Mimibazar prochází velkými změnami a tato stránka se do nové podoby teprve připravuje.
Zavřít 

VTÍPKY - Ty vole, na základní škole...

VŠECHNY VTÍPKY
O ŽENÁCH
O MUŽÍCH
O ALKOHOLU
O SEXU
O DĚTECH
O ŠKOLE
O POLICAJTECH
O DOKTORECH
BÁSNIČKY
HÁDANKY
ČERNÝ HUMOR
O ZVÍŘATECH
O SPORTU
OSTATNÍ
HRY
VIDEA
O ŠKOLE
Ty vole, na základní škole...
Lákají vás adrenalinové sporty? Už máte za sebou bungee jumping, let stíhačkou, potápění mezi žraloky či střemhlavý skok do propasti?
Tak zkuste něco opravdu nebezpečného-
– učit na základní škole!

Pokud si myslíte, že učitelem může být každý, kdo 45 minut udrží křídu a moč, jste na omylu. Dnes verbují do školství důstojníky s výcvikem pro přežití v extrémních podmínkách. Současné učitelství je služba v permanentně nepřátelském prostředí bez možnosti obrany. Krizové situace tu jedou na běžícím pásu a napětí, stres a adrenalin stříkají jak Niagarské vodopády. Jedna hodina učitele rovná se tři hodiny v jiné práci. Zkuste si to jediný den! Vsaďte se, že o velké přestávce se budete cítit vyčerpaní, jako byste holýma rukama povalili stoletý dub, a po odpoledce radši strčíte hlavu lvovi do tlamy, než byste si znovu stoupli před tabuli.

Vítejte v klubu odvážlivců! Cestou za adrenalinovým nářezem si nevšímejte dopravního značení – všechny otočené a zasprejované značky jsou jen dílem žáků krátících si cestu z domova. Zásadně neparkujte před školou, pokud nechcete mít urvané stěrače, ucpaný výfuk, poplivané sklo.. Jo, ještě před otevřením školy si dojděte na záchod. Až tu budou žáci, mohli by vás na WC zabarikádovat. Pokud budete nuceni se jít vymočit během dne, stoupněte si zády ke dveřím. Jinak vás vyfotí mobilem a fotku pověsí na web školy.
Po pravdě řečeno, dnešní základka druhého stupně je tak trochu odpadkový koš školství. Lepší žáci odešli na gymnázia a zůstalo to, co zůstalo. Abyste si užili, vybral jsem vám 9. třídu v čase, kdy jsou všichni přijati na střední školy. Člověk by řekl, proč sem vlastně ty vousaté a prsaté děti ještě chodí a nezůstanou radši doma, když se stejně odmítají učit? No protože je pro ně škola druh zábavy, estráda, show.

Tak, připraveni ke vstupu do třídy?

Totální výtlem
Nenechte se zmýlit malým počtem žáků v učebně. Zbytek přijde tak za čtvrt hodinky – musí nakoupit v Žabce naproti kuřivo, čipsy a redbuly. Když omladina dorazí, vevalí se s ní do třídy čmoud trávy, cigár a tabáku z vodních dýmek. Jakmile se žáci usadí, začnou si vyměňovat flašky s pitím (pitný režim zaručuje školní řád). Vzduchem létají z první do poslední lavice plastové lahve, které se občas za letu srazí. „Kreténe, debile, zmrde!“ ozve se obvykle po takové kolizi, což druhá strana kvituje slovy: „Mrdám na tebe, čůráku vyjebanej! (oslovení „čůráku“ je dnes mezi mládeží konverzační obrat stejně jako kdysi „vole“).
Když ty štěbetálky za cenu vyřvaných hlasivek ztišíte, začíná nejklidnější fáze hodiny. Třetina třídy zalehne se staženými kapucemi na lavice dospat noc strávenou na ICQ či Wowku (World of WarCraft), třetina si začne vyřizovat korespondenci v mobilu a zbytek osazenstva tupě zírá vyrývaje žiletkou klikyháky do lavic či, patří-li k hnutí emo, do svého předloktí. Nyní můžete začít s výkladem. Ovšem i kdybyste jim říkali, že jste právě vynalezli elixír nesmrtelnosti, jedinou reakcí bude cedulka NUDA K CHCÍPNUTÍ! opřená o penál dívenky, kterou vzali bez přijímaček na gymnázium, přestože běžně píše „bríle“, „výtr“ či „lžýce“.
Při psaní na tabuli dejte pozor, aby v křídě nebyl špendlík a uvnitř tabule přilepená vložka nebo použitý toaleťák. Nikdy nedávejte k rozboru věty jako Chlapec měl malého ptáčka, Láďa objel vesnici či Jedli jsme vejce natvrdo. Jakýkoli dvojsmysl dohání znalce Kameňáků a Prciček k nepříčetným záchvatům smíchu. Při „totálním výtlemu“ začnou hýkat, nekoordinovaně sebou zmítají, až se smíchy svalí pod lavici, kde ještě dlouze tlučou rovnátky o lino. Žáci s největším počtem uhrů na cm² jsou dvojsmysly uneseni natolik, že zuřivě čmárají po lavici kosočtverce a nápisy PRC, MRD, ŠUK. Donutíte-li je to smazat, vylijí na lavici celý obsah ředidla a ve třídě je rázem nedýchatelno. Po otevření oken dozajista nějaký šikula zapálí na parapetu noviny, takže se dovnitř vevalí hustý dým.

