Jaký je váš nejlepší recept
Na čalamádu a na zavařování okurek?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Věra K. (VěrkaK.) ID 273671 (13.7.2016, 13:16)
Vařím si nálev podle sebe- 4 l vody, 1 l octa, 35 dkg cukru, 15 dkg soli, lžíci hořč. semínka, lžičku nového koření, lžičku celého pepře, 48 tabletek cukerinu. Pak ještě přidám snítky kopru a asi 4 bobk. listy, nechám vše přejít varem. Na dno sklenic pro okurky dávám tak 5 koleček mrkve a kousek cibule. Zaliji horkým nálevem a uzavřu. Stejný nálev používám i na čalamádu a houby. .

ODPOVĚDĚT
Jiřina K. (7879) ID 572776 (13.7.2016, 11:23)
Dělám přesně jak píše Pavlína, k okurkám dávám na dno sklenice ještě špetku thymiánu, hořč.semínka a koriandru.

ODPOVĚDĚT
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (13.7.2016, 7:40)
okurky
do 0,7 sklenice přijde 4 nová koření, 4 pepře, 4tbl cukerinu, 1bobek, lžička soli a 1dl octa, 1str. česneku, cibule dle chuti, mrkev dle chuti, na to dát okurky, zalít tímto vším a dolít po vršek vodou. Sterilovat 7 minut aby byly okurky křupavé. Toho octa opravdu 1dl, nešetřit. Děláme tak i houby a čalamádu

ODPOVĚDĚT
Radka T. (Radulína 1) ID 260780 (13.7.2016, 8:03)
Ivet jen dotaz- na kolik stupňů sterilujete ty okurky?

Děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (13.7.2016, 8:22)
na cca 80

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (13.7.2016, 6:52)
Tak já mám moc ráda recept zde z MMB na Bigus, ten rozdávám kdo ochutná, jde to za studena na topinky, přidávám do leča, do rizota, pod maso,prostě všude, kam mě napadne: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=114832
Na okurky máme osvědčený rodinný a též každému moc chutnají, tak nemám důvod měnit a dokonce ten nálev používám na nakládané houby, čalamády, zeleninové směsky - prostě na vše, co potřebuji na "kyselo"..
Tady je: 0,8 l ody, 0,25 l octa, 3dkg soli, 6dkg cukr krystal a 10 tablet sacharinu - vše svaříme (já si nadělám dopředu například z 5x dávek a dám do kanystříků a pak jen zalévám sklenice studeným). Na okurky patří do sklenice na dno: 2kolečka cibule, 3kolečka mrkve, kolečko křenu, kousek okvětí kopru (křen a kopr nemusíte dávat, ale já dávám), 6 kuliček celého pepře, 4kuličky Nového koření, půl lžičky hořčičného semínka, 1ks hřebíčku a 2 bobkové listy malé

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (13.7.2016, 6:53)
Na to vyskládám okurky, zaliji nálevem a dám zavařit, od bublinek 5 minut a pak vyndám na víčko, po vychladnutí otočím... Jsou dobré, křupavé (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT