PODMÍNKY PRODEJE

Stáhnout aktuální Podmínky prodeje ve formátu PDF
AKTUALIZOVANÉ NOVÉ PODMÍNKY PRODEJE (19.4.2024):

- PRODEJ NYNÍ JIŽ POUZE REGISTROVANÝM ZÁJEMCŮM.
- věci prodávám, neměním za jiné
- v žádném případě neposílám na dobírku, ale PLATBU PŘIJÍMÁM jen PŘEDEM NA ÚČET. Také neakceptuji předstírané „placení na kartu“, které je vlastně podvodem, kdy podvodník vyžaduje údaje ke kartě, aby prý „zaplatil“, ve skutečnosti ale zcizil – vybílil účet.
- spolehlivá doprava – nejlepší kurýrní služba v ČR - GLS, možnost si nechat poslat do parcelshopu GLS,což je mnohem levnější než na adresu. Parcelshopy GLS jsou všude, i v malých městečkách a ve všech městech, čím větší město, tím více parcelshopů, protože to jsou normální obchody se zbožím nebo službami, jejichž majitelé mají zájem o vydávání nebo přijímání balíčků a balíků pro GLS nejen kvůli výdělku, ale zejména kvůli zvýšení popularity svého obchodu, na stejném principu funguje i Zásilkovna
- Zásilkovnou balíky bohužel posílat nemohu, ať už v rámci ČR nebo na Slovensko
DOPRAVNÉ i s balným - do 3 kg parcelshop 77 až 88 Kč, na adresu 100 – 110 Kč. GLS nedávno zvedl ceny, někde to mám již opravené, někde ještě ne, toto je závazné, nemohu stihnout naráz opravit výši dopravného tam, kde je změna, protože mám inzertních nabídek hodně, zde i ještě jinde. Nad 3 kg je to asi o 20 až 30 Kč, dražší, podle jejich sazeb, ty zjistíte na e-balik.cz
- kdo by výslovně chtěl, může mít balík dodán i přes Českou poštu, ne Balíkovnou. Samozřejmě podle současných tarifů České pošty a plus malé balné 5 Kč. Nad 10 kg nebo při nadměrné délce předmětu je sazba ovšem zase o něco vyšší.
- velmi častý dotaz je, zda zasílám i na SLOVENSKO. Proto odpověď píši zde – ano, ráda zašlu i na Slovensko přes GLS, která jezdí tam stejně jako tady. Avšak bohužel to má svá pravidla, které nevymýšlí prodejce, ale banky. Peníze nelze zasílat z cizí země z kterékoliv banky na účet, KROMĚ JEDINÉ, neboť poplatky jsou obrovské. Tou jedinou bankou, ze které lze bez problémů ze Slovenska posílat peníze do Česka je, jak už to říká název, ČESKOSLOVENSKÁ OBCHODNÍ BANKA, která je společná pro obě země. Mám účet u této banky.
Poslala jsem na Slovensko již dost balíčků, a pokud peníze neposlali z výše uvedené banky, tak je posílali z Česka, z kterékoliv banky nebo pošty, přes své známé, příbuzné nebo kdo bydlí kousek od hranic, tak si zajel na Českou poštu, kde pak má možnost i balíček převzít, protože se dá poslat tzv. Balík na poštu, to znamená na kteroukoliv poštu v ČR, kde si to adresát může vyzvednout.
- toto je závazné, nemohu stihnout naráz opravit výši dopravného tam, kde je změna, protože mám inzertních nabídek hodně, zde i ještě jinde.
- POKUD JE NÁKUP OD 1500 KČ a více – DOPRAVA JE ZDARMA, S VÝJIMKOU KOBERCŮ (je u nich již obrovská sleva).
- vše - oděvy, bytový textil, knihy atd. (s výjimkou velkého obrazu nebo nábytku apod., nebo nelze dát třeba obraz ke koberci) dám VŠECHNO DO JEDNOHO BALÍKU až na vzácné výjimky, kdy to charakter věcí nedovoluje sloučit.
- LHŮTA PLATEB –
Nikoho - s výjimkou neplatičů - neuháním, a platí se u mě do 14 dní ode dne, kdy dostane ode mě kupující vyúčtování. Do té doby nic neurguji. Nemám na to ani čas ani nemám snahy lovce, který musí rychle kupujícího honit do platby, jako lovec, co se bojí, že když hned nevystřelí, že zvěř v hledáčku ještě nakonec uteče. Mám kvalitní věci, vše a - na výjimky-pokud je uvedeno, je jako nové. Ať si každý platí tak, jak mu to vyhovuje, vím, že má každý dost i jiných starostí. a proč bych měla někomu přidělávat další. Zejména, když někdo čeká na peníze a bojí se, aby mu věc neutekla, ráda počkám, když napíše i o něco déle než 14 dní, je-li podle komentářů spolehlivý. Tak má u mě časovou rezervu. To je standard. Je na každém, jak platí, po oznámení mi i za 3 týdny, pokud to není neplatič nebo zájemce bez komentářů.
- ODESÍLACÍ LHŮTY – pokud není napsáno, že pošlu ve zkrácené lhůtě, je také lhůty 14 dní ode dne zaplacení. * Ovšem toto je obecné, mám věcí mnoho, a závisí, kde jsou uskladněné, většina věcí je skladována jinde než v bytě, a tak je jejich vyskladnění horší, neboť mnoho věcí nemám u sebe doma, ale mám je uložené u příbuzného, kde je mnohem více místa, ale musím se vždy s ním nejprve domluvit na vyzvednutí. Také balíky pro velký nedostatek času balím jen po chvilkách, závisí, kolik se jich zrovna sejde, a musí se s nimi jet do města – pošta je až ve městě, parcelshop také. A to vyžaduje jak z finančních, ale zejména z časových důvodů soustředění balíků naráz, ale menší balíčky mi často bere příbuzný, zase to závisí od konkrétní situace.. Proto lhůta musí být delší, ale mnohdy se věc podaří vyskladnit i zabalit dříve, závisí to od toho, co to je.
*Posílá se tedy obecně do 14 dní ode dne přijetí peněz, někdy i dříve, jak to rovna vyjde. Kdo zaplatí hned, má pochopitelně věci dříve. Výhodou, samozřejmě jen u registrovaných kupujících, je, že pokud není neplatič s negativními komentáři typu, že nezaplatil, a má alespoň už 10 kladných komentářů, že už mohu vyskladňovat věci po objednání, a tak nebude čekat těch celých 14 dní po zaplacení. Bude to o pár dní dříve, s výjimkou ledna a února, kdy kvůli počasí může dojít k zpoždění.
U lidí, kde nemám jistotu, že zaplatí - neplatiči, registrovaní bez komentářů nebo jen s několika komentáři - vyskladňuji až po zaplacení a lhůta se samozřejmě teprve pak začíná měřit.
Taková logická poznámka – samozřejmě v době dovolených, v předvánoční špičce (od listopadu do prosince) nebo když by člověk onemocněl, se může o několik dní lhůta ještě prodloužit.
- JINAK MŮŽETE z mé strany POČÍTAT S MAXIMÁLNÍ SERIÓZNOSTÍ - vše je u mě pečlivě zabaleno, je-li to potřeba, oblepuji i rohy balíčku, aby se to tam nenatrhlo a neroztrhlo. Všechny věci jsou čisté a já na vše sahám jen čistýma umytýma rukama, balím na čistém stole pokrytém ubrusem v obývacím pokoji. Věci jsou buď nové nebo zánovní, pokud není napsáno jinak.
VŽDY VŠECHNO DOSTANETE, NEMUSÍTE SE ANI STARAT. K VĚCEM PODLE VÝŠE NÁKUPU DOSTANETE I PŘÍDAVKY NAVÍC - rovněž věci, které jsou v pořádku, od drobností až u více početného nákupu i další kousek z dosud nevystavených nebo si vybíráte z věcí zdarma, jsou-li tam momentálně. Jak odešlu - VŽDY píši email, a pokud je nutno, a krabice je třeba zcela plná až k víku, upozorňuji, jsou-li věci až nahoru, aby si nestřihl nikdo do věcí, nebo na uložení křehkých věcí. Krabice se používají u vícečetného různorodého nákupu, když je věcí více, nebo i stejnorodého – více knih, nebo u křehké věci, když je věcí hodně - jen několik málo kousků nebo jsou menší, textil, jedna nebo pár tenkých knížek, tak se posílá v igelitových pytlících a sáčkách, které jsou dobře ze všech stran dobře oblepeny. Kniha je ještě chráněna buď bublinkovou fólií, nebo igelity, listy časopisů nebo lepenkou. Samozřejmě, pokud se jedná o křehké věci – sklo, porcelán, kamenina ap., posílám věci vždy v krabici, všechno rozbitné balím systémem dvou vnořených mezi sebou vycpaných krabic, že vše lidem dojde v pořádku, i bez placení křehkosti, kterou má smysl, kdo chce si připlatit u velmi drahých věcí a lze to jen u dopravy Českou poštou, u tzv. Balíku do ruky nebo Balíku na poštu. Jak chce poslat křehkou věc, zda spolehlivě zabalenou přes GLS nebo s křehkým příplatkem přes Českou poštu podle současných tarifů, si rozhoduje zákazník sám. Pro představu – za cca asi 12 let a zaokrouhleno odhadem minimálně 250 křehkých balíků byly poškozeny jen dva, jeden křehký bez pár dkg 10 kilový křehký balík, na který musel pro jeho velikost nebo tíhu, pošťák stoupnout a pod váhou dospělého muže došlo k tak hlubokému protlačení vrchní krabice přes 10 cm měkkou izolaci na vnitřní a k naprasknutí 3 talířů pod tlakem, byla tam velmi těžká, mnohočetná kameninová jídelní souprava. A v jiném menším balíčku došlo k poškození jen jedné vánoční ozdoby z vícero, a také ne mou vinou.
- Kdo opravdu ze seriózních důvodů spěchá, třeba si něco vyhlédl jako dárek apod. Nebo odjíždí na dovolenou, ať mi prosím nejprve napíše a se na tu věc zeptá, zda ji mohu poslat dříve, popřípadě ať napíše, do kdy ji potřebuje. Pokud to podle uskladnění věci a situace bude jen trochu možné, budu se snažit vyhovět.
-
-
A POSLEDNÍ POZNÁMKA, KTEROU SLUŠNÍ LIDÉ ČÍST NEPOTŘEBUJÍ:
Po vícero negativních zkušenostech žádám v oboustranném zájmu, aby u mě nenakupovali ti zájemci, kteří trpí až paranoidní podezřívavostí, že jak se něco opozdí, že „je to určitě proto, že "prodejce je zloděj, že si chce ponechat peníze a zboží neposlat“, kteří se bojí, že „prodejce chce obchodní transakci natahovat jen proto, aby kupující na ni zapomněl" a tedy kterým vadí delší lhůta nebo by vadilo navíc pár dní zpoždění a také ti, co jsou názoru, že nechtějí čekat, že "prodejce má i s chřipkou a s horečkou jet do města na poštu nebo do parcelshopu", jít 2km třeba i v mrazu na autobus na zastávku na druhém konci vesnice, a ne se "válet v posteli", že jejich pár desítek korun je důležitější než život druhého člověka. Tak všechny tyto typy zájemců žádám, aby u mě nekupovali!!! Vzájemně to neustálé otravování nestojí za to. Takoví paranoidní zájemci si ušetří muka strachu o své penízky, nebudou mít celé dny strachem narušenou svou duševní rovnováhu obavami o svých pár korunek, většinou v hodnotě svačiny, maximálně oběda ve 4.cenové kategorii. (Ještě se mi nestalo, že by ti, co kupují dražší věci, nebo mají hodně věcí do jednoho balíku, se předem báli o peníze a takto se projevovali, ale obvykle se bojí jen někteří z těch, co kupují doslova za pár korun) . A ti krajně bezohlední se nebudou dusit vzteky při čekání na balíček, protože přece oni mají mít všude přednost a ne na něco čekat! A tak, když u mě nenakoupí, tak ušetří si duševní deprese a především svůj i můj čas - nemusíme si psát vzájemně zbytečnou korespondenci. A tím sebe a zejména mě okrádat o vzácný čas, který má hodnotu ještě větší než peníze.
Podmínky byly naposledy upraveny: 22.4.2024, 2:52
Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt | Jednotné kontaktní místo
Autorská práva k publikovaným materiálům | Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Informace o fungování interního systému
Cookies | Nastavení soukromí | Vlastnická struktura

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu