Mimibazar prochází velkými změnami a tato stránka se do nové podoby teprve připravuje.
Zavřít 

VTÍPKY - ...PRO TY CO ZAJÍMÁ,JAK TO BYLO...

. () ID
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení)
Registrace: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÍ FOTOGRAFIE 0
prodám | koupím
vyměním | věnuji | půjčím
zdarma k objednávce
slevy | akce | vzkazy
odkazy na aukce
PROBÍHAJÍCÍ AUKCE
PODMÍNKY PRODEJE
HODNOCENÍ
VŠECHNY FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módní show
Spokojení zákazníčci
Moje hobby
Zahrada
Naše bydlení
Dekorace
Poradna
Domácí mazlíčci
Sběratelství
Naše úlovky
KOMENTÁŘE
VTÍPKY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
OSTATNÍ
...PRO TY CO ZAJÍMÁ,JAK TO BYLO...
# # Trochu k zamyšlení nemyslíte?
V celostátních sdělovacích prostředcích se o událostech na litvínovském
náměstí a janovském sídlišti ze soboty 18. října skoro neinformuje.
A když už, tak značně zkresleně ve prospěch nepřizpůsobivé menšiny.
Na internetu je k dispozici řada neoficiálních zdrojů, které jsou však
označovány za rasistické.
Jejich autoři dostávají nálepku přívrženců radikálních hnutí a skupin
(což
mnohdy i jsou) a tudíž předkládaná svědectví o událostech z 18. října
jsou
různými pseudohumanisty, kavárenskými ochránci lidských práv,
multikulturálními byznysmeny, ale bohužel i oficiálními sdělovacími
prostředky prohlašována za nevěrohodná.
Avšak, opak je pravdou.
Neoficiální zpravodajství jsou mnohem pravdivější než to, co bylo k
vidění
v ČT, na Nově, Primě anebo ke čtení v MfD, Lidovkách, Právu či Blesku.
Je doslova otřesné, jakým způsobem sdělovací prostředky ovlivňují veřejné
mínění ve prospěch lidí, jež nerespektují pravidla a zákony platné pro
ostatní občany této země.
Vždyť kdo z lidí někde v Plzni, Praze, Pardubicích, Brně, Ostravě nebo
kdekoli jinde ví, co se v Litvínově 18. října stalo?
Co bylo popudem k těm událostem? Co je základní příčinou?

Přikládám svědectví přímého účastníka akce.
Jeho popis událostí považuju za to nejobjektivnější a nejdůvěryhodnější,
co
jsem o celé události četl.
Přiložené fotografie dokumentují vybavenost romů k akci.
Prosím o další distribuci přiloženého článku.
Čím více lidí bude pravdivě obeznámeno se zdejší realitou, čím více se
bude
o situaci diskutovat, tím větší bude naděje, že se problém konečně začne
řešit.
PŘICHÁZÍ NADVLÁDA ROMŮ? Malý traktát o událostech v Janově dne 18.10.2008


Donedávna, když se někde v médiích objevila zmínka o Litvínovu, bylo to tak nanejvýš ve spojení s hokejem. Teď se o něm dozvídáme především v souvislosti s jeho největším současným problémem - rostoucí romskou komunitou v předměstském sídlišti Janov.
V současné době se život v této kdysi klidné lokalitě stává téměř nesnesitelným. Lidé se bojí pouštět ven své děti, protože je bandy cikánských výrostků mlátí a okrádají. Na sídlišti je bordel, všude se povalují injekční stříkačky a odpadky. Když si před domem zaparkujete auto, ráno jej tam v nejlepším případě najdete „jen“ vykradené.
Roztomilé je taky, když ráno jdete do práce, tak se vám po cestě pošklebují a obtěžují vás opilí cikáni vylézající z heren a hospod.
V noci se pak nevyspíte, protože vyhajaní a odpočatí cikáni se vám za zdí až do rána veselí při hlasité hudbě. Noční klid tady neplatí - policie jej nedokáže prosadit. Vím o čem mluvím, protože na sídlišti bydlí moje sestra a dva kolegové z práce. Mám tedy tolik informací z první ruky, že jsem ztratil schopnost humanistického nadhledu.
Místní už jsou opravdu zoufalí. Policie na sídlišti nezasahuje, protože se tam sama bojí vkročit. Radnice problém neřeší - zřejmě neví jak. Masový příliv nepřizpůsobivých, způsobil stejně masový odliv slušných obyvatel, což zvedlo ceny nemovitostí v celém okolí. Běžní obyvatelé se tak ocitli v cenové pasti. Jejich byty jsou v podstatě neprodejné a na nové nemají. A když už byt prodají, nekoupí ho nikdo jiný než zase romové.
Celý sobotní incident byl nastartován událostí ze 4.10.2008. To se na sídliště vydala skupinka tzv. "Ochranných sborů" Dělnické strany. Tvrdí, že tak učinila na žádost místních a po tom, co jsem viděl, tomu i věřím. Ony Ochranné sbory to byla dvanáctičlenná skupinka skoro ještě dětí v provokativním oblečení těžce vyzbrojená letáčky. Zřejmě neměli ani anung o tom, co bude následovat. Na tuto skupinku totiž naběhlo asi 70 cikánských hromotluků vyzbrojených noži a holemi aby jim ukázali, kdo je na sídlišti pánem. Video z celého incidentu si můete prohlédnout tady. Myslím, že ani nepotřebuje komentář.
Jen pro vaši infomaci dodám, že onen plešoun v kožené bundě a s golfovou holí v ruce je Vilda Matej - odsouzený vrah a známá postavička severočeského podsvětí. Místním Romům pomáhá lichvou, ulehčuje jim život dealováním drog a jejich dívky pase aby netrpěly hladem. Dvoumetrový hromotluk v mikyně s kapucí, který všem slibuje, že je tam "rozštípe" je opět pasák - místní mu říkají Kyky. Chlapík v bílém saku, který na konci videa omluvně poklusává za mafiánským bossem a nechává se od něj sprdávat, je major policie Tomáš Hrabovský. Toto myslím důkladně osvětluje proč policie na sídlišti nezasahuje a čí zákony tam ve skutečnosti platí.
Celý incident nezůstal bez odezvy. Děti s letáčky odjely, video dorazilo na youtube a tvrdší jádro se rozhodlo, že tentokrát jich přijede víc.
Na 18.10.2008 byla na litvínovské náměstí svolána demonstrace. Svolaly jí různé nacionalistické organizace, ale zúčastnilo se jí i spousta běžných obyvatel Litvínova. Šli jsme se na demonstraci podívat s manželkou, já tam měl v úmyslu fotit. Akce měla začít ve 13:30, my tam přišli asi hodinu před začátkem. Náměstí bylo plné obrněných policistů ze zásahovky plus jednotka na koních. Kromě nich se tam pohybovalo několik lidí od novin a cca 200 normálních obyvatel Litvínova. Kolem půl druhé jsem se od vedlestojící novinářky dozvěděl, že se shromažďují na nádraží a tak jsme se tam vydali. A tam opravdu byli... asi tak 200 až 250 hodně (zhusta ještě "náctiletých") mladých lidí, včetně velkého počtu dívek.
Jako asi většina z nás jsem měl všechny ty různé nacionalistické spolky (včetně jejich anarchistické opozice) zařazené někam do škatulky "magoři, co se rádi perou" a spíš spojené s negativními pocity. Proto mě překvapilo, jak se chovali tiše a spořádaně. Megafonem oznámili celému svému shromáždění aby ještě nikam nechodili, že čekají na vlak z Plzně, odkud přijede další skupina. A nemá smysl si zastírat pravdu, obyvatelé Litvínova je cestou na náměstí zdravili a tleskali jim.
Svým způsobem mě to děsí, protože je to určitě povzbudilo a budou se chtít do Janova vrátit. A po tom co jsem viděl, jsem přesvědčený, že to někteří z nich zaplatí životem.
Na náměstí mezitím došli i další obyvatelé Litvínova, na vyvýšené místo ještě spolu se dvěma chlapci vystoupila dívka, kterou před dvěma týdny napadla cikánská banda a začala mluvit. Megafon měl bohužel slabší výkon, takže jsem rozuměl jen útržkům. Dívka vyprávěla o událostech ze 4.10. a "skini" k tomu občas provolávali hesla jako "Odpor" a "Stop černému rasismu". Po asi deseti minutách vystoupil starosta města pan Šťovíček a oznámil, že demonstrace nebyla povolená a tudíž jí rozpouští. Svojí řeč ani nedokončil, protože ho vypískali samotní obyvatelé Litvínova. Když se k němu začali lidi tlačit, policie ho raději stáhla.
Pak se ještě chvíli řečnilo a nakonec z pódia zaznělo "Jdeme na Janov". Dav se obrátil a začal vycházet z náměstí. Zhruba v polovině jim cestu zahradila řada obrněných policistů. Když aktivisti došli až k nim, policisté mezi ně vhodili dělobuchy a dýmovnice. Lidé jim je začali házet zpátky a přidali k tomu i pár dlažebních kostek. Dav se potom obrátil a postranními uličkami odcházel z náměstí. Policisté nasedli do dodávek a vyjeli směrem na Janov.
Tuto jedinou akci policistů hodnotím jako vyloženě hloupou. Janov je víceméně izolované sídliště, vzdálené od centra Litvínova asi půl hodiny ostré chůze. Po cestě je spousta možností, kde lze takový dav zastavit. Na náměstí policie nastartovala velmi nebezpečnou situaci, protože tam byla spousta normálních občanů včetně starých lidí a dětí. Došli jsme k policejnímu kordonu na kraji zahrádkářské oblasti Hamr. Aktivisté je začali obcházet lesem, já se držel novinářů. Prošli jsme oblastí garáží, pak skrz policejní kordón a byli jsme v podstatě v centru Janova. To co jsem tam uviděl mě naprosto šokovalo. U místní diskotéky "Calypso" se shromáždilo na dvě stovky ozbrojených romů. A na rozdíl od toho, co pak večer proběhlo ve zpravodajstvích tihle neměli transparenty. S transparenty (cca třemi nebo čtyřmi) jen na chvíli vystrčili pár dětí před novináře aby si je vyfotili. Zbytek hordy byl parádně vyzbrojen - mačetami, holemi, baseballovými pálkami, noži na holích a jeden si dokonce přinesl repliku japonské katany.
Kolem nich stáli lidé z antikonfliktního týmu a policisté. Nejvíce mě však překvapilo, že jim policisté zbraně neodebírali - ačkoliv mi chvíli před tím novinář z místního deníku řekl, že několik skinů policie zadržela pro "podezření z držení zbraní".
Ke skupině cikánů se přidalo několik lidí z nějaké antifa organizace (měli na mikynách přeškrtnuté hákové kříže). Když k nim přicházeli, cikáni se na ně (zřejmě v domnění, že jde o skiny) vrhli a policie musela zasáhnout. Překvapilo mě ale, že ačkoliv to fotili a natáčeli jiní, nikde v médiích se tento incident neobjevil.
Vůbec jsem si během těchto událostí opravil mínění o objektivnosti našich médií. Reportérka z ČT1 když jsem se jí ptal, mi na rovinu řekla, že ještě neví, jakým způsobem bude večer celý incident podaný - že to nezáleží na ní. Zřejmě naše veřejnoprávní zpravodajství provádí politicky korektní autocenzuru. Rovněž se nikde neobjevily fotky a záběry po zuby ozubených cikánů, ačkoliv nás tam fotila taková spousta. Asi to taky nebylo politicky přijatelné. Jediný kdo události podal dle mého soudu objektivně byl místní Mostecký deník.
Protože jsem zaslechl, že na náměstí jsou vymlácené výlohy a aktivisti cestou rozmlátili i několik aut, vrátil jsem se ještě večer kolem sedmé na náměstí abych vyfotil škody. A dlužno říct, že v tomhle punktu média lhala, jako když tiskne, protože kromě několika skvrn na asfaltu od policejních rozbušek a několika vytržených dlažebních kostek, vypadalo náměstí tak, jako vždycky.
Jinak ale musím říct, že co já jsem viděl, tak (s výjimkou akce na náměstí) se policie chovala korektně. Zafungovala profesionálně a tímto sklízí mojí úctu a obdiv. Už jen to, že většinu času jí nadávali cikáni, "skini" i obyvatelé Litvínova, muselo být na palici.
Malér ovšem spočívá v tom, že těmito událostmi celá záležitost nekončí - spíše teprve začíná. Aktivisté se už nechali slyšet, že se brzy opět vrátí a zřejmě to nebudou jen plané řeči. Podpora obyvatel jim lichotí a určitě si ten pocit budou chtít zase vychutnat.
Nedělám si iluze ani o osudu Litvínova. Na sídliště Janov se vejde cca 7.000 obyvatel - počítáno podle našich běžných měřítek. Ty ale v tomto případě neplatí, protože zvykem cikánů je do jednoho bytu sestěhovat vícero rodin. Buďme však přesto střízliví a zaokrouhleme konečný počet na dejme tomu 10.000. Současný počet obyvatel Litvínova je asi 25.000. S přílivem cikánů začnou zřejmě bílí obyvatelé město opouštět. Dejme tomu, že nakonec bude počet obyvatel stejný jako na začátku. To by ale znamenalo, že 40% městského obyvatelstva budou tvořit většinou nepřizpůsobiví obyvatelé romského původu. Ti jistě do rozpočtu města nijak zvlášť nepřispějí - zato z něj budou bohatě odčerpávat. Litvínov se pomalu změní na město, kterému bude lepší obloukem se vyhnout.
A protože, kde nic není, tam ani rom nekrade, dají se z onoho teritoria časem očekávat "spanilé výpravy" směrem na Most, Chomutov a Teplice…


Odlaz na video mi sem bohužel nejde vložit,i tak si myslím,že to stačí...
<< ...ÚŽASNÉ ŘEŠENÍ KRIZE STŘEDNÍHO VĚKU... | ...PRO TY CO ZAJÍMÁ,JAK TO BYLO... | ...SVATÁ PRAVDA... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
VTÍPKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 20487 (3.12.2008, 10:58)
Fakt zajímavý,vidět tyhle dvě věci po sobě http://cz.youtube.com/watch?v=Qd5h-zO_LLQ

http://www.blesk.cz/clanek/104938/vytrzniky-z-janova-hleda-policie-poznate-je.html
ODPOVĚDĚT
Helena B. (helenka2057) ID 134469, mimibazar.cz/helenka2057 (23.11.2008, 18:16)
MYSLÍM ,ŽE VE SKUTEČNOSTI TO VYPADALO TAKTO:
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1470146
ODPOVĚDĚT
HELENA V. (corrinka) ID 61011, mimibazar.cz/corrinka (23.11.2008, 19:33)
Tak to vtip století :-D :-D :-D :-D
ODPOVĚDĚT
Michaela KŘEČKOVÁ (PrachynskaMichaela) ID 10425 (23.11.2008, 15:30)
DÁVÁM ZAPRAVDU TVRZENÍ,ŽE ŘEŠENÍ JE SLOŽITÉ.TUHLE JSEM SLEDOVALA POŘAD,KDE BYLA REPORTÁŽ O KONFLIKTECH MEZI ŠPANĚLSKÝMI OBYVATELI A ŠPANĚLSKÝMI ROMY......JAK JE VIDĚT JE TO VŠUDE....PRAVDA ZASE JE,ŽE ZNÁM NĚKOLIK RODIN TMAVÉ PLETI A V LECČEM BY SE MOHL PROBLÉMOVÁ BĚLOCH UČIT....JSEM ZVĚDAVA JAKÉ TO BUDE MÍTI POKRAČOVÍÁNÍ A ZDALI ZAREAGUJI MÉDIA TAK JAK MAJÍ A NE TAK JAK JIM NĚKDO PORADÍ
ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 20487 (23.11.2008, 15:15)
To je nádhera,to je elita..a těm zas dáme z našich daní 150 milionů,jak navrhnul pan Čunek,aby si to tam mohli zvelebit (N) (N) ,to je nechutný..mě úplně stoupnul tlak,to jsem snad radši ani neměla vidět 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| Tak oni jsou romové a my mrdky český...Chybí mi tu blicí smajlík..
ODPOVĚDĚT
HELENA V. (corrinka) ID 61011, mimibazar.cz/corrinka (23.11.2008, 18:03)
Sohlasím,to je fakt hnus :-@ :-@,je mi mdlo....co se tady děje,to je nehorázný jak si tohle můžou vůbec k policajtům dovolit?A ty Český mrdky? :-oNechápu už nic,chce se mi tady z toho zvracet...Proč už s tím do p....e někdo něco neudělá....takhle to přece dál nejde
ODPOVĚDĚT
Radka C. (Radkar) ID 11238, mimibazar.cz/radkar (23.11.2008, 14:58)
tady je odkaz :-o http://cz.youtube.com/watch?v=Qd5h-zO_LLQ :-o
ODPOVĚDĚT
Jarka K. (ERMÍNA) ID 53324, mimibazar.cz/antika (21.11.2008, 17:28)
co na to říct
HUMUS 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o|
ODPOVĚDĚT
PETRA A. (PETROB) ID 104628 (21.11.2008, 17:17)
Nevím co na to napsat *-) *-) *-)Slyším to ze všech stran a začíná mne to děsit.Co jsme za demokratický stát,když média nás lživě informují a neukážou pravou tvář Litvínovských cikánů.A oslovuji je cikáni ne proto,že jsem rasistka,ale proto,že cikáni to jsou.Nevím,jak daleko to bude muset dojít,než se s tímto problémem něco začne dělat.Ale jak se o tomto problému vlastně člověk dozví,když nás média lživě informují.Jsem s toho znechucená a doufám,že se dočkáme lepších zítřků.
ODPOVĚDĚT
Erika S. (kryštof1) ID 43464, mimibazar.cz/krystof1 (21.11.2008, 22:05)
demokracie????kde,kdy??????mmch média nás neustále masírují nesmysly +o( +o( +o(
ODPOVĚDĚT
Petra V. (Franciska) ID 4760, mimibazar.cz/franciska (21.11.2008, 16:42)
docela hezká diskuse o tom kdo jaký je, kolik je kde špatných, můj názor nedej bůh mít cikány za sousedy, ale myslím že tenhle článek je spíš o tom, že je docela hloupé, když i televize jako je čt a ,,normální,, deníky (né nova, né blesk apod.) podávají naprosto záměrně zkreslené info, netýká se to pouze této ted tak viditelné akce ale i jiných. Spíš by mě zajímalo proč to dělají? aby se bílí obyvatelé nenasr....i ještě víc? Aby byl ,,klid,,? Myslím že by měli věci ukazovat tak jak byly a né si cucat informace z prstu a tvářit se že nacionalista = nacista.
ODPOVĚDĚT
Lucie K. (2lucinca) ID 68743, mimibazar.cz/2lucinca (21.11.2008, 15:47)
Sama to vidím v naší vesnici. Jsou tady cikáni a romové. Jedni jsou slušní, čistotní, ale druzí jsou škoda slov. Místním se nic neztratí, protože vědí na koho by se šlo, ale zkuste si tu nechat auto přes noc Vy a budete se divit. Je znát kdy přijdou sociální dávky. Jezdí autama sem a tam a ničeho si nevšímají. Ve městě ke mě přišel sotva osmiletej a chtěl cigáro, když jsem mu řekla nedám, tak mi vynadal do k....v, p,,i atd... Opravdu vybraný slovník před mými dětmi. Nehážu je do jednoho pytle, ale policajti jsou tady na denním pořádku a už i víme kam jedou a proč. Dospělí je třeba slušný, ale kdyby jste slyšeli promluvit ty děti, tak se ještě nyní červenám. Nevím co k tomu více dodat. Jen to, že neplatěj, nájem, vodu, elektriku a nikdo jim nic neřekne a zkuste jednou nezaplatit Vy *-) *-) *-) *-) (L)
ODPOVĚDĚT
Jana B. (jandula76) ID 98600 (21.11.2008, 14:27)
Pročetla jsem celou diskusi a v jednom dávám za pravdu, řešení je složité a myslím, že v nedohlednu, ale bohužel situace už začíná být neusnosná a z toho vyplývají podobné výpady menšin(at světlých či tmavých)
Bohužel my to tady nevyřešíme, jediné co z tohoto članku mám je svírání žaludku, protože do tohohle světa rodím své děti a bojím se a bohužel se bojím čím dál tím víc............... :'( :'( :'(
Jana
ODPOVĚDĚT
Marcela H. (Robo) ID 13516 (21.11.2008, 14:02)
Ono je těžké soudit, jsou romové, kteří jsou velmi slušní, milí a poctiví, třeba jako ten nový mladý muž, který k nám jezdí s poštou, je opravdu pohodář a o 100% lepší, než ten protivný chlap, který k nám jezdi předtím, smrděl a nikdo ho nesnášel, tenhle je fakt slušný a milý, pořád se usmívá. Mám ho podstatně raději než toho chlapa protivného co ho tento fešák zastoupil. Záleží na tom, jak jsou lidi vychovávaní a v jakém prostředí žijí a né, jak vypadají.
ODPOVĚDĚT
Julie K. (ZIPIK) ID 59924 (21.11.2008, 13:55)
Vsechn nazory co tu jsou jsou urcite ze zivota a kdybych se stim setkala urcite bych nadavala uplne stejne a mozna i vic protoze jejich chovani nechapu a nikdy nepochopim a rikam ze kdyz nekdo chce tak jde vsechno zit treba chude ale slusne a mit treba i tech6 deti (F)
ODPOVĚDĚT
Marcela H. (Robo) ID 13516 (21.11.2008, 14:03)
Juli, máte můj obdiv, už jsem se dívala k Vám do alba a máte nádherné děti a jste podle mě (*)
ODPOVĚDĚT
Julie K. (ZIPIK) ID 59924 (21.11.2008, 14:18)
Děkuji moc a to co jste napsala ze zalezi v jakym prostredi vyrustate jste napsala na (Y) (F)
ODPOVĚDĚT
Julie K. (ZIPIK) ID 59924 (21.11.2008, 10:42)
ale jo otom by se tady dalo diskutovat i tyden neni to jednoduchy obe strany maji co do sebe ale resit to jak to resi tam nevim me to prijde nenomalni protoze se nekdo nechce prizpusobit at je to kdokoliv tak pouzijeme nasili a tvrde nasili no nevim ale ja to nevyresim i kdybych chtela
ODPOVĚDĚT
Alena H. (Rejža) ID 78118 (21.11.2008, 11:23)
Máte to těžké a vůbec vám nezávidím.Já měla ve třídě 3 holky jako ste vy(romky) a tolik srandy s nima sem dlouho nezažila.Nevím proč lidi odsoudí druhý aniž by je poznali.Tím jsem chtěla jen říct že vám fandím a dávám za pravdu že bílí sou i špatní.
ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 20487 (21.11.2008, 11:28)
To jste napsala skvěle..a černí jsou - i dobří +o(
ODPOVĚDĚT
HELENA V. (corrinka) ID 61011, mimibazar.cz/corrinka (21.11.2008, 11:37)
Hmm, tak to nemá chybu.Paní by asi změnila názor,kdyby tam bydlela.Já budu radši fandit těm lidem,aby mohli žít normálně a ne ve strachu
ODPOVĚDĚT
Zuzana Pichalova (Zuzana.Picmouse) ID 93625 (21.11.2008, 13:11)
Pardon ze se vam pletu do debaty ale jen jsem chtela rict ze jsem byla nucena mezi cikanama vyrustat.Muzu ze sve vlastni zkusenosti rist ze daleko vic rasistu nez mezi bilima je prave mezi cikanama.Co ja se naposlouchala o bilich svinach,o tom aby me rakovina sezrala i s celou rodinou a podobne.Je mezi nima par inteligentu co si stoupnou do cela a hlasaji neco o demokracii a o tom ze chteji praci.Ale ten zbytek co ma za zadama nikdy nepracoval a pro jistotu si poridi deset decek aby nikdy pracovat nemusel. (N)
ODPOVĚDĚT
Alena H. (Rejža) ID 78118 (21.11.2008, 13:11)
Já napsala že i romové mohou být dobří,tak proč je házet do jednoho pytle.Samozřejmě je spousta takových kterých se bojím i já ale sou i hodní.Pokud bydlíte zrovna u takových kteří sou špatní tak to vám nezávidím ale psala zrovna o paní Julii a né o těch kteří sou zlí. :-$
ODPOVĚDĚT
Marie S. (MajkaS) ID 11848 (21.11.2008, 12:03)
Taky s vámi souhlasím....ono bydlet mezi nimi je opravdu za trest. Kdo to nezažil, nemůže kázat o morálce. Bydlím na vesnici, kde začíná být více cikánů než bílých. Samozřejmě nepracují a obtěžují okolí. Napadají lidi, jak slovně tak už i fyzicky. Pustit malou ven...neexistuje. V nejlepším případě by přišla s takovým slovníkem, že by se za něj nemusel stydět kdejakej chlap (N) (N). V horším by přišla zbitá a s minimálně polovinou věcí co měla ven. Projít kolem hloučku cikánů, ať již malých dětí, výrostků nebo dospělých a podívat se na ně, tak se od nich na vás spustí sprška sprostých slov. Zkuste jim oponovat...buď na vás hned zaútočí nebo vás napadnou z rasismu!!! Oni můžou vše, mi NIC!!! A že je někde nějaká slušná romská rodina, může být, ale je jedna z mnoha a mnoha těch u kterých o slušnosti nemůže být ani zmínka.
ODPOVĚDĚT
HELENA V. (corrinka) ID 61011, mimibazar.cz/corrinka (21.11.2008, 12:26)
Přesně tak,já naštěstí už bydlím v okrajové části Brna a tady je zatím klid(doufám,že ještě dlouho bude,i když si to nemyslím,rozlezou se všude),ale vím přesně o čem píšete.Bydlela jsem mezi nimi,když jsem byla malá a to mi stačilo,už bych to nechtěla nikdy zažít....nadávky a bordel na denním i nočním pořádku....a naše policie? Dělá,že to nevidí....nevím kam tohle spěje :-(
ODPOVĚDĚT
Zuzana Pichalova (Zuzana.Picmouse) ID 93625 (21.11.2008, 13:13)
:-Dja jsem taky z Brna ,dydlela jsem v Husovicich :-|Takze vime o cem mluvime :-S
ODPOVĚDĚT
HELENA V. (corrinka) ID 61011, mimibazar.cz/corrinka (upraveno 21.11.2008, 11:02)
Zdravím Dani,myslím,že je na čase se opravdu nad celou věcí zamyslet.Problémy bohužel nejsou jen v Litvínově,ale i jinde,akorát se o nich nemluví.Já osobně když jdu do středu Brna,kabelku ani nenosím,mám pro jistotu vše po kapsách,abych o ni nepřišla.Souhlasím s paní Alenou,když řekne bílej romovy cikán,je rasista-ale slovo gadžo,jak nás bílý nazývají,tak to rasismus už není-zajímavé....Máte pravdu,že jsou mezi nimi i slušní,ale jsou to bohužel výjimky...
ODPOVĚDĚT
Julie K. (ZIPIK) ID 59924 (upraveno 22.11.2008, 21:51)
Ja jsem romka nebo jak vy pisete ciganka a nestydim se za to a s klidem i napisu ze jsem mozna slusnejsi kde jaky bílí jak to nazivate vy protoze se mi to i blbe pise a nelibi se mi to ale to je vedlejsi chapu i lidi v Litvinove a okoli protoze ja osobne bych tam mezi nimi nebydlela ale taky musi nekdo pochopit i to ze jsou rodiny kde je vse v poradku me treba deti chodi radne do skoly kluk studuje nosi vyznamenani snazime se je radne a slusne vychovat vzali jsme si deti z domova ucime je ze bez prace neni nic manzel ac invalida s protezou nohy chodi do prace od rana do vecera nejsme na davkach a jestli nekdy byli tak jen pro to aby jsme prezili a stejne jsme porad jen ti cikani a jak pise pani podemnou a copak si zaslouzime aby nam strpcovala jedna mensina zivot a copak si mi slusni zaslouzime aby nam bílí ztrpcovali zivot kdyz za to nemuzeme kdyz mi 7lety kluk prijde ze skoli domu a breci ze mu deti nadavaji a kdo je to uci rodice nebo ze se ted bojim aby mi moje dva velke kluky nekdo venku s tech skinu nebo jak se jim ted rika jen tak z prd..le nezbyl a neskoncili v nemocnici myslite si ze to je normalni copak bílí se nedeli na slusny a neslusny a koho to zajima chce se to zamyslet
ODPOVĚDĚT
Zuzana Pichalova (Zuzana.Picmouse) ID 93625 (21.11.2008, 13:22)
Ve vasi romske mensine je vas hrstka normalnich.Taky jsm jednu znala.Trpela tim,ze ji bili odmitali a cernym nerozumela.Je to tezky ale musite uznat ze vetsina romu je problem.Ja se taky bala chodit po ulici.Sla jsem do parku a hned jsem dostala po hube a mimochodem jizvu na pravym obocim mam od maliho pagatla co mi hodil cihlu do oka.Samozrejme rom.Muj pritel ma zase jizvu od noze v zadech,kvuli volkmenovi co chtel taky nejakej rom.Musite uznat ze tohle se nejak resit musi.Nerikam ze ta strana ani nevim jak se jmenuje je reseni spravny.Je to vetsina blbecku co chce jen neco demolovat a jit proti necemu,je jedno proti cemu.
ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 20487 (21.11.2008, 13:28)
Můj ex bydlí na Francouzské,od vidění se s nima znal..jednou po něm jeden,co se zdravili chtěl připálit,sotva sáhl po ledvině,už byl bez ní ..doklady,peníze,telefon,klíče..všechno pryč..
ODPOVĚDĚT
Alena H. (Rejža) ID 78118 (21.11.2008, 13:34)
Ano samozřejmě že jich je strašně moc zlích.Po mě chtěl taky jeden malej drobný a prej pokud mu je nedám tak na mě zavolá další,jenže to si myslele že tam su sama a jak došli kamoši tak prchl ale já jsem nepsala že fandím romům ale paní Julii protože ona je výjimka. (L)
ODPOVĚDĚT
Yva P. (yva) ID 6246 (upraveno 21.11.2008, 12:36)
Julie, já myslím, že nikdo nepopírá, že mezi vámi romy jsou i slušní lidé, jen je vás prostě hrstka, která se statisticky v té nepřízpusobivé většině úplně ztratí. Sama jsem učila na jednom Brněnském učňáku, kam právě slušní romové - nebo cikáni, jak kdo chce - chodili. A opravdu chodili a opravdu se učili ..... měli pravda sem tam nějákou zvláštnost, jako třeba že si při prověrce z matematiky zpívali a když byli napomenuti, prosili "paní učitelko, jen pianko" ;-) , ale to je samozřejmě mentlitou a zvyklostmi, třeba jako muslimský šátek, nemyslím to jako výtku, píšu to spíš pro pobavení ..... Mimochodem, ve třídě s nimi byl i čítankový skin a ochraňoval je tak, že je to až k neuvěření ...
Na druhou stranu, jak tady už jedna paní psala, v Brně do centra a městské hromadné dopravy opravdu je třeba všechna příruční zavazadla držet největší silou a pokud možno mít i uzamčená. Je běžné, že tramvaják na dlouhé trase mezi zastávkou u divadla a Moravským náměstím hlásí "ženský, hlídejte si ty kabelky, já ve zpětným zrcátku vidím, jak vám z nich naši romští spoluobčané tahají peněženky a mobily", o 2 zastávky dál jsem byla svědkem, jak paní při nastupování do šaliny chytila cikána za ruku ve vlastní kabelce a on na ni začal sprostě řvát "ty p..o, se podívej, že sem ti nic neukradl !!!" přitom bylo naprosto jasný, proč měl asi ruku v její kabelce .... A to je tady na denním pořádku. To, že si pevně chytím kabelku, když nastoupí do autobusu nebo šaliny banda cikanů není rasizmus, to je jen předchozí špatná zkušenost ..... stejně jako když v USA nastoupí do letadla arab, taky ho všichni bedlivě porozují, jestli na něm není něco podzřelého ..... jenže tam se to označuje za vlastenectví ..... ale kde je ten rozdíl?
ODPOVĚDĚT
Radka M. (Radečka) ID 69477, mimibazar.cz/radecka (21.11.2008, 12:11)
Jůlinko,máte opravdu krásné děti.Naprosto vám fandím,je vidět,že když se chce tak že to jde.Asi to nemáte lehké,ale sousedi vás znají a vědí jací jste a dětem prostě musíte vysvětlit co vysvětlit jde.věřím,že se o své děti bojíte,ale myslím,že toto je chyba vlády,že nedělá to co má.já jsem nikdy nerozlišovala na bílé a romy,a ale já nemám žádné zkušenosti,takže mě se to lehce píše.držím pěsti radka. (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVĚDĚT
Denisa K. (Trinity76) ID 62798, mimibazar.cz/trinity76 (21.11.2008, 11:33)
Júlinko, takových, jako jste Vy, je bohužel, málo. Já nejsem rasistka, nevadí mi černoši, ani šikmoocí a musím uznat, že znám ze svého okolí spoustu opravdu slušných Rómů a to myslím, přísahám na děti, bez ironie. Ale asi se sem mnu shodne spousta maminek, není to v barvě kůže, ale v mentalitě. Až přestaneme ze svých daní platit NEMAKAČENKY, nenávist k menšinám bude ta tam...S dcerou chodily do školky i do školy i cikánské děti a některé z nich byly voňavější a vychovanější, než kdejaké bílé dítě. Jejich matky se o ně staralyy, zatím co děti gádžů chodily neupravené a špinavé...Čunek je neskutečné prase a hlupák, ale v jednom má pravdu. Bílá svobodná matka dostane poloviční podporu oproti cikánce ve stejné situaci. Ta tam přijde s celou rodinou, úřednice se připosere a odkývá jí i to, na co nemá nárok. To jsem nikde nezaslechla, to je trvdá realita všedního dne mojí sestry....Vážím si každého, kdo má zájem o práci a dokáže si ji udržet.... (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVĚDĚT
Renata T. (berunecka) ID 693, mimibazar.cz/renata (21.11.2008, 13:37)
Deniso,
to máte pravdu :-$
Když jsem si šla na sociálku pro porodné, narazila jsem v "čekárně" na skupinku Romů - samozřejmě přišli na řadu přednostně, ale čert to vem....
Jedna z nich vytáhla účtenku, že si jde nechat proplatit pračku, kterou si koupila.A dostala normálně peníze :-o
Zůstala jsem koukat jak opařená :-o A je toho mnohem víc.Romové mají o víc, než polovinu vyšší veškeré dávky, takže já s ani nedivím, že se jim nechce pracovat, protože takové peníze by nikde nedostali +o(
Proto se bílý snaží, najít si práci za každou cenu, ale Romům se to zkrátka nevyplatí +o(
Já jsem se dostala do situace, kde jsem skončila těhotná, rozvádějící se a se dvěma dětmi na ulici.NIKOHO to nezajímalo a půl roku mě nechali bez jediné koruny !!!!!
To by se mi jako Romce určitě nestalo +o(
ODPOVĚDĚT
Zuzana Pichalova (Zuzana.Picmouse) ID 93625 (21.11.2008, 13:52)
Jo to je pravda.Vsechno jim zaplati vcetne inkasa a nas poslou at si pomuzeme samy.Ja kdyz se ptala jestli mam vubec na neco narok,tak mi bylo receno ze by jsme museli mit min jnka 16900. :-SNo neprekvapilo me to.
ODPOVĚDĚT
Zuzana B. (zuzu) ID 352, mimibazar.cz/zuzu (21.11.2008, 10:50)
Juli, ono je tohle těžké. Jukla jsem k vám do rodinných, máte krásné děti, krásný byt, jste sympatická ženská. (F) (F) píšete, že se bojíte aby vaše děti jen tak nezbili bezdůvodně skini. My máme v sousedství statek plný cikánů, je jich tam bez záchoda a vody asi šedesát, umíte si představit, jak to tam vypadá. Já zas budu žít ve strachu, že mi prcka zbuší oni, také bez důvodu... a vlastně také trochu pro barvu pleti, jen lehce naruby. Neházím nikoho do jednoho pytle, mám dva kamarády černochy, Maxík kamarádil s malou číňankou, v minulém bydlišti jsem kamarádila s romkou, byla stejná jako vy. Spořádaná, čistotná, milá... ale bohužel vyjímka. Myslím že většině nevadí cikáni jako takoví, ale jejich způsob života a vzhledem k tomu, že slušný člověk je mezi nimi vyjímka, nadává se souhrně na " cikány" Absolutně vám nezávidím, musí být hrozně těžké vychovávat děti v předsudcích, na druhou stranu je ale nutné si uvědomit, kvůli čemu vznikly. Nebylo to tak, že si ti " bílí" ( tohle škatulkování nemám ráda) jen tak vzpomněli že předsudky budou mít, ale vedlo je k tomu chování "cikánů" Já osobně nesnáším skiny, opravdu hodně, nesouhlasím s jednáním dělnické strany, ale také se bohužel dnes a denně setkávám s chováním cikánů. Na druhou stranu fandím každému slušnému, je mi líto že je pro ně tisíckrát těžší přesvědčit lidi o tom, že jsou slušní, snažím se přistupovat ke každému bez předsudků a nemám problém se se slušným romem bavit, přátelit. Tohle je ale bohužel začarovaný kruh (F)
ODPOVĚDĚT
Julie K. (ZIPIK) ID 59924 (21.11.2008, 11:05)
napsala jste to moc hezky je to zacarovany kruh a ja mam zrejme tu vyhodu ze jsem se jeste nesetkala s takovym chovanim ze strany ciganu nebydlim mezi nimi a ani nechci a ani nevyrostla ono hodne zalezi na zazemi v jakem vyrostete no drzim palecky vsem nam slusnym at to dopadne vsechno dobre a at se nebojime vylízt ven uz zjakeho koliv duvodu (F)
ODPOVĚDĚT
Gabriela V. (gabrielin) ID 100907, mimibazar.cz/gabrielin (21.11.2008, 10:43)
(kocka) Ano, musí to být těžké, ale pokud žijete slušně, tak ostatní vás určitě znají a ví, že jste slušní lidé. A ti co se posmívají dětem.....no, tak to už prostě bývá, že děti se smějou jinýmu, jakmile je tlustý, hubený, černý, chudý, jednooký.....Je třeba to dětem vysvětlit, aby to pouštěly jedním uchem sem a jedním tam i když to není zrovna jednoduché. S těmi skiny je to horší...ale věřte, že zase my máme strach z Romů. Nejsem rasistka, ale jsem proti jakémukoliv násilí a to bohužel Romové preferují více než bílí. A nejvíc mě na tom vadí, že za to vůbec nejdou potrestáni a když, tak směšně, aby se neřeklo. Na každého je jiný metr a to co jim prochází by bílému neprošlo nikdy. Jsem ráda, že jste se ozvala a že jste uznala, že s některými byste i Vy těžko vycházela. Proti takovým jako jste vy skutečně nic nemám a myslím, že každá z nás tady. Bohužel v Janově jde již o něco úplně jiného a děsí mě to i když jsme daleko. Protože jakmile je ignorace ze strany města a státu jednou, může být všude a ve všem! :-S Mmch moje holka chodila do školky a teď i do školy s romskými dětmi a nikdo (aspoň, co já vím, se jim neposmívá).
ODPOVĚDĚT
Zuzana H. (zuzkah) ID 3351, mimibazar.cz/zuzkah (21.11.2008, 10:32)
Moje děti chodí do vesnické školy, školky.....a jlikož tam chodí s němi i cikáni,pátrala jsem,jestli tam není posměch,rasismus, i skrze rodiče...něco doma pronesou,před dětmi a znáte to......každopádně tam fakt není, berou je všichni úplně normálně,a žádnej posměch (Y)
Máme tu plno slušných a jednu rodinu těch co jsou asi i v chánově,a dokáže ta rodina znepřijemnit život úúplně všem,takže chápu obě strany ;-)
ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 20487 (21.11.2008, 10:31)
Nezlobte se,ale přece musíte sama vědět,že patříte k výjimkám..Nikomu ze slušných a normálních lidí přece nejde o barvu pleti,ale o způsob života..A u vás je těch vyjímek bohužel strašně málo (F)
ODPOVĚDĚT
Alena M. (Ajlili) ID 23801 (21.11.2008, 9:17)
Jo a jeste by se dalo namitat, ze i mezi romy jsou slusni lide, kteri by na tom ostrove trpeli a nezaslouzi si to... Ale copak my ostatni si zaslouzime, aby nas obtezovala a ztrpcovala nam zivot jedna mensina, ktera hrozi prerust ve vetsinu?
ODPOVĚDĚT
Alena M. (Ajlili) ID 23801 (upraveno 21.11.2008, 10:34)
Jako, rikejte si co chcete, ale ja sympatizuju s delnickou stranou. Kdyz rekne bilej romovi cigane, tak je rasista. Kdyz cigan bilemu ty hlavo bila zkurvena vosukam ti mamu a pak te zabiju (vyrostla jsem na sidlisti v Teplicich) tak je to v poradku, nad tim kazdy mavne rukou.
Nelibi se mi, jakym zpusobem to delnicka strana resi, je to nebezpecne, ale opravdu jim nedokazu poradit jak jinak to delat. Cikany kazdy statni organ chrani, dava jim vyhody a muj manzel je zivi ze svych dani. Ja az skoncim materskou, je budu zivit taky. Samy mame tak akorat tak nechapu proc bych mela zivit nemakacenka. Akorat vsechno znici, rozbijou rozkradou a pak rvou, ze nic nemaji, a lidi jsou rasisti kdyz jim nic nechtej dat.
Nejradsi bych je vyexpedovala vsechny do jednoho na opusteny ostrov, dala jim penize do zacatku, at si udelaji vlastni vladu, praci, socialni system... Nerealny. Ten ostrov by byl za par let smetiste a oni by odsud plavali pres ocean zase zpet. Ja nerikam, ze mezi bilými nejsou taky neprizpusobivi, ale je jich hrstka a ta by se dala zvladnout.
ODPOVĚDĚT
Denisa K. (Trinity76) ID 62798, mimibazar.cz/trinity76 (21.11.2008, 9:35)
No, tak pokud řekne CIGAN BILIMU něco, tak mi je to u ..., páč by se mě dotklo, kdyby to řekl bílýmu, když už teda....Žádného BILIHO neznám...
ODPOVĚDĚT
Marie S. (MajkaS) ID 11848 (21.11.2008, 12:28)
Teď si rejpnu...a že vidíte chybu jen u této paní a upozorňujete na ní?? *-) *-)
ODPOVĚDĚT
Denisa K. (Trinity76) ID 62798, mimibazar.cz/trinity76 (21.11.2008, 15:27)
Ráda bych si sypala popel na hlavu, ale nechápu souvislosti... *-)
ODPOVĚDĚT
Marie S. (MajkaS) ID 11848 (21.11.2008, 15:38)
Myslela jsem tu pravopisnou chybu "bílý-bílí". U paní na to upozorníte a jinde ne +o(. Proč ne i u ostatních, když už vám ty hrubky tak rvou oči?? Jsou tu i horší hrubky, tak proč je nepřejít všechny jen mávnutím rukou. Nebo někomu se tolerují a jiným ne??
ODPOVĚDĚT
Denisa K. (Trinity76) ID 62798, mimibazar.cz/trinity76 (21.11.2008, 22:01)
Maruško, já pro samou práci nemám číst všechny vtípky, navíc pro Vás píšu romány a pevně doufám, že bez hrubek. Kdybych narazila na hrubku jinde a přišla mi do očí bijící, taky si rýpnu...Jsem hold odporný pisálek :-S :-S :-S :-S Mimochodem, Vy se téhle paní zastáváte a jiných, které kritizují ostatní, NE....Jak k tomu přijdou ostatní maminky? (L) (L) (L) (L)
ODPOVĚDĚT
Alena M. (Ajlili) ID 23801 (21.11.2008, 10:33)
bílému (L)
ODPOVĚDĚT
Jarmila Š. (Jaruš) ID 15118 (21.11.2008, 9:39)
A co takhle bílému? :-$ :-$ ;-)
ODPOVĚDĚT
Radka M. (Radečka) ID 69477, mimibazar.cz/radecka (21.11.2008, 9:45)
Sice vás chápu,ale chce to nadhhled.Neslovíčkařte. (L) (L) (L) :-$ [A]
ODPOVĚDĚT
Denisa K. (Trinity76) ID 62798, mimibazar.cz/trinity76 (21.11.2008, 11:24)
Prdelky, moje osmi letá dcera by s vámi jistě souhlasila. (H) Píše slovní úlohu a odpověď na ni zní : " Na záhoně SBILO 6 tupypánů...". A když jí vysvětluji, že slovo "ZBYLO" je na začítku se "Z", protože je to změna stavu a a navíc se tam píše tvrdé Y, zatímco tulipány jsou s měkkým I, rozčiluje se, že je to přece matematika, takže se jedná o správný výpočet, nikoli formulaci věty a hrubky. (6) (6) (6) Naproti tomu moje 13-letá neteř dělá hrubky proto, že spěchá a nebo si to píše "jen pro sebe". Když je člověk rozhořčen, neřku-li nasrán (comp) (palice) (comp) (palice), má právo na překlepy, ale ne na změnu pravidel našeho krásného českého jazyka. Tím spíš, pokud chce povýšeně kritizovat druhou rasu (já se těch Ropáků nezastávám, chraň Bůh...) Ale to by bylo asi na dlouho. Miluju naši řeč a tak mi do očí bijící pravopisné nesmysly prostě trhají uši. OMLOUVÁM SE.... (L) (L) (L) (L)
ODPOVĚDĚT
Gabriela V. (gabrielin) ID 100907, mimibazar.cz/gabrielin (21.11.2008, 11:30)
ovšem "tupypánů" - to tu ještě nebylo :-D (F)
ODPOVĚDĚT
Denisa K. (Trinity76) ID 62798, mimibazar.cz/trinity76 (21.11.2008, 11:36)
NO, zas tak blbé dítě nemám, to byl můj překlep. Kážu vodu a chlempám víno ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVĚDĚT
Gabriela V. (gabrielin) ID 100907, mimibazar.cz/gabrielin (21.11.2008, 11:44)
Právě (H), mě ani nezastavilo to P, ale to tvrdé Y po tom P. Byl to vtip, jsem ráda, že jste ho pochopila. (Y)
ODPOVĚDĚT
Denisa K. (Trinity76) ID 62798, mimibazar.cz/trinity76 (21.11.2008, 12:10)
Já jsem chodící DIKOBRAZ (L) (L) (L) (L) Směju se jak blbeček všemu a rááááda :-D :-D :-D :-D
ODPOVĚDĚT
Denisa K. (Trinity76) ID 62798, mimibazar.cz/trinity76 (21.11.2008, 9:44)
Já jsem z Ostravy, takže my tady nemáme VOKNA a REJŽI a ani BÍLÝ a ČERNÝ, ale okna, rýži, bílé a černé....ale nechtěla jsem tu paní kritizovat za místní dialekt ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVĚDĚT
Radka M. (Radečka) ID 69477, mimibazar.cz/radecka (21.11.2008, 9:51)
Já vás chápu.Jen věřím,že se občas emoce perou a člověk píše jak cítí a neuvědomí si třeba chybu. (L) (L)
ODPOVĚDĚT
Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt | Jednotná kontaktní místa
Autorská práva k publikovaným materiálům | Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Informace o fungování interního systému
Cookies | Nastavení soukromí | Vlastnická struktura

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu