Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (7.1.2017, 18:14) |
To záleží na tom, co s ním chcete dělat. Jestli ho chcete pít pro jeho jemnou chuť, tak potřebujete čaj, který je určen pro obřadní potřeby a musíte najít někoho, kdo ho skladuje v lednici, jinak zaplatíte strašné prachy za zoxidované seno - jako třeba marketingem tlačená "matcha tea". Pak dostanete jemný, sladký, jen lehoučce svíravý čaj krásné, jasně zelené barvy. Jo a rozhodně chcete japonskou mačču, čínské prostě nedosahují potřebné kvality. Obecně se kvalitní mačča v ČR shání blbě. Zatím nejlepší poměr cena/výkon jsem našla u Bílého jeřába, ale teda furt žádnej zázrak. http://obchod.bily-jerab.cz/index.php?id_category=15&controller=category&id_lang=2
ODPOVĚDĚT |
| Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (7.1.2017, 18:15) |
Pokud chcete s maččou (jak se to česky správně píše) vařit a péct, tak vám stačí nejlevnější kulinární kvalita a nebo čínské mačči. Pokud to budete sladit a dochucovat, případně doplňovat mlékém, tak vám stačí střední kvalita, ale pořád potřebujte co nejčerstvější čaj a doma to skladovat v ledničce. Jak je namletá na jemno, tak velmi rychle oxiduje a ztrácí tu nádhernou barvu. Velmi dobře zpracované informace o mačči třeba tady https://www.youtube.com/watch?v=XXci2I-i9ok&t=1s
ODPOVĚDĚT |