Mimibazar prochází velkými změnami a tato stránka se do nové podoby teprve připravuje.
Zavřít 

VTÍPKY - NORUJEŠ, NERVUJU, VYSTAVUJEME !!!!

VŠECHNY VTÍPKY
O ŽENÁCH
O MUŽÍCH
O ALKOHOLU
O SEXU
O DĚTECH
O ŠKOLE
O POLICAJTECH
O DOKTORECH
BÁSNIČKY
HÁDANKY
ČERNÝ HUMOR
O ZVÍŘATECH
O SPORTU
OSTATNÍ
HRY
VIDEA
O ZVÍŘATECH
NORUJEŠ, NERVUJU, VYSTAVUJEME !!!!
Psi… moje veliká láska, momentálně i tak trošku koníček. Krom na mimibazaru poměrně známé boxerky s námi bydlí i tříletá borderterierka Buffy a právě ta se momentálně stala středobodem mého vesmíru, předmětem veškerého mého trápení.

Borderterier je úžasný pes. O co víc vořechoidní ve vzhledu, o to milejší a bezproblémovější v povaze. Cca do roka a půl je to neřízená střela, plná energie a lumpáren, pak zdůstojní a vy si říkáte, že to celé byl jen zlý sen, copak by tenhle klidný, oddaný a nad všechno povznesený pejsek být ten pytel blech, běhající i po stropě?

Do nedávna byla Buffy plánována jen jako domácí mazlíček. To by se ale do naší blízkosti nesměl přistěhovat manželský pár, totálně, úplně a definitivně bláznivý, co se psů týče. Oba se velice brzy stali mými dobrými kamarády, lidmi, na kterých mi moc záleží a kteří mě… bohužel pro mé klidné noci, přítelův zdravý rozum a poklidné Buffynky žití svým nadšením nakazili.

A tak, místo zakazování zájmu o zvěř na zahradě k velkézvědavosti vesnice neustále buduju a tahám roury… vesnicí se čile táhnou fámy , sahající od moderního zavlažovacího systému ( pro ty mé čtyři kapusty) až po metro Bakov – Praha. Až vylezu s krumpáčem, jistě se časem dozvím i něco o snaze podkopat se do 15km vzdálené banky, každopádně ale všechno špatně, buduju cvičnou noru. Když se sestavy trubek, prken a cihel konečně vzniklo cosi, podobné noře, s omluvným výrazem jsem sáhla do králíkárny, vytáhla dle mého názoru nejotrlejšího králíka ( trochu podružný motiv mého výběru byla jeho neochota krýt, nechci být ale nařknuta z propagace myšlenky „když ne…., tak alespoň makej) a zavřela ho do bedny na konci nory.

Čubina se činila jak divá, před norou nezaváhala, prosvištěla ji naprosto ukázkově a pak…pak nastal problém. Před přepážkou za kterou cítí zvíře má pes štěkat, protože ale Buffy není úplně dutá ( jaký pán, takový pes, že? ) zaměřila veškerou svou snahu na to, dostat se do bedny…a tak hlodá přepážku, hrabe, ale ani nehlesne, krom občasného odfrknutí a zvuk, který i neznalec psí řeči nemůže přeložit jinak, než sprosté klení. A tak nevím… budu na zkouškách, které bohužel potřebuje k uchovnění štěkat sama? Když nikdo nekouká, snížila jsem se dokonce i k potupné snaze jít příkladem… a tak, až pojedete kolem Bakova a uvidíte bláznivou ženskou štěkající do roury, nedumejte nad tím, jestli na venkov stále nedorazil telefon, to jen norujeme :o)) Pro ochránce zvířat dodám, že králík je v bezpečí, krom lehkého vyděšení nepřijde nijak k úhoně a protože mi špatné svědomí velí mu tohle příkoří nějak kompenzovat a já mu dopřávám samé dobroty navíc, při vytahování z králíkárny už nemá vypoulené oči, ale začíná vypadat, že mu to až tak nevadí…každopádně… začal krýt. Nechci tvrdit, že na sexuální lenost zabírá několik dnů na dotyčného pořádně štěkat, ale u nás to funguje…. Tedy u králíků ( přítel to tu občas čte)

Další, pro mne podstatně děsivější nutností k uchovnění je absolvování výstavy. Copak o to, nějak bych to protrpěla, ale musí být korunováno dobrým výstavním oceněním.
Stránky věnované výstavám prolézám denně a moje milovaná krásná, opěvovaná čubajzna mi s každým přečteným řádkem šedne před očima. Od dojmu, že mám doma borderterieřího Frankenštajna mě dělí pouze má láska k ní. Při pohledu na štěňátka, učená dokonalému výstavnímu postoji sotva jsou odtržena od mámina cecku začínám mít dojem, že nejen že do takové polohy čubu nesrovnám, ale že v danou chvíli nebudu vědět já, která noha je levá a která pravá. Aby se to nepletlo, po podání a zaplacení přihlášky na krajskou výstavu ( začínáme skromně nejlehčím) se v mém poblouzněném mozku lehce projasnilo a já si uvědomila, že mám psa, kterého je třeba trimovat a měsíc do výstavy. Když jsem pak stála s Buffynkou před psím salonem, čuba otrimovaná na podsadu, tedy absolutně bez těch klasických bordích chlupů, s plnou parádou mi došlo, že tohle bude průšvih. I přes mou urputnou snahu vytahovat chlupy očima už je více než jasné ( bylo od začátku, ale tonoucí se stébla chytá) že do výstavy prostě neobroste a já se začala smiřovat s ostudou. Výstavní poplatek je zaplacený, navíc aby nebylo všem neštěstím konec, čubina v poslední době žije jen na zahradě nebo v polích a není možnost vídat se s větším množstvím psů. Někdy se pak stává, že vidí další pesany a vydává zvuky, za které by se Viktorka u splavu hrdě dmula pýchou. Smiřuji se tedy s tím, že tuhle první výstavu vezmeme čistě jako zkušenost a snad to rozdýcháme…. Doufejme že i rozhodčí, kterému nezbude než přihlížet jak se mu v kruhu producíruje neidentifikovatelná obluda ( čuba) zmítající na jednom konci hysterickým záchvatem, na druhém na vodítku pomatenou ženskou, která zakopává o vlastní nohy (já)

Každé ráno těkám pohledem z kalendáře na čubu, z čuby na své žíly a kartičku ikea family ( zasvěcení vědí) Dnes ráno jsem se vzbudila rozklepaná a zborcená potem. Zdálo se mi, že jsme na výstavě prošvihli přejímku psů, zapomněli PP a nakonec že přítel čubu před předváděním namočil a tu ubohou podsadu jí tím rozcuchal tak, že v mém snu vypadala jako zasažena elektrickým proudem. Když jsem ve své noční můře došla i tak ke kruhu a na druhé straně vodítka místo bordera spatřila chrta, naštěstí jsem se probudila.

Jak se tak uklidňuju u kafe, naštěstí probuzená, ale ne příliš uklidněná, zvoní pošťačka. Ano, přinesla vstupní list na výstavu. Třesoucí se rukou jsem rozervala obálku, mrkla na jméno rozhodčího a horečně začala googlit jeho jméno. Přiznávám, doufala jsem, že ho objevím v seznamu pacientů některého z ústavů pro nevidomé, bohužel se tak nestalo. Místo toho po mně Gogl, po několika týdnech totálně zahlcen psími chlupy, protože nic jiného než pesany mi teď nehledal , škodolibě flusl fotku postaršího sympatického pána v mysliveckém oblečeku, ostřížím zrakem hodnotícího pesany v kruhu. Po přečtení několika jeho výstavních posudků jsem došla k poznání, že se soustředí ponejvíc na pohyb v kruhu, postoj a … srst.
Hned jak dorazí výplata, pomažu shánět nějaký model v myslivecké zeleni, pokud možno se závojem přes obličej. Nesmíme zapomenout stavit v lékárně a vyžebrat nějaká účinná antidepresiva.. třeba mi tahle kombinace pomůže přežít výstavu, zůstat nepoznána a možná docílím i toho, že výstavním kruhem proklopejtám bez toho, abych upadla, případně šlápla na některého našeho konkurenta.
Vložil(a) Zuzana B. (zuzu) ID 352 | zobrazit další vtípky
<< Dopis panu Kocábovi | NORUJEŠ, NERVUJU, VYSTAVUJEME !!!! | VZPOMÍNKY NA PÍSKOVIŠTĚ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
VTÍPKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Klára B. (Klarouš) ID 45667, mimibazar.cz/klarous (21.6.2009, 23:03)
;-) ;-) ;-) ;-)Ježíš, moc krásná slohová práce......... ;-) ;-) ;-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

nádherně napsáno... Držím palce.... a plně chápu obavy a vše okolo...

Já měla představu jako čtrnáctiletá holka, že zařídím uchovnění svého psa ;-) ;-) ;-). No po přečtení všech bodů v klubových pravidlech, jsem jen založila PP a bylo... ;-)
Držím moc palce!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Eva Ž. (corgi) ID 20414, mimibazar.cz/zallmannova (11.6.2009, 7:48)
Ohromně jsem se pobavila (Y) Na výstavy držím palce, také jsme se už před tou první dmuli pýchou, jakého máme úžasného šampióna, ovšem psovi se výstava, i přes výborné hodnocení, ani trochu nelíbila, takže se zařídil po svém: nevím, jak to udělal, ale z té druhé nás vyhodili, protože se mu nějak nevyvinulo jedno varle. Všichni jsme přežili - my jsme se přestali nervovat s výstavama a hlavně pes je v klídku a šampiónem je pouze ve sprintu k ledničce ;-) Ale nikdy bychom ho "kvůli kulám" nevyměnili za jiného, protože je prostě náš (kocka) Takže z výstavních fořtů se nenervujte, vše dopadne tak, jak má (L)
ODPOVĚDĚT
Jana K. (anaj1) ID 33089, mimibazar.cz/anaj1 (11.6.2009, 7:39)
Skvělý (Y) (Y) (Y). Musím říct, že jsem se dlouho takhle nenasmála, zvláště po ránu. Kdysi jsem četla knížku, tuším od Frýbové, jmenovala se Robin a byla skvělá, strašně jste mi jí připomněla ( jdu prohrabat knihovnu). Sepište všechny zážitky a vydejte, je to bezva :-D
ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (11.6.2009, 7:11)
Super napsáno, tak jsem se dlouho nepobavila ;-).
ODPOVĚDĚT
Eva P. (plamenek) ID 222118 (10.6.2009, 19:28)
Tento článek je napsaný tak krásně,že je na poslaní do medií(za honorář)To nevymyslíš,musíš zažít.Řehtám se nahlas. :-D
ODPOVĚDĚT
Helena B. (helenka2057) ID 134469, mimibazar.cz/helenka2057 (upraveno 10.6.2009, 19:33)
zuzko,měla by jste psát,jste talent, (*),využijte toho (L)

jeste pripisuji ,,mate ty clanky uložený?
ODPOVĚDĚT
Zuzana B. (zuzu) ID 352, mimibazar.cz/zuzu (10.6.2009, 19:34)
někde v počítači snad budou...díky (L)
ODPOVĚDĚT
petra d. (krtasek) ID 33227, mimibazar.cz/krtasek (10.6.2009, 18:16)
Moc hezký článek. Také nás v budoucnu čeká výstava. A to mám nerva už teď. (L) (L) (L)
ODPOVĚDĚT
Jana P. (PRATELKA) ID 63790 (10.6.2009, 12:07)
(Y) (Y) (Y) ;-) ;-) ;-) ;-) Zuzko nejdříve jsem si to přečetla sama a když jsem vydávala hrozný zvuky, (svatba) chtěl vědět, co čtu, tak jse mto četla i jemu a oba se tu fakt tlemíme jak pitomci (clamp) (clamp) to nemá chybu (L) (L)
ODPOVĚDĚT
Gabriela Z. (zlmy) ID 4396, mimibazar.cz/zlmy (10.6.2009, 12:06)
(Y) (&)hodně štěstí (L)
ODPOVĚDĚT
Věra M. (stambi) ID 34413 (10.6.2009, 10:46)
tak tohle je opravdu záhul na nervy co? ;-)Je to nádherně napsaný a vtipný..alespoň pro nás co? ;-) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Daniela Veselá (DanielaV) ID 54541, mimibazar.cz/UZirusky (10.6.2009, 10:41)
Krásně napsáno |:o) |:o) a úplně Vás chápu. Taky jsem poprvé vystavovala 8o| a místo antidepresiv jsem se občas musela posilnit něčím silnějším (D) (smich) První výstavu jsem nesla ještě ze všech nejlépe, tak nějak já ani pes jsme nevěděli do čeho jdeme. Každá další byla jen horší ;-) Ale po 2 a půl letech jsme si už zvykly obě (radost) Tak hodně štěstí (L)
ODPOVĚDĚT
Zuzana B. (zuzu) ID 352, mimibazar.cz/zuzu (10.6.2009, 11:10)
Díky ;-) (L) chystám se na chovnou stanici, s tím štěndem co je v plánu se na výstavy i těším, za prvé už trošku tuším do čeho jdeme, za druhé se bude učit od mala, tady mám ale nerva z toho, že jde o totálně nezkušenou tříletou čubu, navíc mou velkou lásku a strašně ráda bych v chovu využila i ji (L) (L) (L) (L)
ODPOVĚDĚT
Lucie L. (Aiculka) ID 220111 (10.6.2009, 10:20)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)opět super, Zuzi !!! :-D :-D :-D :-D řehtám se ještě teď.... (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVĚDĚT
Zuzana B. (zuzu) ID 352, mimibazar.cz/zuzu (10.6.2009, 10:22)
Já ani ne, pro mne je to krutá realita :-S ;-) ;-) ;-) ale bylo mi jasné, že cizí neštěstí vždycky pobaví, tak a´t je to alespoň k něčemu :-D
ODPOVĚDĚT
Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt | Jednotná kontaktní místa
Autorská práva k publikovaným materiálům | Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Informace o fungování interního systému
Cookies | Nastavení soukromí | Vlastnická struktura

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu