Tokajská saláma |
 |
Keď saláma, tak tokajská, keď mäso, tak 110 %. To nie je ako chladená krkovička, ktorú kúpil pán Vaněk v Pekle na talíři v Alberte. Tá mala tuším len 80. |
Vložil(a) Gabriela K. (gabikaKa) ID 155412 | zobrazit další vtípky |
|
 | Gabriela K. (gabikaKa) ID 155412 (13.4.2013, 21:44) |
To, že na začiatku výroby údeniny je použitého viac mäsa, to chápem (viď ten údaj v gramoch). Veď spracovaním na hmotnosti tratí. Ale nechápem, ako môže byť v 100 percentách výrobku (čiže hotová saláma je podľa mňa 100 percent) 115 % mäsa.  |
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 |  | Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (13.4.2013, 22:04) |
http://www.bezpecnostpotravin.cz/UserFiles/File/Publikace/Znaen%20potravin-web_08-08.pdf Smiřte se s tím, je to tak Na Slovensku, předpokládám, existuje něco podobného. Složení masného výrobku se uvádí v procentech v okamžiku zpracování. Můžete s tím nesouhlasit, můžete proti tomu protestovat, ale to je asi tak všecko, co s tím můžete dělat (JdC)  |
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 | Pavlína L. (Noteda) ID 182989 (13.4.2013, 21:03) |
To, že je na výrobu 100g použito 115g masa je správně, výrobou se váha změní..... My tedy masné výrobky moc nekupujeme, ale já myslela, že to složení se rozepisuje na to, co přesně obsahuje 100% již hotového výrobku, tak to, že 100% výrobku obsahuje celkem 115% masa + nakonec ještě slaninu, sůl, éčka a pod se mi taky moc nezdá, to už je 100% dávno přešvihnuto  |
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 | eva p. (evicela) ID 205626 (13.4.2013, 20:55) |
tak to je kvalitní uzenina, žádné separáty a pod sračky, maso , slanina, koření no a ty přídavky se bohužel dávají do všeho, ale jinak dobré, co se vám nezdá? Masa je logicky psáno víc než pak váží finální výrobek, je to snad logické , seschne se! |
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 | Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (13.4.2013, 20:40) |
Gabrielo, a co je na tom divného? Masa se na výrobu 100g klobásy použije dokonce 115g, ne 110 - tepelně neopracovaný výrobek znamená, že se to vyrábí konzervováním a sušením, takže se to na těch 100g seschne. Kromě toho tam máte ale ještě špek, takže ve 100g hotové klobásy rozhodně není 100g masa. Budete ráda, když ho tam bude 80%  |
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 | Blanka K. (Blaku) ID 209788 (13.4.2013, 21:02) |
jenže tam nejsou nahoře gramy,ale procenta ach ta matematika dole je už to správně |
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|  |  | Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (upraveno 13.4.2013, 22:04) |
Jsou tam uvedená jak procenta, tak gramy Kromě toho se v procentním podílu složení potravin takhle běžně uvádí. Složky, které jsou (aspoň myslím) pod 2% obsahu, se vyčíslit nemusí, stačí je vyjmenovat, a to v pořadí podle hmotnosti. Nevím, jaký máte s matikou problém, když vezmete za základ 100g hotového výrobku, tak 110% vepřového a 5% hovězího vám skutečně dá 115%  |
ODPOVĚDĚTnahlásit |