Silvie F. (Silvie1) ID 10794 |
 |
mimibazar.cz/silvie1 |
Oblast: Vyškov |
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení) |
Registrace: 17.2.2006 |
Naposledy: 14.3.2025 5:59 |
Aktualizace: 26.1.2025 13:44 |
|
|
|
Recept na vánočního krocana |
Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky. K tomu sůl, pepř, olivový olej a proužky špeku. Krocana poklademe špekem, zavážeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 200°C. Nalejeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla. Poté uložíme krocana na pekáč a vložíme do trouby. Nalejeme si dva bleskové panáky whisky a připijeme opět na úspěch díla. Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250 °C, až trouba pořádně bručí. Dáme si další tři whisky. Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlive hlídáme. Občas se chopíme flašky ffiskie a nalejem si do řepy. Po další bůlhodince se uopatrně vydáme k lince a krocanou prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzme se neupálili uo ty pojebaný dvéře vod trouby. Si dalších pěét nebo zedm fixki vevnitř sklenice si a pak a tak. Kurvacana pečem další dři hodinkýý (ale je to vcelku fuk) a každých deset minud dem čúlat. Je-li to aáspoň drožku možný, dolezem ke sforákua úytáhnem troubu z grozana. Dofřejem si ješdě jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostad uen. Zúédnem tóo prokladýo ffóógla z éé zeměéa prrrrrrrrdnemho na boddnos. Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk! louznutí na zamaštěěnýým liinoúlluélu. Néllsze-li tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno !!!!!! Tošku se plospíme.
P.S. Príští den sníme krocana studenýho s majonézou a s aspirínem. |
|
 | Kateřina V. (katkajohny) ID 56774, mimibazar.cz/katkajohny (16.12.2016, 9:40) |
na krocana se fakt nechystám,ale zasmála jsem se po ránu  |
ODPOVĚDĚTnahlásit |
Dana P. (DanušaP) ID 238115 (16.12.2016, 9:37) |
starý ale pořád dobrý, tohle mě baví  |
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 | eva p. (evicela) ID 205626 (16.12.2016, 9:30) |
ježišmarjá, pro mě by už jel pohřebák po takové konzumaci, krocánka by mě mohli přihodit na dopečení do kremační pece, byl by na kar jak když najdeš  |
ODPOVĚDĚTnahlásit |
Matina S. (Cella) ID 9177, mimibazar.cz/cella (16.12.2016, 8:39) |
ten je prostě nejlepší |
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 | Iveta P. (karca90) ID 21144, mimibazar.cz/karca90 (3.1.2009, 12:52) |
dalo mi trochu práce pochopit a přeložit si to ožralý bleptání.......... ale jinak to živě vidím,jak se tam ožralá motám po kuchyni,spálím si prsty, uklouznu ....... hlavně teda nevyhořet, když zapomenu vypnout troubu  |
ODPOVĚDĚTnahlásit |
Radomíra R. (Brůs) ID 146328, mimibazar.cz/Rakuska (2.1.2009, 21:23) |
Hele, to může být docela dobrůtka. Ale spletla jste si rubriu- to mělo být v receptech  |
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 | Romana Viktorie M. (KriOn) ID 170116, mimibazar.cz/romana-mynarikova (30.12.2008, 16:35) |
Že vy jste to psala zrovna, když jste ho pekla???  |
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 |  | Silvie F. (Silvie1) ID 10794, mimibazar.cz/silvie1 (31.12.2008, 9:52) |
Romčo, vypadá to pomalu tak, že toho fogla peču celej advent  |
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 | Silvie F. (Silvie1) ID 10794, mimibazar.cz/silvie1 (30.12.2008, 15:58) |
Skutečně podrodný recept  |
ODPOVĚDĚTnahlásit |