Mimibazar prochází velkými změnami a tato stránka se do nové podoby teprve připravuje.
Zavřít 

PODMÍNKY PRODEJE

Vendula D. (JESESHOP) ID 546731
PC Mobil Servis Jeseník s.r.o.
mimibazar.cz/jeseshop
Oblast: Jeseník
Telefon: 733785981
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení)
Registrace: 12.1.2015
Naposledy: 30.3.2015 11:03
INZERTNÍ FOTOGRAFIE 0
prodám | koupím
vyměním | věnuji | půjčím
zdarma k objednávce
slevy | akce | vzkazy
odkazy na aukce
PROBÍHAJÍCÍ AUKCE
PODMÍNKY PRODEJE
HODNOCENÍ 1
VŠECHNY FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módní show
Spokojení zákazníčci
Moje hobby
Zahrada
Naše bydlení
Dekorace
Poradna
Domácí mazlíčci
Sběratelství
Naše úlovky
KOMENTÁŘE
VTÍPKY 0
RECEPTY 0
NÁVODY 0
Stáhnout aktuální Podmínky prodeje ve formátu PDF
Všeobecné obchodní podmínky společnosti PC MOBIL SERVIS Jeseník s.r.o.
I.

Základní ustanovení, vymezení pojmů

Všeobecné obchodní podmínky a Reklamační řád (dále jen „Obchodní podmínky“), je zpracován dle Zákona na ochranu spotřebitele č. 634/1992 Sb. a Občanského zákoníku č. 40/1964 Sb. v platném znění. Část „A“ se vztahuje na smluvní vztahy vzniklé mezi PC MOBIL SERVIS Jeseník s.r.o. (dále jen „Prodávající“ nebo „Dodavatel“) a kupujícím-spotřebitelem (dále jen „Spotřebitel“ nebo „Kupující“). Obchodní podmínky se vztahují pouze na zboží zakoupené u prodávajícího.

Prodávající je právnická osoba:
Název: PC MOBIL SERVIS Jeseník s.r.o.
Právní forma: právnická osoba
Sídlo: Náměstí Svobody 874/26
IČ: 25870602
DIČ: CZ25870502
Firma je zapsaná v obchodním rejstříku vedeném KS Ostrava, oddíl B, vložka 2941
Kontakt: e-mail: obchod@jeseshop.cz
telefon 733 785 981

zabývající se nákupem, výrobou a prodejem elektronických a elektrických zařízení (výpočetní technika, bílá a černá elektrotechnika, elektronika atd..).

Kupujícím-Spotřebitelem je osoba, která při uzavírání a plnění smlouvy nejedná v rámci své obchodní nebo jiné podnikatelské činnosti. (§52 odst.3 Občanského zákoníku). Přepravní službou (dále jen „Dopravce“) je právnická nebo fyzická osoba podnikající v oboru přepravy zboží a logistiky. Spotřebitelská smlouva (dále jen „Smlouva“) je smlouva kupní, případně jiná smlouva, pokud smluvními stranami jsou na jedné straně Spotřebitel a na druhé straně Prodávající (§52 odst.1 Občanského zákoníku). Tyto Obchodní podmínky tvoří nedílnou součást každé uzavřené smlouvy mezi Spotřebitelem a Prodávajícím. Smlouva je uzavírána v českém jazyce, nebránili tomu okolnosti na straně Kupujícího či Prodávajícího, lze Smlouvu uzavřít po dohodě obou stran i v jiném pro obě strany srozumitelném jazyce. Uzavřená Smlouva je prodávajícím archivována za účelem jejího úspěšného splnění a není přístupná třetím stranám. Tyto Obchodní podmínky jsou vyhotoveny v českém jazyce a zobrazeny na webových stránkách a veřejně přístupné na všech provozovnách Prodávajícího, je tak umožněna jejich archivace a reprodukce Kupujícím.
II.

Bezpečnost, ochrana informací a osobních údajů


Prodávající se zavazuje dodržovat zákon č. 101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů. Veškeré osobní údaje jsou důvěrné a budou použity pouze k uskutečnění plnění Smlouvy s Kupujícím a nebudou nijak zveřejněny nebo poskytnuty třetí osobě s výjimkou situace související s logistikou, servisem nebo platebním stykem týkajícího se plnění kupní smlouvy a to jen v rozsahu nezbytně nutném (jméno, příjmení, adresa, dodací adresa, kontaktní mail a telefon, číslo bankovního účtu). Kupující uzavřením smlouvy souhlasí se zpracováním osobním údajů v databázi Prodávajícího, a to pro účely realizace práv a povinností z kupní smlouvy, pro účely vedení uživatelského účtu a za účelem případné nabídky obchodu a služeb Kupujícímu. Kupující má právo přístupu ke svým osobním údajům, právo na jejich opravu, doplnění, včetně dalších zákonných práv dle §21 zákona č. 101/2000 Sb. Poskytnutí údajů je ze strany Kupujícího dobrovolné, nicméně jejich sdělením je podmíněno uzavření kupní smlouvy či jiného závazku. Kupující bere na vědomí, že je povinen své osobní údaje (při registraci, ve svém uživatelském účtu, atd.) uvádět správně a pravdivě. Osobní údaje budou zpracovány po dobu neurčitou. Osobní údaje budou zpracovány v elektronické podobě automatizovaným způsobem nebo v tištěné podobě neautomatizovaným způsobem Kupující souhlasí se zasíláním informací souvisejících s kupní smlouvu (s expedicí zboží, službami nebo podnikem Dodavatele) na elektronickou adresu (Mail) nebo telefonní číslo (SMS) Kupujícího. Při registraci nebo uzavření kupní smlouvy může Kupující udělit Prodávajícímu souhlas se zasíláním obchodních sdělení Prodávajícího na elektronickou adresu Kupujícího. Kupující může souhlas dle předchozí věty kdykoliv odvolat. V případě použití Webového rozhraní Kupující souhlasí s ukládáním tzv. cookies na jeho počítači. V případě, že je nákup na Webovém rozhraní možné provést a závazky Prodávajícího z kupní smlouvy plnit, aniž by docházelo k ukládání tzv. cookies na počítač Kupujícího, může Kupující souhlas podle předchozí věty kdykoliv odvolat. Kupující si je vědom, že koupí zboží mu nevznikají žádná práva na používání obchodních názvů, firemních log, registrovaných značek atd., není-li v konkrétním případě zvláštním ujednáním stanoveno jinak.

III.

Registrace, uživatelský účet


Registraci Kupujícího lze provést následujícími způsoby: - prostřednictvím Webového rozhraní - elektronickou poštou na adresu Prodávajícího - osobně na provozovnách Prodávajícího - faxem, dopisem, telefonicky. Na základě registrace Kupujícího provedené výše uvedenými způsoby může Kupující přistupovat do svého uživatelského prostředí na Webovém rozhraní (dále jen „Uživatelský účet“). Ze svého Uživatelského účtu může Kupující provádět objednání zboží, změnu údajů, získávat informace o stavu objednávek, servisů, reklamací a další operace, které mu Uživatelský účet poskytuje. V případě, že to Webové rozhraní umožňuje, může kupující provádět objednání zboží bez registrace přímé z Webového rozhraní. Při registraci a při objednávání zboží je Kupující povinen uvádět správně a pravdivě všechny údaje. Údaje uvedené v Uživatelském účtu je Kupující při jakékoliv jejich změně povinen aktualizovat. Údaje uvedené Kupujícím v Uživatelském účtu a při objednání zboží jsou Prodávajícím považovány za správné. Přístup k Uživatelskému účtu je zabezpečen uživatelským jménem (login) a heslem. Kupující je povinen zachovávat mlčenlivost ohledně informací nezbytných k přístupu do jeho Uživatelského účtu a bere na vědomí, že Prodávající nenese odpovědnost za porušení této povinnosti ze strany Kupujícího. Kupující není oprávněn umožnit využívání Uživatelského účtu třetím osobám. Prodávající může zrušit Uživatelské účet, a to zejména v případě, kdy Kupující svůj Uživatelský účet déle než jeden rok nevyužívá, či v případě, kdy Kupující poruší své povinnosti z kupní smlouvy (včetně Obchodních podmínek). Prodávající je povinen na žádost Kupujícího jeho Uživatelský účet zrušit. Kupující bere na vědomí, že Uživatelský účet nemusí být dostupný nepřetržitě, a to zejména s ohledem na nutnou údržbu hardwarového a softwarového vybavení Prodávajícího, popř. nutnou údržbu hardwarového a softwarového vybavení třetích osob.
III.

Nabídka, objednávání, uzavření smlouvy, cena

Webové rozhraní obsahuje seznam zboží a služeb nabízeného Prodávajícím k prodeji, a to včetně uvedení cen jednotlivého nabízeného zboží a služeb. Ceny jsou uvedeny včetně daně z přidané hodnoty a všech souvisejících poplatků, tedy ceny konečné. Nabídka prodeje zboží, služeb a ceny zůstávají v platnosti po dobu, kdy jsou zobrazovány ve Webovém rozhraní Dodavatele. Tímto ustanovením není omezena možnost Prodávajícího a Kupujícího uzavřít kupní smlouvu za vzájemně odsouhlasených individuálně sjednaných podmínek. Informace o jednotlivých technických krocích vedoucí k uzavření smlouvy jsou patrné z procesu objednávání. Před zasláním objednávky v prostředí Webového rozhraní je Kupujícímu umožněna kontrola a opravy údajů, které do nákupního košíku vložil před odesláním objednávky a to i s ohledem na možnost Kupujícího zjišťovat a opravovat chyby vzniklé při zadávání dat do objednávky. Pro možnost opravy údajů jsou ve Webovém rozhraní implementovány grafické symboly „šipka=krok zpět“, „koš=zrušení položky“. Prodávající neprodleně po obdržení objednávky Kupujícímu potvrdí elektronickou poštou její přijetí, a to na adresu elektronické pošty Kupujícího uvedenou v Uživatelském rozhraní či v objednávce. Kupní smlouva mezi Prodávajícím a Kupujícím vzniká odesláním objednávky Kupujícím a doručením přijetí objednávky Prodávajícím. Prodávající je vždy oprávněn v závislosti na charakteru objednávky (množství zboží, výše kupní ceny, apod.) požádat Kupujícího o dodatečné potvrzení objednávky (například písemně nebo telefonicky). V případě, že se jedná o speciální zboží na objednávku, které není na skladě Prodávajícího, může dojít po vzájemné dohodě k prodloužení platnosti uzavřené Smlouvy a případné změně ceny vzhledem k aktuální situaci na trhu nezávisle na vůli Prodávajícího (kurzu Kč vůči zahraničním měnám, změna podmínek výrobce). Objednávat lze následujícími způsoby: - prostřednictvím Webového rozhraní - elektronickou poštou na adresu Prodávajícího - osobně na provozovnách Prodávajícího - faxem, dopisem, telefonicky. Kupující souhlasí s použitím komunikačních prostředků na dálku při uzavírání kupní smlouvy. Náklady vzniklé Kupujícím při použití komunikačních prostředků na dálku v souvislosti s uzavřením kupní smlouvy (náklady na internetové spojení, náklady na telefonní hovory apod.) si hradí Kupující sám.
IV.

Platební a dodací podmínky

Způsob plateb: - platba předem bankovním převodem (zálohová platba), Kupující má možnost zaplatit zboží předem na účet prodávajícího u ČSOB číslo účtu 209511223/0300 - platba dobírkou při doručení zboží, hotovost přebírá Dopravce - na splátky (spotřebitelský úvěr) prostřednictvím společností ESSOX Dodávky předmětu plnění budou realizovány dle skladové dostupnosti produktů a provozních možností Prodávajícího ihned nebo v co nejkratším termínu. Místo odběru je stanoveno na základě objednávky Kupujícího. Za splnění dodávky se považuje dodání předmětu na uvedenou adresu v objednávce. Součástí plnění není instalace předmětu plnění. Prodejce zajišťuje doručení zboží, plnění prostřednictvím Dopravce, po celé České republice obvykle do 1– 3 pracovních dnů. Náklady na dodání se rozlišují podle zvoleného způsobu dopravy
Ceník služeb dopravy a logistiky:

Způsob plnění Doprava Expediční poplatek (bez DPH) Expediční poplatek(s DPH)
Přepravní služba ZDARMA 99,-Kč 119,- Kč
Přepravní služba paleta(nadrozměrný balík ČR) ZDARMA 350,-Kč 420,-Kč
Individuální přeprava v určenou dobu:

Expediční poplatek Doprava (bez DPH) Doprava (s DPH)
Jeseník a okolí 20km 100,- 7,-Kč/km 8,-Kč/km
Vynesení zboží do dohodnutéhopatra ZDARMA 50,-Kč/patro 60,-Kč/patro
- Expediční poplatek se účtuje ke každé objednávce pro daný způsob dodání, vždy jen jeden poplatek na objednávce. Zahrnuje náklady spojené s výstupní kontrolou odesílaného zboží, balící materiál (paletu) a 100% pojištění zásilek proti poškození, ztrátě a jiným nenadálým událostem a případné vyřízení přepravních a dokumentů

.
- Přepravní služba (bezhotovostně i dobírka) znamená, že prodávající doručí plnění prostřednictvím dopravce (Přepravní služby) PPL CZ s.r.o. (www.ppl.cz) nebo Geis CZ s.r.o. (www.geis.cz)

- Přepravní služba večerní dovoz (bezhotovostně i dobírka) znamená, že prodávající doručí plnění prostřednictvím dopravce (Přepravní služby) PPL CZ s.r.o. (www.ppl.cz), v době od 18.00 do 22.00 hodin

- Přepravní služba paleta (nadrozměrný balík ČR) (bezhotovostně i dobírka) znamená, že předmět plnění je nadrozměrný balík a Prodávající doručí plnění prostřednictvím dopravce (Přepravní služby) PPL CZ s.r.o. (www.ppl.cz) nebo Geis CZ s.r.o. (www.geis.cz). Nadrozměrným balíkem se rozumí zboží balené v zásilce (balíku) jejíž nejdelší strana je delší jak 2m, součet obvodu obalu a její délky je větší jak 3m nebo hmotnost zásilky je větší jak 50kg

- Přepravní služba EU (bezhotovostně i dobírka) znamená, že prodávající doručí plnění prostřednictvím dopravce (Přepravní služby) PPL CZ s.r.o. (www.ppl.cz) do libovolné země Evropské Unie.

- Individuální přeprava v určenou dobu nadrozměrného zboží znamená, že Prodávající doručí plnění prostřednictvím vlastních či smluvních externích dopravních prostředků v dohodnutou dobu, nejčastěji v době od 16.00 do 19.00 hodin, na libovolné udané místo Kupujícím s možností vynešení zboží do dohodnutého patra. Kupující je povinen bezprostředně po splnění dodávky překontrolovat stav plnění smlouvy. Pokud Kupující zjistí jakýkoliv rozdíl mezi dodacím a záručním listem, daňovým dokladem a dodaným zbožím, co do druhu, množství, sériového čísla, je povinen ihned uplatnit rozpor s kupní smlouvou (reklamaci). V případě plnění Dopravcem je kupující navíc povinen překontrolovat spolu s Dopravcem stav zásilky (počet balíků, neporušenost bezpečnostních pásek, poškození krabice) podle přiloženého přepravního listu. Kupující je oprávněn odmítnout převzetí zásilky, která není ve shodě se smlouvou tím, že zásilka je například neúplná nebo poškozená. Pokud ji i přesto přijme nebo zjistí poškození zboží po odstranění obalu, uplatní Kupující reklamaci.

V. Odstoupení od smlouvy

Při uzavření smlouvy za použití prostředků komunikace na dálku (§53 Občanský zákoník) má Spotřebitel právo od smlouvy odstoupit bez uvedení důvodu a bez jakékoliv sankce do 14 dnů od převzetí plnění (§53 odst. 7 Občanský zákoník). Kromě případů, kdy je odstoupení od smlouvy výslovně ujednáno, nemůže Spotřebitel odstoupit od smluv (§53 odst. 8 Občanský zákoník) a) na poskytování služeb, jestliže s jejich plněním bylo s jeho souhlasem započato před uplynutím lhůty 14 dnů od převzetí plnění, b) na dodávku zboží nebo služeb, jejichž cena závisí na výchylkách finančního trhu nezávisle na vůli dodavatele, c) na dodávku zboží upraveného podle přání spotřebitele nebo pro jeho osobu, jakož i zboží, které podléhá rychlé zkáze, opotřebení nebo zastarání, d) na dodávku audio a video nahrávek a počítačových programů, porušil-li spotřebitel jejich originální obal, e) na dodávku novin, periodik a časopisů, f) spočívajících ve hře nebo loterii. Odstoupení od smlouvy Kupujícím je vhodné oznámit Prodávajícímu písemnou formou zaslanou na adresu sídla Prodávajícího, případně přiložit k vrácenému zboží. V případě odstoupení od smlouvy se kupní smlouva od počátku ruší. Zboží musí být Kupujícím vráceno bez zbytečného odkladu od odeslání odstoupení od smlouvy Prodávajícímu. Zboží musí být vráceno nepoškozené a neopotřebené. Prodávající doporučuje Kupujícímu v případě odesláním zboží prostřednictvím přepravní služby zboží pojistit. Ve lhůtě patnácti dnů od vrácení zboží Kupujícím je Prodávající oprávněn provést přezkoumání vráceného zboží, zejména za účelem zjištění, zdali vrácené zboží není poškozeno, opotřebeno, či částečně spotřebováno (používáno). Prodávající může požadovat od Kupujícího kompenzační náhradu za poškození, opotřebení nebo užívání zboží nabytého na základě smlouvy uzavřené na dálku v případě, že Kupující ve stanovené lhůtě uplatní své právo odstoupit do smlouvy (§53 odst. 7 Občanský zákoník), a to na základě skutečností, že Kupující užíval uvedené zboží způsobem neslučitelným se zásadami občanského práva, jako jsou zásady dobré víry nebo bezdůvodného obohacení (čl.6 směrnice EP 97/7ES). V případě odstoupení Kupujícího od smlouvy (§53 odst. 7 Občanský zákoník) vrátí Prodávající plnění poskytnuté Kupujícím nejpozději do 30 dnů od doručení odstoupení od smlouvy Kupujícím, a to bezhotovostně na účet určený Kupujícím. Do doby převzetí zboží Kupujícím je Prodávající oprávněn kdykoliv od kupní smlouvy odstoupit, například nedojde-li k vzájemné dohodě o prodloužení platnosti uzavřené smlouvy u nedodaného zboží, z důvodu změny ceny, ukončení výroby a podobně. Rozhodnutí o odstoupení od kupní smlouvy je nutné zaslat písemnou formou nebo prostřednictvím elektronické komunikace. V takovém případě vrací Prodávající Kupujícímu zaplacenou kupní cenu bez zbytečného odkladu, a to bezhotovostně na účet určený Kupujícím. Je-li společně se zbožím poskytnut Kupujícímu dárek nebo zvýhodněný bonus, je darovací smlouva mezi Prodávajícím a Kupujícím uzavřena s rozvazovací podmínkou, že dojde-li k odstoupení od kupní smlouvy Kupujícím, pozbývá darovací smlouva účinnosti a Kupující je povinen spolu se zbožím Prodávajícímu vrátit i poskytnutý dárek nebo zvýhodněný bonus.
VI.

Rozsah, podmínky a způsob uplatnění odpovědnosti za vady výrobků a služeb


Uplatnění rozporu s kupní smlouvou, zákonná záruka, reklamace, prodloužená smluvní záruka.

Práva a povinnosti smluvních stran ohledně odpovědnosti Prodávajícího za vady, včetně záruční odpovědnosti Prodávajícího, se řídí příslušnými obecně závaznými předpisy (§612 a násl. Občanský zákoník). V případě, že věc při převzetí Kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou (dále jen „Rozpor s kupní smlouvou“), má Kupující právo na to, aby Prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku Kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou; není-li takový postup možný, může Kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit. To neplatí, pokud Kupující před převzetím věci o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil. Rozpor s kupní smlouvou, který se projeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí, pokud to neodporuje povaze věci nebo pokud se neprokáže opak. Prodávající odpovídá za vady, které se projeví jako rozpor s kupní smlouvou po převzetí věci v záruční době (zákonná záruka). Při prodeji spotřebního zboží je zákonná záruční doba 24 měsíců (§620 odst. 1 Občanský zákoník). U použitého zboží, je záruční doba 12 měsíců, která je uvedena Prodávajícím v dokladu o prodeji věci (§626 odst. 3 Občanský zákoník). Záruční doba začíná běžet od převzetí věci Kupujícím. Má-li koupenou věc uvést do provozu jiný podnikatel než Prodávající, začne záruční doba běžet až ode dne uvedení věci do provozu, pokud Kupující objednal u Prodávajícího uvedení do provozu nejpozději do tří týdnů od převzetí věci a řádně a včas poskytl k provedení služby potřebnou součinnost (§621 Občanský zákoník). Prohlášením v záručním listě vydaném Kupujícímu může Prodávající poskytnout záruku přesahující rozsah zákonné záruky (prodloužená smluvní záruka), tato záruka musí být vždy v souladu se záručními podmínkami danými výrobcem a s jakoukoli související reklamou. (§620 odst. 5 Občanský zákoník). Podmínky a rozsah prodloužené smluvní záruky jsou uvedeny v těchto Obchodních podmínkách, případně je obsahuje záruční list.
VII.

Závěrečná ustanovení

Kupující nabývá vlastnictví ke zboží zaplacením celé kupní ceny zboží. Kupující bere na vědomí, že programové vybavení a další součásti tvořící Webové rozhraní jsou chráněny autorským právem. Kupující se zavazuje, že nebude vykonávat žádnou činnost, která by mohla jemu nebo třetím osobám umožnit neoprávněně zasahovat či neoprávněně užít programové vybavení nebo další součásti tvořící Webové rozhraní Prodávajícího. Kupující není oprávněn při využívání Webového rozhraní používat mechanismy, programové vybavení nebo jiné postupy, který by mohly mít negativní vliv na provoz Webového rozhraní Prodávajícího. Webové rozhraní je možné užívat jen v rozsahu, který není na úkor práv ostatních zákazníků Prodávajícího a který je v souladu s jeho určením. Kupující bere na vědomí, že prodávající nenese odpovědnost za chyby vzniklé v důsledku zásahů třetích osob do Webového rozhraní nebo v důsledku užití Webového rozhraní v rozporu s jeho určením. Prodávající není ve vztahu ke Kupujícímu vázán žádnými kodexy chování ve smyslu ustanovení §53a odst. 1 Občanského zákoníku. Pokud není v těchto Obchodních podmínkách stanoveno jinak, platí přiměřeně ustanovení výše uvedených právních předpisů. Ustanovení odchylná od Obchodních podmínek je možné sjednat v kupní smlouvě. Odchylná ujednání v kupní smlouvě mají přednost před ustanovením Obchodních podmínek. Je-li některé ustanovení Obchodních podmínek neplatné nebo neúčinné, nebo se takovým stane, namísto neplatných ustanovení nastoupí ustanovení, jehož smysl se neplatnému ustanovení co nejvíce přibližuje. Neplatností nebo neúčinností jednoho ustanovení není dotknutá platnost ostatních ustanovení. Nedílnou součástí těchto Obchodních podmínek je příloha č.1 (Stanovené druhy, zboží u niž lze uplatnit záruky přímo u servisních organizací). Kupující a Prodávající jsou těmito Obchodními podmínkami vázáni. Prodávající si vyhrazuje právo změny těchto obchodních podmínek bez předchozího upozornění.
V Jeseníku dne 20.6.2014 Miroslav Zacpálek
Podmínky byly naposledy upraveny: 20.3.2015, 10:43
Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt | Jednotné kontaktní místo
Autorská práva k publikovaným materiálům | Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Informace o fungování interního systému
Cookies | Nastavení soukromí | Vlastnická struktura

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu