jitrnici, buřtíka, karboš nebo chleba se sádlem k životu potřebuju.
,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (17.2.2015, 14:24)
Hele, dnes jedu na Nimesilu, mam migrenu :-(ale tak ja mam ve spajzce mouku, cukr, ryzi, asi metrak lustenin, nakladany okurky, domaci marmelady A to vsechno ke zdravy (Y) ,-) jitrnicku si taky dam, ooooooo a jak rada, chleba se sadlem je muj erotickej sen, jenze vis co, lepek :-@ takze jednou za mesic, kdyz mam volnej vikos (zajic) a pak se celej ten vikos lecim ,-) Mladej sezere absolutne vsechno je mu sumak, jestli je to chleba se sadlem nebo pohankovy rizoto s tofu, on fakt nalame do krku cokoliv, hlavne aby toho bylo HODNE 8o|
Ale vis co, varim zdraveji, jednak kvuli svy diete tak nejak musim, a taky proto, ze fakt nechci varit extra pro sebe a extra pro smecku, jsem lenoch ,-)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (17.2.2015, 11:07)
No,to nevim jak by proslo u nas, protoze chlap proste zdrave a bez bramburku apod jist nehodla a kdyz ho poslu na nakup, tak krome toho co chci pritahne jeste dve tasky jinych veci :-(. Ja to zatim udelala tak, ze jsem misto dvou jidel denne rozdelila na pet porci a dru to pohybem, protoze v rodine podporu nemam. Takze pro ne uvarim neco...a ja se odbydu treba k obedu samotne tofu, nebo samotne varene kruti maso nebo tak neco...svaciny namazany krajic chleba nebo rohliku, vecere ve stylu obeda, akorat k snidani si varim kase.

ODPOVĚDĚT
Karolína T. (tyleka) ID 147660 (17.2.2015, 11:26)
Taky se mi nedaří hubnout, tak nemám co radit, ale ve Vaší větě vidím jako zásadní problém sdělení "já se odbydu k obědu....". Máte pocit, že se odbýváte, živoříte, trpíte, obětujete se kvůli rodině..., a to k hubnutí určitě nevede.

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (17.2.2015, 11:51)
Ale ne, tak jsem to nemyslela, je teda fakt, ze se dvema prckama je dvoji, vlastne ted s prikrmama troji vyvarovani nad moje sily, ale mne to vcelku ta moje strava vyhovuje, nesnasim zeleninu a prilohy odmala, takze vlastne snist balicek tofu, nebo dusene maso je pro me odealni, nez se s necim pripravovat, pak to v rychlosti zhltnout...ja nemam moc rada takovou tu kulturu jidla, vychutnavat si ho, mne jidlo spis obtezuje, takze mi to naopak to co jsem psala vyhovuje...akorat jsem to napsala blbe no :-)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (17.2.2015, 14:08)
Ja kdysi jedla "batoleci" jidlo s mladasrm, jen abych nemusela varit jeste pro sebe ,-) takze byt Vama, zkusila bych detskou stravu pro prtata jist taky, kdyz uz se s tim varite, k tomu tofu pro sebe prihodit muzete, zejo. Chlapi taky ujizdi na chipsech a vlasaku, ale kupuje si to sam, ke svacine v praci, neodpiram mu to. Ale pri trose snahy jde i ta svickova uvarit zdrave, czdyt zdrava strava neni jen o seminkach nebo vlockove kasi.

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (17.2.2015, 15:30)
Není, ale mně to prostě nebaví jíst. A z batolec stravy - my teprve příkrmy začli a to je samá zelenina...a já jí prostě nepozřu, maximálně okurky a rajčata v létě, ale teď fakt ne.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Pavla Š. (Paulinka) ID 20611, mimibazar.cz/paulinka (17.2.2015, 10:15)
Leni poslete mi do vzkazu email preoslu vam povidani a jidelnicek.pavla

ODPOVĚDĚT
Pavla Š. (Paulinka) ID 20611, mimibazar.cz/paulinka (17.2.2015, 9:42)
ja jsem se rozhodla 1 unora rano ze zkusim detox od Macingove.... dnes mame 17 a ja ho porad drzim. motivuje me diskuze na omlazeni.cz .holky co to drzeli meli velke vysledky a je to taky o tom jist trikrat denne. ze zacatku byla krize ale dalo se to zvladnout.ted mam tri kila dole a fakt musi. říct ze nejsem tak unavena mam dobrou naladu a hlavne je to videt na obleceni takze vim ze cm jdou dolu. takzkuste si procist diskuzi a treba vas to taky namotivuje.drzim pesti.pavla (L)

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (lenkavaš) ID 270263 (17.2.2015, 9:54)
a velmi vám blahopřeji k těm 3 kg dole

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (lenkavaš) ID 270263 (17.2.2015, 9:50)
3 kila dobře a jíst pouze 3krát denně? to slyším poprvé,

ODPOVĚDĚT
Lucie Č. (kracmerka) ID 1453 (17.2.2015, 16:34)
no Leni mě pomohlo, že jsem se opravdu ale opravdu zdravě na@la... zašla jsem si na OBkliniku, kde mi teda neřekli nic, co bych ještě nevěděla, ale tak nějak jsem se vnitřně přenastavila ... neumím to vysvělit... jím také "jen 3x" denně ...řekli mi, že to teda stačí, když nemám hlad....hrozně jsem se toho bála, ale jde to... od října mám dole 13kg(přes Vánoce jsem dala kilo zpátky) ale -pořád jdu sice pomalu ale ještě dolů

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (17.2.2015, 9:26)
Musíte si pro sebe najít vhodnou motivaci, jinak to nefunguje...pro někoho je to zdraví, lékaři mu dají nůž na krk anebo máte motivaci změnit šatník a tady opravdu platí, čím menší velikost, tím pěknější oblečení anebo se prostě chcete jen líp cítít...to, že povolujete jen ukazuje, že vlastně tak rozhodnutá se sebou něco dělat nejste. Držím palce. Ještě dodávám, že zpočátku stačí změnit jen drobnosti - zaměnit pečivo za celozrnné, omezit sladkosti, víc pít, zkrátka ne najednou udělat kvantum změn, to není dobré ani zdravotně a o to víc vás pak frustruje, že to nejste schopná dodržet, nesmíte mít zkrátka pocit, že si moc utrhujete od huby, musíte se i při dietě hýčkat.

ODPOVĚDĚT
Martina Š. (MartinaŠ) ID 5244 (17.2.2015, 9:26)
Já si koupila Domácí krabičková dieta a plus mínus se podle toho snažím držet, ono vás to naučí aspoň jíst pravidelně a upravit porce. Trochu si to upravuji, jakože večer už nejím tolik sacharidů, spíš bílkoviny a zeleninu

ODPOVĚDĚT