Rýže
Ženy prosím jak vařítě rýži ne ve varných sáčcích? poslední dobou jí mám vždy takovou lepivou a nevím kde je chyba
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 25 komentářů
eva p. (evicela) ID 205626 (14.1.2016, 10:08)
Parboleid nikdy se nerozvaří, nebo jasmínová je taky fajn

ODPOVĚDĚT
pavla zelenková (londra) ID 182997 (14.1.2016, 8:46)
záleží na druhu rýže (my máme rádi lepivou) takže vařím z kulatozrné a na lepší udělám jasmínovou je to pecka.
Rýži neperu, stačí osmahnout na oleji 1 díl rýže a pak přidám2 díly vody, vařím 20 minut přikryté! a pak odstavíme a necháme dojít...................osvědčilo se mi vařit v pánvičce s pokličkou

ODPOVĚDĚT
Martina E. (simowa) ID 117213, mimibazar.cz/simowa (13.1.2016, 21:18)
jedině sypanou, hodně vody. Kupuji 5kg pytel v kauflandu, je výborná! Česká značka ARAX

ODPOVĚDĚT
Věra S. (melisska) ID 420253 (13.1.2016, 20:29)
Když chci našemu psovi přilepšit a vařím mu místo granulí maso, mívá k tomu
rýži ze sáčku. Pro nás vařím jen a jen sypanou. Hravě zvládne i můj syn. (jidlo)

ODPOVĚDĚT
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (13.1.2016, 18:34)
Klasickou sypkou rýži properte a lehce ji osmahněte na oleji a poté zalijte horkou vodou a nechte probublat. Nechte ji tak dlouho, dokud vám nebude chutnat.
Jinak vařím i ve varných sáčcích a kupujeme parboiled.

ODPOVĚDĚT
Markéta D. (modřenec) ID 276136, mimibazar.cz/modrenec2 (13.1.2016, 13:25)
Lenko, je to druhem rýže. Na rizoto kupuji lepivou, na přílohu sypkou. Zkuste si koupit jednou Jasmínovou, je nejdražší , ale uvidíte, že to není ve Vás , a taky si pochutnáte.

ODPOVĚDĚT
Monika P. (BRAVO) ID 113874, mimibazar.cz/bravo (13.1.2016, 13:23)
rýže v sáčku je hnusná, jediná, která se ještě jakž takž dá je parboiled, ale mě příjde zas taková tvrdší, mám nejraději jasmínovou nebo klasickou dlouhozrnnou, ale dělám je buď v troubě nebo MT

ODPOVĚDĚT
Alena M. (a74) ID 400427 (13.1.2016, 12:16)
Kupuji parboleid, nelepi, ale zase pry nema takove nutricni hodnoty. A zasadne pecu v troube. Davam ji v pomeru 2,5:1 (voda:ryze). A pecu na cca 180-200, cca 30 min, nez se voda vstreba.

ODPOVĚDĚT
JItka K. (Klusinka) ID 336349, mimibazar.cz/klusinka (13.1.2016, 20:27)
No já slyšela pravý opak o Parboiled, prý je zdravější než ta obyčejná. Tím, že je nažloutlá, není tak moc omletá ze slupek jako ta klasická, bílá. A ve slupce je prý nejvíc těch zdravých látek.

ODPOVĚDĚT
Alena M. (a74) ID 400427 (13.1.2016, 20:30)
...no, tak tim lip (Y)

ODPOVĚDĚT
milka d. (milka1m1) ID 489624 (13.1.2016, 12:00)
Ja kupuji dlouhozrnou ryzi Parbolaid vKauflandu.Dam 1 hrnek ryze a 1a1/2 hrnku studene vody,osolim a na malem plameni dusim az se voda uplne odvari.Pak necham jeste chvilku vypnute pod poklickou dojit.Delam ve velke vyssi panvi.Ryze se krasne rozsypa.

ODPOVĚDĚT
Silvie J. (janeckula) ID 73679, mimibazar.cz/janeckula (13.1.2016, 11:18)
kupte druh parboleid, ta lepí jen jako totálně rozvařená (smich)

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katkaValkova) ID 40922, mimibazar.cz/katkavalkova (13.1.2016, 11:16)
Kupuji kulatozrnnou rýži v kilovém balení.
Na olej nakrájenou cibuli, orestuji, nasypy namočenou a okapanou rýži (namáčím v cedníku). Dávám asi 1a1/2 hrnku rýže. Rýži na cibulce orestuji, osolím, opepřím, zaleju vodou (nejlépe horkou) - 2 hrnky. Až je voda témeř vyvařená přikryju poklicí a dám na 20 minut do trouby.
Povede se vždy. (Y)

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (13.1.2016, 11:09)
Já jsem antitalent na vymoženosti typu knedlík v prášku či rýže v sáčku (F) Když jsem dělala poprvé rýži v sáčku (fakt v minulém století,byla jsem mládě), tak se mi podařilo protrhnout sáček a rýži jsem vybírala mezi cáry igelitu :-D . Zkuste jí vařit v mikrovlnce, je to šup - šup. Dělám tak všechny druhy rýže. U nás tedy vede kulatozrnná a Basmati. Do varné skleněné misky - cca hrnek rýže, 1,5-2 hrnky vody, cmrndnu olej a osolím...Na to hodím např. nakrájenou cibulku, žampiony, sušené houby, pórek, hrášek, sekané moř.řasy...dává se i hřebíček, ten já nerada, ale děti můžou...Prostě co je po ruce. Uvidíte, že jinak vařit nebudete.

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (13.1.2016, 11:06)
kupuji jen od Lagris -dám vařit vodu a mezi tím namočím sáčky s rýží do misky s vodou
jakmile začne voda vřít sáčky vyjmu a dám do vroucí vody a vařím cca 15minut - rýže je dobrá sypká
nemáme rádi Parboiled ale každému chutná něco jiného

ODPOVĚDĚT
Jana S. (českolipačka) ID 559236 (13.1.2016, 11:05)
Kupuji od kamaráda Vietnamce obr pytel 18,9kg jasmínové se symbolem slona a označeným datem sklizně. Je to pro nás ta nej rýže. Vařím zásadně v papiňáku a to tak, že na 4 porce dám jeden litr vody se lžičkou soli vařit a do toho varu vsypu 400ml NEPROPLÁCHNUTÉ rýže, promíchnu fofrem vidličkou, zavřu papiňk a od bodu varu nechám 8 minut na nejmenším plameni vařit. Vypnu a 20 minut nechám zavřené a pak jen načechrám vidličkou a mám krásnou, bílou, voňavou jasmínovou rýži, jedno zrnko od druhého se samo sype. Kdo má rád kari rýži vsype do vody kari, někdy dělám hráškovou a tak šup mražený hrášek do vody...

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (13.1.2016, 10:47)
V sáčcích nijak, ta bude rozblemcaná vždy, nikdy jsem nepochopila smysl toho vaření plastu. Kupuji sypanou, propláchnu, dám dvojnásobek vody, osolím, uvařím. Výborná...někdy dělám dušenou na cibulce (podle druhu jídla). Parboiled nám moc nejede. (F)

ODPOVĚDĚT
Zdenka R. (babule53) ID 349815 (13.1.2016, 10:40)
Lenko , pokud máte ráda sypkou rýži ,tak kupujte Parboiled je taková žlutá ,ale nebojte ,ona vařením zbělá . Tato rýže se nelepí a já ji mám moc ráda ! (hello)

ODPOVĚDĚT
Věra M. (lacoste66) ID 463814 (13.1.2016, 10:31)
U nás vede rýže z mikrovlnky (Y) - na oleji v zapékací míse orestuji cibulku (popř. přidám hrášek, mrkvičku, kukuřici atd.) nasypu rýži, osolím, může se přidat i špetka mleté papriky, zaliji vodou ( cca na šířku palce aby byla voda nad rýží). Promíchám, zapnu na plný výkon na 15 min, pak promíchám a ještě zapnu na asi 5min. Používám nejraděj Parbolaid. Když mě honí čas - nasypu rýži, přidám olej,sůl promíchám a už dávám do mikrovlnky. (flower)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (upraveno 13.1.2016, 13:59)
Kupuji dražší rýži, páč ta levnější sypaná je plná škrobů a nechutná +o(
Dobrá rýže je z Lidlu basmati nebo jasmínová...... a dobře proprat studenou vodou (F)

ODPOVĚDĚT
Marcela S. (marcipanek) ID 24535 (13.1.2016, 11:19)
taky kupujeme často Basmati a Jasmínovou :-) dcerám moc chutná :-) že sáčku už nikdy více (Y)

ODPOVĚDĚT
Jindřiška Ř. (courage) ID 439671 (13.1.2016, 9:58)
Rýže v sáčku snad ani jinak uvařit nejde. Nebo aspoň mně se nikdy jinak nepovedla. Proto vařím jedině sypanou. Teda spíš peču v troubě.

ODPOVĚDĚT
Jana R. (Jaňulka87) ID 207477 (13.1.2016, 10:57)
já taky tak (Y)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (13.1.2016, 9:54)
Na hrnek rýže, hrnek a půl vody, kousek másla, celou cibuli, sůl. Přiklopit pokličkou, dát vařit. Až se začne vařit, stáhnout teplotu, nadzvednout pokličku a občas hrncem jakoby zacukat. Když zmizí voda, pokličku zpět přiklopím, zabalím do uterky a strčím pod peřinu.
Nelepí, není rozvařená, je tak jak jí máme rádi.

ODPOVĚDĚT
Celkem: 25 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>