Ženy prosím jak vařítě rýži ne ve varných sáčcích? poslední dobou jí mám vždy takovou lepivou a nevím kde je chyba
| eva p. (evicela) ID 205626 (14.1.2016, 10:08) | Parboleid nikdy se nerozvaří, nebo jasmínová je taky fajn
ODPOVĚDĚT |
|
| pavla zelenková (londra) ID 182997 (14.1.2016, 8:46) | záleží na druhu rýže (my máme rádi lepivou) takže vařím z kulatozrné a na lepší udělám jasmínovou je to pecka. Rýži neperu, stačí osmahnout na oleji 1 díl rýže a pak přidám2 díly vody, vařím 20 minut přikryté! a pak odstavíme a necháme dojít...................osvědčilo se mi vařit v pánvičce s pokličkou
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina E. (simowa) ID 117213, mimibazar.cz/simowa (13.1.2016, 21:18) | jedině sypanou, hodně vody. Kupuji 5kg pytel v kauflandu, je výborná! Česká značka ARAX
ODPOVĚDĚT |
|
Věra S. (melisska) ID 420253 (13.1.2016, 20:29) | Když chci našemu psovi přilepšit a vařím mu místo granulí maso, mívá k tomu rýži ze sáčku. Pro nás vařím jen a jen sypanou. Hravě zvládne i můj syn.
ODPOVĚDĚT |
|
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (13.1.2016, 18:34) | Klasickou sypkou rýži properte a lehce ji osmahněte na oleji a poté zalijte horkou vodou a nechte probublat. Nechte ji tak dlouho, dokud vám nebude chutnat. Jinak vařím i ve varných sáčcích a kupujeme parboiled.
ODPOVĚDĚT |
|
| Markéta D. (modřenec) ID 276136, mimibazar.cz/modrenec2 (13.1.2016, 13:25) | Lenko, je to druhem rýže. Na rizoto kupuji lepivou, na přílohu sypkou. Zkuste si koupit jednou Jasmínovou, je nejdražší , ale uvidíte, že to není ve Vás , a taky si pochutnáte.
ODPOVĚDĚT |
|
| Monika P. (BRAVO) ID 113874, mimibazar.cz/bravo (13.1.2016, 13:23) | rýže v sáčku je hnusná, jediná, která se ještě jakž takž dá je parboiled, ale mě příjde zas taková tvrdší, mám nejraději jasmínovou nebo klasickou dlouhozrnnou, ale dělám je buď v troubě nebo MT
ODPOVĚDĚT |
|
| Alena M. (a74) ID 400427 (13.1.2016, 12:16) | Kupuji parboleid, nelepi, ale zase pry nema takove nutricni hodnoty. A zasadne pecu v troube. Davam ji v pomeru 2,5:1 (voda:ryze). A pecu na cca 180-200, cca 30 min, nez se voda vstreba.
ODPOVĚDĚT |
| JItka K. (Klusinka) ID 336349, mimibazar.cz/klusinka (13.1.2016, 20:27) |
No já slyšela pravý opak o Parboiled, prý je zdravější než ta obyčejná. Tím, že je nažloutlá, není tak moc omletá ze slupek jako ta klasická, bílá. A ve slupce je prý nejvíc těch zdravých látek.
ODPOVĚDĚT |
| | | Alena M. (a74) ID 400427 (13.1.2016, 20:30) |
...no, tak tim lip
ODPOVĚDĚT |
|
milka d. (milka1m1) ID 489624 (13.1.2016, 12:00) | Ja kupuji dlouhozrnou ryzi Parbolaid vKauflandu.Dam 1 hrnek ryze a 1a1/2 hrnku studene vody,osolim a na malem plameni dusim az se voda uplne odvari.Pak necham jeste chvilku vypnute pod poklickou dojit.Delam ve velke vyssi panvi.Ryze se krasne rozsypa.
ODPOVĚDĚT |
|
Silvie J. (janeckula) ID 73679, mimibazar.cz/janeckula (13.1.2016, 11:18) | kupte druh parboleid, ta lepí jen jako totálně rozvařená
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina V. (katkaValkova) ID 40922, mimibazar.cz/katkavalkova (13.1.2016, 11:16) | Kupuji kulatozrnnou rýži v kilovém balení. Na olej nakrájenou cibuli, orestuji, nasypy namočenou a okapanou rýži (namáčím v cedníku). Dávám asi 1a1/2 hrnku rýže. Rýži na cibulce orestuji, osolím, opepřím, zaleju vodou (nejlépe horkou) - 2 hrnky. Až je voda témeř vyvařená přikryju poklicí a dám na 20 minut do trouby. Povede se vždy.
ODPOVĚDĚT |
|
| Ilona Č. (asadka) ID 86656 (13.1.2016, 11:09) | Já jsem antitalent na vymoženosti typu knedlík v prášku či rýže v sáčku Když jsem dělala poprvé rýži v sáčku (fakt v minulém století,byla jsem mládě), tak se mi podařilo protrhnout sáček a rýži jsem vybírala mezi cáry igelitu . Zkuste jí vařit v mikrovlnce, je to šup - šup. Dělám tak všechny druhy rýže. U nás tedy vede kulatozrnná a Basmati. Do varné skleněné misky - cca hrnek rýže, 1,5-2 hrnky vody, cmrndnu olej a osolím...Na to hodím např. nakrájenou cibulku, žampiony, sušené houby, pórek, hrášek, sekané moř.řasy...dává se i hřebíček, ten já nerada, ale děti můžou...Prostě co je po ruce. Uvidíte, že jinak vařit nebudete.
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (13.1.2016, 11:06) | kupuji jen od Lagris -dám vařit vodu a mezi tím namočím sáčky s rýží do misky s vodou jakmile začne voda vřít sáčky vyjmu a dám do vroucí vody a vařím cca 15minut - rýže je dobrá sypká nemáme rádi Parboiled ale každému chutná něco jiného
ODPOVĚDĚT |
|
Jana S. (českolipačka) ID 559236 (13.1.2016, 11:05) | Kupuji od kamaráda Vietnamce obr pytel 18,9kg jasmínové se symbolem slona a označeným datem sklizně. Je to pro nás ta nej rýže. Vařím zásadně v papiňáku a to tak, že na 4 porce dám jeden litr vody se lžičkou soli vařit a do toho varu vsypu 400ml NEPROPLÁCHNUTÉ rýže, promíchnu fofrem vidličkou, zavřu papiňk a od bodu varu nechám 8 minut na nejmenším plameni vařit. Vypnu a 20 minut nechám zavřené a pak jen načechrám vidličkou a mám krásnou, bílou, voňavou jasmínovou rýži, jedno zrnko od druhého se samo sype. Kdo má rád kari rýži vsype do vody kari, někdy dělám hráškovou a tak šup mražený hrášek do vody...
ODPOVĚDĚT |
|
| Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (13.1.2016, 10:47) | V sáčcích nijak, ta bude rozblemcaná vždy, nikdy jsem nepochopila smysl toho vaření plastu. Kupuji sypanou, propláchnu, dám dvojnásobek vody, osolím, uvařím. Výborná...někdy dělám dušenou na cibulce (podle druhu jídla). Parboiled nám moc nejede.
ODPOVĚDĚT |
|
| Zdenka R. (babule53) ID 349815 (13.1.2016, 10:40) | Lenko , pokud máte ráda sypkou rýži ,tak kupujte Parboiled je taková žlutá ,ale nebojte ,ona vařením zbělá . Tato rýže se nelepí a já ji mám moc ráda !
ODPOVĚDĚT |
|
Věra M. (lacoste66) ID 463814 (13.1.2016, 10:31) | U nás vede rýže z mikrovlnky - na oleji v zapékací míse orestuji cibulku (popř. přidám hrášek, mrkvičku, kukuřici atd.) nasypu rýži, osolím, může se přidat i špetka mleté papriky, zaliji vodou ( cca na šířku palce aby byla voda nad rýží). Promíchám, zapnu na plný výkon na 15 min, pak promíchám a ještě zapnu na asi 5min. Používám nejraděj Parbolaid. Když mě honí čas - nasypu rýži, přidám olej,sůl promíchám a už dávám do mikrovlnky.
ODPOVĚDĚT |
|
| Radka H. (radkaaa) ID 95559 (upraveno 13.1.2016, 13:59) | Kupuji dražší rýži, páč ta levnější sypaná je plná škrobů a nechutná Dobrá rýže je z Lidlu basmati nebo jasmínová...... a dobře proprat studenou vodou
ODPOVĚDĚT |
| Marcela S. (marcipanek) ID 24535 (13.1.2016, 11:19) |
taky kupujeme často Basmati a Jasmínovou dcerám moc chutná že sáčku už nikdy více
ODPOVĚDĚT |
|
Jindřiška Ř. (courage) ID 439671 (13.1.2016, 9:58) | Rýže v sáčku snad ani jinak uvařit nejde. Nebo aspoň mně se nikdy jinak nepovedla. Proto vařím jedině sypanou. Teda spíš peču v troubě.
ODPOVĚDĚT |
| | Jana R. (Jaňulka87) ID 207477 (13.1.2016, 10:57) |
já taky tak
ODPOVĚDĚT |
|
| Jarka S. (pupuša) ID 91897 (13.1.2016, 9:54) | Na hrnek rýže, hrnek a půl vody, kousek másla, celou cibuli, sůl. Přiklopit pokličkou, dát vařit. Až se začne vařit, stáhnout teplotu, nadzvednout pokličku a občas hrncem jakoby zacukat. Když zmizí voda, pokličku zpět přiklopím, zabalím do uterky a strčím pod peřinu. Nelepí, není rozvařená, je tak jak jí máme rádi.
ODPOVĚDĚT |
|
Celkem: 25 (zobrazuje se 1-20) | 1, 2 další >> |