To si snad děláte...
Vytrženi cvrkotem z letargie začnou žáci kolektivně syčet, bučet, mečet, mňoukat, vzájemně si prozvánět mobily či pouštět písně typu: „Jsem gay, jsem teplej!“ Hoch, jenž za celý rok nesundal z hlavy kšiltovku, v níž vypadá jako lego panáček, na vás ukazuje vztyčený prostředník „jako že jste jednička“ (vivat, Topolánek). Než se stačíte naštvat, nahrnou se zadní řady k oknu, protože po ulici právě projíždí bývalý propadlík na čtyřkolce. Po návratu do lavic zjišťují, že jim zmizel gel na vlasy, rozečtený Blesk či Inteligentní modelína (!). Během vyšetřování se ozývají výkřiky: „Drž hubu, prase, buzno, faráři!“ Směřují k žákovi v přední lavici, který celou hodinu zarytě mlčí a provinil se tím, že nechodí s ostatními krást do Žabky ani hulit na kuželník. To víte, jsou to citlivé děti z rozvedených rodin a mají svůj názor.
„Můžu na záchod?“ ptá se mládenec, který byl během letních prázdnin dvakrát venku, tj. 60 dní strávil od rána do noci u počítače, a už dávno ztratil pojem o realitě. Jelikož je tuto hodinu už sedmnáctý, kdo chce na WC, nepustíte ho. „To si snad děláte prdel? To je moje právo!“ začne křičet a vy máte chuť srolovat závěsnou tabuli Práva dítěte, co visí na zdi, a prásknout ho s ní, až by hubou smazal tabuli. Ale nemůžete. Nemůžete jim zabavit mobil, vyloučit je ze školy ani poslat do zvláštní bez jejich souhlasu. Můžete od nich akorát tak chytnout vši, žloutenku nebo křivé obvinění ze sexuálního obtěžování. A tak se raději modlíte, aby někdo z té hordy konečně zavolal, že je ve škole bomba.
Tím adrenalinová lekce končí. Učitelé při evakuaci vybíhají naproti do Žabky vsadit si Sportku, jedinou vidinu záchrany, anebo je sanitky odvážejí rovnou do Bohnic, pokud si už předtím neprokláli srdce ukazovátkem. Ti největší šílenci zůstávají až do důchodu.

( práce jednoho Ústeckého učitele )
Vložil(a) Jana Tužilová (Jane22) ID 124123 | zobrazit další vtípky
<< JAK SI ČERNOCH UŘÍZNUL PRSTY..... | Ty vole, na základní škole... | Duch >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
VTÍPKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Růžena Horáčková (ruzik) ID 158478, mimibazar.cz/ruzik (11.2.2010, 22:33)
Jojo, můj přítel učí už 10let ;-), autoritu má a tohle by si při jeho hodinách děti nedovolili ;-). Ale je taky pravda že má kolegyně které podobné věci zažívají každý den.
ODPOVĚDĚT
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (11.2.2010, 0:01)
Krásně a výstižně napsané. Ta podstata je smutná, ale je to tak krásně napsané, že jsem měla při čtení o totálním výtlemu opravdu totální výtlem, akorát jsem nemlátila rovnátkama o lino. :-D :-D A ten lego panáček taky nemá chybu, opravdu mi ty moderní kšiltovky na omladině tak připadají (Y) (Y) No, sice to tak extrémní možná všude nebude, ale i tak lituju učitele, na to bych asi neměla nervy. Ale taky je to o autoritě. Pokud učitel nemá autoritu, tak by mu k ní ani trojnásobně vyšší plat nepomohl. Autorita není o penězích. Prostě buď si učitel umí zjednat pořádek nebo ne. A pokud tu autoritu učitel má, je to pro něj jenom bonus k tomu mizernému učitelskému platu.
ODPOVĚDĚT
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (11.2.2010, 0:02)
A není to jen dobou, já si pamatuji ještě na střední škole co jsme vyváděli učitelům = těm bez autority jsme tykali bez vyzvání, kluci takovému učiteli třeba řekli, že má velkou hlavu a nevidíme proto na tabuli, napodobovali jsme jeho šišlání aj. A byli tací učitelé, u kterých jsme ani necekli a nedovolili si absolitně nic. :-p
ODPOVĚDĚT
Lionka M. (Lionka) ID 147, mimibazar.cz/lionka (12.2.2010, 13:05)
DLE PSYCHOLOGŮ: u takových lze sjednat autorita raz dva- jednou přesně mířenou přes hubu nebo recipročním chováním- a na TAKOVEJ BLIVAJZ NEMÁ DOST lidí nervy,proč by se snižovali na jejich úroveň,případně používali tělesné tresty :^) :^) :^)
ODPOVĚDĚT
Šárka J. (Rachel-ka) ID 50322, mimibazar.cz/rachel-ka (10.2.2010, 17:56)
mě to pobavilo a přiznejme si,že v každé třídě byl vlezprdelka,ten co vždy měl jedničky a ten co byl pokaždé za gaunera,ten co má rodiče boháče a ten co je za socku.Je to tak v každé třídě a je jen na dětech jak se budou chovat.Ale bohužel dneska je doba zase jiná než když jsme na základku chodili my.
My jsme byli drsná třída,ale zase určitý věci jsme si nedovolili a něco od nás učitelé brali jako projev mládí,puberty atd.
ODPOVĚDĚT
Jana Tužilová (Jane22) ID 124123, mimibazar.cz/jane22 (10.2.2010, 16:35)
Milé mamči (L), přišlo mi to meilem a docela jsem se nasmála :-D. Tak jsem se s Vámi chtěla podělit. Vím, že je to spíše černý humor a možná to nutí k zamyšlení a humor to není. Ale kam to zařadit ? Kdo má doma puberťáky (H) jako já, tak ví, o čem pan učitel píše. Já před učiteli smekám (Y). Mám kamarádku, co učí osmáky na ZŠ. Bere to vcelku sportovně a tak to má být. Já např. věřím, že i když jsou mí kluci nyní většinou nesnesitelní a můžu se stavět na hlavu :-@, nic s nimi nehne (plaz), že z nich nakonec vyrostou fajn lidičky. Naše snažení se bohužel projeví za hodně dlouho :-S. Přeji Vám pevné nervy, mamky a tatínci (facky) (pirko) (hadka). Janča (hello)
ODPOVĚDĚT
Martina P. (Martina 11) ID 46489 (10.2.2010, 17:31)
Mě to taky pobavilo ;-) ;-) ;-)
ODPOVĚDĚT
Lenka E. (lenina) ID 1050, mimibazar.cz/elenka (10.2.2010, 14:21)
Je to psané s trochou nadsázky ale docela jsem se nasmála.Písničku ,,jsem gay, jsem teplej" slýchám doma poměrně často, a totální výtlem při jakémkoliv dvojsmyslu u nás je též.
Jinak ale myslím, že pan učitěl měl buď opravdu špatnou třídu, nebo slabší nervy a autoritu-co si budem povídat, dnes učitelé opravdu nemají +o(
Ale jinak ;-) ;-) ;-)
ODPOVĚDĚT
Yva P. (yva) ID 6246 (10.2.2010, 14:35)
Jak chcete mít autoritu za 15 000kč čistýho? Když se vám v každé třídě objeví dva, tři žáci nebo studenti, kteří dostávají vyšší měsíční kapesné, než vy plat a z domu jsou naučení, že mluvit stojí za to jen z lidma, kteří se oblíkají u Armaniho a se psem nebo k popelnici chodí v Nextu či H&M :-(
A jak se s nima má srovnat začínající učitel, který má ze školy praxi přesně 10 hodin z každého předmětu?
ODPOVĚDĚT
Martina K. (ošla) ID 159697, mimibazar.cz/osla (11.2.2010, 11:43)
Ale autorita přece není o penězích .... autoritu si buď získám nebo ne ... ať mám 15.000 nebo 50.000 ... myslíte, že neschopný učitel, pokud dostane 50.000, získá naráz autoritu, kterou nikdy neměl? *-)
ODPOVĚDĚT
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (12.2.2010, 8:51)
Souhlasím.
ODPOVĚDĚT
Lenka E. (lenina) ID 1050, mimibazar.cz/elenka (10.2.2010, 21:59)
To není zas až tak o platu učitele.Učitel by si měl umět žáky získat a co se týče autority-bohužel v dnešní době je to těžké, nesmí nic a když má dítě průšvih, rodiče se ho zastanou slovy-náš Pepíček by tohle nikdy neudělal...
JInak syn je v prváku na střední, třída fajn, učitelé taky, vědí jak na ně, oproti základce paráda.Prostě jsou to puboši a musí se s nima umět jednat, zaujmout je.Vím že je to asi děs, já bych to dělat nemohla ale od toho učitelé studují (F)
ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (10.2.2010, 18:03)
Yvo, tohle je téma k polemice :-D Já zase nechci, aby moje děti učil někdo, kdo neví JAK, kdo si s nimi neporadí... protože děti se ve škole učí daleko víc než jen obsah učebnic ;-) Nebo vy byste chtěla k porodu asistentku, která už viděla deset porodů na praxi ve škole? :-D :-D :-D
Co se učitelů týče, ti dobří mají můj obdiv. Ti ostatní by měli zvážit, zda nedělat něco jiného - "umět" učit není dáno každému, stejně jako každý nemůže být hudební skladatel nebo baletka jen proto, že by se mu takové povolání líbilo... (L)
Jestli si učitel nedokáže zjednat ve třídě pořádek jen kvůli tomu, že má méně značkové oblečení než dva tři žáci ve třídě, pak asi fakt v té třídě nemá co dělat ..

Jinak článek beru jako těžkou nadsázku a celkem jsem se u něj slušně bavila (Y) :-D :-D :-D
ODPOVĚDĚT
Martina K. (ošla) ID 159697, mimibazar.cz/osla (11.2.2010, 11:44)
(Y)
ODPOVĚDĚT
Lenka E. (lenina) ID 1050, mimibazar.cz/elenka (10.2.2010, 22:00)
Tak nějak jsem to myslela (Y)
ODPOVĚDĚT
Monika D. (agar) ID 35834, mimibazar.cz/agar (10.2.2010, 13:05)
to je někde z diagnostického ústavu? pardon ale to je kravina 8-| 8-| 8-|
ODPOVĚDĚT
Iveta P. (Kytice1) ID 64323, mimibazar.cz/kytice1 (10.2.2010, 23:31)
realita..takhle to znám... ;-) a prototo švagrová zběhla do bezpečného kanclu ;-)
ODPOVĚDĚT
Jana Tužilová (Jane22) ID 124123, mimibazar.cz/jane22 (11.2.2010, 0:35)
Moc Vám to na tý fotce sluší, Ivčo :-D (Y).
ODPOVĚDĚT
Monika D. (agar) ID 35834, mimibazar.cz/agar (10.2.2010, 23:35)
čoveče, tak kdybych neměla děti ve škole, tak možná bych tomu i věřila ....a nebo žiju na jiné planetě (smich) (smich)
ODPOVĚDĚT
Jana L. (Jorix) ID 6357, mimibazar.cz/jorix (10.2.2010, 18:53)
Kamarád na hodně podobné základce v Plzni učil :-$ - dobrých 70% historek, co vyprávěl, se až překvapivě shoduje se zde popsaným (H) Když jsem tenhle článek četla, musela jsem se smát, protože jsem si na něj hned vzpomněla ;-)
Ale zaplaťpámbů to tak nefunguje všude... to by byla docela tragédie ;-) Sousedka před mateřskou učila osmáky a deváťáky na maloměstské škole, a zdá se, že to přežila bez větší psychické újmy...
ODPOVĚDĚT
Lionka M. (Lionka) ID 147, mimibazar.cz/lionka (10.2.2010, 18:04)
bohužel-tvrdá realita státních základek (a asi i učňovek)
-běž si zkusit na pár dní učit :-$ :-$ :-$
já sbalila kufry po roce a půl- co bylo školství před 10 lety se nedá srovnat +o(- na tu práci by to chtělo minimálně 40000,- čistého a status veřejněho činitele a předplatenku na psychorelax zdarma -prázdniny na to teda nestačí 8-| 8-| 8-| 8-|
děkuji nechci,...ten 2/3 psychopatický hnus,co teď sedí v lavicích (tam ,samozřejmě, vůbec nepatří ta dobrosrdečná zlatíčka,co umějí obyčejně a normálně LIDSKY komunikovat a co je rodiče naučily se úplně obyčejně se NORMÁLNĚ chovat k lidem - a ti jsou těmi ostatními šikanováni -bylo mi jich líto) mi za ty nervy nestojí.... +o( +o(
kdyby moje dítě chtělo jít studovat ped.fakultu,tak mu ruce zpřelámu... ne toto je ode mne jediný černý humor...ale určitě bych ho přesvědčila,že toto povolání teda určitě NE (za stávajících podmínek, které dáva souč
ODPOVĚDĚT
Olga P. (Freya) ID 37220, mimibazar.cz/freya (10.2.2010, 10:46)
On je ten článek mírně nadsazen a paušalizován, ne všichni žáci jsou grázlové a ne všude to takhle vypadá, i když dneska učit je opravdu pro silnější povahy. Děti jsou v podstatě pořád stejné a za ty grázlíky je na vině společnost a rodina.
ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 20487 (10.2.2010, 13:05)
Je to psaný vtipně a s nadsázkou..ale více méně to odpovídá dnešní době..a s tím,že za grázlíky může rodina -s tím nesouhlasím..nebo aspoň ne vždycky (F)
ODPOVĚDĚT
Jarmila K. (sunja) ID 2555, mimibazar.cz/sunja (10.2.2010, 10:54)
Souhalsím s Vámi, že je to přehnané (H) Já bych jen přidala, že na vině jsou i sami učitelé, vidím to u nás na základní škole - u někoho si děti nedovolí nic, u jiného všechno.... (N)
ODPOVĚDĚT
Silvie S. (silvies) ID 4349 (10.2.2010, 10:29)
Na jednu stranu velmi úsměvné čtení..ale když si člověk vezme tu podstatu věci, je to velmi smutné, ba až žalostné. Kde jsou ti učitelé plní respektu a autority? Myslím, že až tak stará nejsem, abych si nepamatovala na své roky na ZŠ. Byli jsme grázlíci, ale tohle :^) :^) Svou určitou vinu nesou určitě i rodiče, kteří se doma o učitelích baví jako o nějakém odpadu společnosti přímo před potomstvem. Opravdu moc smutné a jen doufám, že až moje (X)za tři roky nastoupí do školy, že dojde aspoň k nějaké změně k lepšímu.
ODPOVĚDĚT
Lionka M. (Lionka) ID 147, mimibazar.cz/lionka (10.2.2010, 18:09)
;-) ;-) ;-) ;-) toho bych se teda fakt neobávala

a jakou chcete mít ve škole autoritu,když uč má max 15 000 čistého, populace, nejen v ČR, všeobecně degeneruje(nejen po stránce IQ vědomostního-to by až taková trága nebyla,alepo stránce sociálního IQ +o(), a ve společnosti je privilegován morální marast (podívejte na Topolana a jeho gesta atp. (N) (N) (N) (N) (N)
ODPOVĚDĚT
Mirka V. (voňásek) ID 147167, mimibazar.cz/vonasekmirka (10.2.2010, 11:10)
Myslím, že je to dobou. Když jsme my byly školou povinné, byl jiný režim (alespoň za mne ;-)) a tenkrát se báli i dospělí. Dnes se nebojí nikdo ničeho, všude panuje tzv. svoboda a působí to samozřejmě i na děti. A i když v rodině jsou třeba nastavené mantinely, kolektiv prostě udělá svoje.
ODPOVĚDĚT
Lionka M. (Lionka) ID 147, mimibazar.cz/lionka (10.2.2010, 18:12)
přesně jste to vystihla :(Y)...Dnes se nebojí nikdo ničeho, všude panuje NEOMEZENÁ (aspoň tak si to 2/3 obyvatel vysvětluj) svoboda...,morální marast je vyvyšován-kdo je sprostší a vulgárnější je in...je mi z toho blivno 8-| 8-| 8-| 8-|
nebude daleko doba,kdy na státních ZŠ budou učit balkánci...jako už je to v některých školách Německu :-$
ODPOVĚDĚT
Olga P. (Freya) ID 37220, mimibazar.cz/freya (11.2.2010, 9:44)
souhasím, máte naprostou pravdu (Y) bohužel :-(
ODPOVĚDĚT
Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt | Jednotná kontaktní místa
Autorská práva k publikovaným materiálům | Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Informace o fungování interního systému
Cookies | Nastavení soukromí | Vlastnická struktura

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu