Mimibazar prochází velkými změnami a tato stránka se do nové podoby teprve připravuje.
Zavřít 

PODMÍNKY PRODEJE

Kryštof Čižinský (krysciz) ID 278566
mimibazar.cz/krysciz
Oblast: Praha
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení)
Registrace: 27.1.2010
Naposledy: 4.4.2022 13:40
Aktualizace: 14.7.2021 12:00
INZERTNÍ FOTOGRAFIE 0
prodám | koupím
vyměním | věnuji | půjčím
zdarma k objednávce
slevy | akce | vzkazy
odkazy na aukce
PROBÍHAJÍCÍ AUKCE
PODMÍNKY PRODEJE
HODNOCENÍ 24
VŠECHNY FOTOGRAFIE 37
Rodinné fotky
Scrapbook
Módní show
Spokojení zákazníčci
Moje hobby
Zahrada
Naše bydlení
Dekorace
Poradna
Domácí mazlíčci
Sběratelství
Naše úlovky
KOMENTÁŘE
VTÍPKY 0
RECEPTY 0
NÁVODY 0
Stáhnout aktuální Podmínky prodeje ve formátu PDF
Obchodní podmínky (pro Mimibazar):


Nabízíme pouze použité zboží z druhé ruky, nevztahuje se proto na něj záruka (až na výjimky uvedené v obchodních podmínkách - ručení za kvalitu).

Poštovné činí 65,- Kč prostřednictvím Zásilkovny (bez ohledu na velikost zásilky), nebo 65,- či 99,- Kč se službou České Pošty (vždy doporučená zásilka nebo balíček, konkrétní výše poštovného uvedena u zboží).
Při koupi vícero položek platí kupující pouze jediné (nejvyšší) poštovné.
Při nákupu nad 2.400,- Kč je poštovné zdarma.

Platba probíhá pouze bankovním převodem předem na účet prodávajícího č. 670100-2206173803/6210 (mBank). Platba hotově není možná a u prodejů na Mimibazaru nenabízím platbu dobírkou.

Platba za zboží musí proběhnout do týdne od objednání nebo rezervace zboží. Po marném uplynutí této lhůty bude kupující znovu k platbě vyzván a v případě, že platba nebude připsána ani v následující přiměřené lhůtě, zboží bude opět vystaveno k prodeji.

Při koupi určitého množství položek je kupujícímu nabízena sleva na malé formáty, uvedená v % z kupní ceny. Malým formátem jsou zpravidla balení, která obsahují 1-2 playmobiláčky, tz. všechy figures, Special, DuoPack, blister z magazínů apod. Sleva se nevztahuje na formáty střední a velké, kterými jsou například domečky, hrady, lodě, SuperSety apod. Drtivou většinu námi nabízených položek tvoří malé formáty.


Odpovědná osoba:
Kryštof Čižinský
Vrchlického 504/4
150 00, Praha 5
IČO: 7166 5749

Bankovní spojení:
670100-2206173803/6210
tel: 776130231



Obchodní podmínky

OBSAH:

1. O NABÍZENÉM ZBOŽÍ

2. OZNAČENÍ ZBOŽÍ – KVALITA A STAV

3. PRO SBĚRATELE

4. RUČENÍ ZA KVALITU

5. CENA ZBOŽÍ A POŠTOVNÉ

6. BALNÉ

7. PLATBA

8. REKLAMACE

9. VRÁCENÍ ZBOŽÍ

10. LHŮTY

11. HODNOCENÍ



1. O NABÍZENÉM ZBOŽÍ

Figurky playmobil se objevují poprvé v roce 1974, vyrábí je německá firma Geobra Brandstätter GmbH & Co. KG. Jedná se o plastové panáčky vysoké 7,5 cm (děti 5,3 cm), s pohyblivou hlavičkou, ručičkama (od r. 1982 včetně pohyblivého zápěstí), schopností posadit se a s nejrůznějšími doplňky a náčiníčkem včetně dopravních prostředků i domečků, zvířat či rostlin. Na český trh se však dostávají až v roce 2004 se vstupem ČR do EU.

Playmobil prošel za léta své existence ohromným vývojem. Zmodernizoval několikrát samotnou konstrukci svého panáčka a rozšířil svou nabídku o desítky herních světů (původní světy byly čtyři - stavba, rytíři, western a záchranáři).


Důležité upozornění:

Playmobil je vhodný pro děti starší 36 měsíců (4+), obsahuje drobné díly, které mohou být menšími dětmi vdechnuty.

Playmobil 1-2-3 je vhodný pro děti od 12 do 36 měsíců. Neobsahuje drobné díly.

Playmobil first smile je vhodný i pro kojence.



2. OZNAČENÍ ZBOŽÍ - KVALITA A STAV

V popisu zboží nutno rozlišovat dvě hlediska: kvalitu a stav zboží.

Kvalita je spíše sběratelskou kategorií, týká se kompletnosti nabízeného setu a je podrobně popsána níže. Obsahuje kategorie "MIB", "100%+BOX" a "100%".

Stav zboží souvisí s kvalitou. Playmobiláčci v horším než dobrém stavu nebudou označováni žádnou kvalitou. Podrobnější popis stavu playmobiláčků viz níže.


Playmobiláčci, které nabízíme, se co do kvality dají rozčlenit následovně:


Kvalita MIB

Zboží označené zkratkou MIB (Mint in Box) značí, že jde o dosud neotevřené originální balení (další užívanou zkratkou je i NRFB - Never Removed from Box). Jedná-li se o balení v průhledném sáčku, garantujeme také kompletnost obsahu, je-li panáček v krabičce, jediná informace, kterou lze podat, je stav krabičky. Neručíme za obsah MIB krabiček, nýbrž pouze za to, že nikdy nebyly otevřeny. (Velmi zřídkakdy, ale přeci, se stává, že panáčkovi chybí nějaké náčiní, někdy naopak je navíc, či že jedna součástka je mylně nahrazena druhou podobnou.) Toto zboží je tedy prakticky nové, i když z druhé ruky.


Kvalita 100%+BOX

Položky označené 100%+BOX představují zboží, které sice již není MIB, ale přesto balení obsahuje všechny díly playmobil, které k setu patří, včetně otevřené krabičky. Přítomnost malého katalogu a návodu na sestavení musí být výslovně zmíněna (ne ve všech baleních se vyskytují). Toto zboží je použité. Popis se zmíní o stavu krabičky (např. šetrně otevřená krabička - tzn. žehličkou). Obsah je použitý, bezvadný nebo ve velmi dobrém či dobrém stavu.


Kvalita 100%

Zboží označené 100% představuje kompletního panáčka či sadu, avšak bez originálního balení (ve sběratelské terminologii se používá termínu LOOSE). Použité zboží v bezvadném, velmi dobrém či dobrém stavu. Není-li stanoveno jinak, není součástí prodeje návod k sestavení. Občas přiložíme i části originálního balení, jsou-li k disposici (např. vystřihnutou přední stranu krabičky). Panáčci vykazující nějakou výraznější vadu (výrazný škrábanec, ošoupaný potisk apod.), byť kompletní, nebudou označeni touto kvalitou.


Bez označení kvality

Položky co do kvality neoznačené obsahují pouze to, co je zobrazeno na obrázku a/nebo popsáno v popisu zboží. Nezřídka budou taktéž označeny katalogovým číslem playmobilu, jemuž jsou nejpodobnější, zpravidla ale nebudou dosahovat kvality 100% proto, že bude chybět nějaká součástka (či více) nebo bude nahrazena jinou. Sety co do rozsahu a složení obdobné označíme přímo katalogovým číslem (např. Playmobil Special 4501 Detektiv - panáček plně odpovídá, chybí mu však např. lupa nebo psí dečky), taktéž sety lehce poškozené, rozsah poškození je vždy uveden v popisu.


Stav zboží


Stav zboží rozlišujeme následovně: bezvadný, velmi dobrý, dobrý, opotřebovaný a poškozený. Zde stručná charakteristika:

I. Playmobil v bezvadném stavu je k nerozeznání od nového. Není nikterak poškrábán, ošoupán, okousán, ručičky nejsou vykvedlané, nepředklání se více, než je u nových panáčků běžné, není špinavý apod. Nutno vzít však v potaz stáří playmobiláčka - může dojít časem k nepatrné změně barvy, i když nebyl panáček vystaven slunečnímu světlu.

II. U playmobilu ve velmi dobrém stavu je teprve při podrobném prozkoumání patrné, že se jedná o použitou hračku. Může vykazovat např. nepatrné oděrky, ručičky jsou sice v ramenou pořád pevné, ale již ne ve stejné míře jako u nového panáčka apod.

III. Dobrý stav znamená, že playmobiláček je ohraný, vypadá a funguje však stále velmi dobře. Nejčastěji se to projevuje na celkovém mírném ošoupání či ožvýkání jinak velmi ostrých hran, drobounkých šmouhách, opět poněkud uvolněnějších ručičkách či kyčlích apod.

IV. Opotřebovaný stav označuje playmobíláčky, kteří se výtečně hodí ke hře, nedoporučujeme je ale již jako sběratelské kusy. Nejedná se o panáčky poškozené, nicméně míra jejich ošoupání, vyblednutí či naopak zažloutnutí, uvolněnost ručiček apod. je již znatelná na první pohled. Patrné mohou být i lehké stopy po dětských zoubcích.

V. Až dosud není u panáčků nic ulomeno, pomalováno, silněji okousáno, ohnuto či vysloveně ušpiněno, lepeno nebo výrazně ošoupáno či poškrábáno, vyjma běžných oděrků a opotřebení u použité hračky. Stane-li se, že budeme prodávat playmobil s nějakým z výše zmíněných defektů, bude v popisu aukce výslovně zmíněno, o jaký druh poškození se jedná, a zboží bude označeno slovem poškozeno.


Zboží, které by bylo cítit cigaretovým kouřem, nemáme ve své nabídce.



3. PRO SBĚRATELE

Prodejce je vášnivým sběratelem playmobilu. Věříme, že rozčlenění v bodu 2. uvítají především další čeští sběratelé, pro které zatím v ČR není mnoho k mání ze starších setů, dávno stažených z prodejních pultů. Popisy svých aukcí sami konsultujeme s katalogy a obrázkovým materiálem, který máme k dispozici (ať již na internetu nebo na papíře), abychom tak mohli podat co nejpravdivější informaci o kompletnosti nabízených setů.

Panáčky playmobil označenými jako "klicky" se rozumí figurky vyrobené před rokem 1982, které ještě nemají pohyblivá zápěstí. Často jde o sety, které jsou obtížně k dostání. Z ostatních označení zmíním pouze popisek "Special", který řadí prodávanou figurku do stejnojmenné série započaté v roce 1994 (každý rok v ní vychází 12 nových panáčků) a popisek "figures" (série sáčků s překvapením vydávána od r. 2011).



4. RUČENÍ ZA KVALITU

Nabízený playmobil je takové kvality, v jaké jej presentujeme. Jedná se o zboží z druhé ruky, na které se nevztahuje žádná zákonná záruka.

Ručíme však za to, že nabízené zboží odpovídá svou kvalitou svému popisu. Zejména ručíme za to, že kategorie MIB, 100%+BOX a 100% opravdu obsahují veškeré příslušenství originálního playmobil setu. Dále ručíme za to, že, není-li uveden opak, zboží není poškozeno, nic není ulomeno, pomalováno, silněji okousáno, ohnuto či vysloveně ušpiněno, lepeno nebo výrazně ošoupáno či poškrábáno, vyjma běžných oděrků u použité hračky, a že zboží nepáchne. Reklamace pro drobné vady sice nezmíněné, ale jasně viditelné z obrázků nebudou uznány za oprávněné (např. z obrázku jasně patrný drobný škrábanec).

Při zjištění neshody popisu se zbožím nebo nezmíněného defektu vzniká kupujícímu právo na vrácení zboží nebo na slevu dle dohody. Více viz bod 8. Reklamace a bod 9. Vrácení zboží.



5. CENA ZBOŽÍ A POŠTOVNÉ

Všechny ceny uvedené v naší nabídce jsou konečné. Prodejce není plátcem DPH.

Při koupi jedné nebo více položek platí kupující vždy jen jedno poštovné, a to 65 Kč (Zásilkovna, ČP), resp. 99 Kč (trvá-li na zaslání balíku Českou poštou). Je při tom lhostejné, kolik jeho zboží dohromady bude vážit a jaký bude rozměr balíku. Zboží bude vždy zasláno formou doporučené zásilky nebo cenného balíku. Dodací lhůty jsou věcí Pošty. V případě, že si kupující bude přát využít osobního převzetí, žádné poštovné mu nebude účtováno. Poštovné nebude rovněž účtováno u objednávek nad 2.400 Kč.

Okolnosti osobního převzetí nutno, prosíme, domluvit e-mailem. Pouze ve výjimečných případech lze osobní převzetí uskutečnit jinde než v místě bydliště prodávajícího na Praze 5 (ul. Vrchlického) nebo pracoviště na Praze 1 (ul. Na Příkopě).

Uvedené sazby poštovného se nevztahují na případné zásilky do zahraničí (včetně Slovenska), u kterých kupující uhradí plnou výši poštovného, které se bude řídit ceníkem Zásilkovny nebo ČP, v závislosti jak na váze, tak rozměru balíčku. Podmínky třeba domluvit mailem.



6. BALNÉ

Prodejce se vynasnaží zabalit zboží tak, aby se mu po cestě poštou nic zlého nestalo a cestu ve zdraví přežilo (jde přeci jen o kvalitní plastové hračky, které lecos vydrží i bez obalu). Tato služba je ze strany prodávajícího poskytována zdarma. Za případné poškození ze strany České Pošty neručí.

Přeje-li si kupující, aby mu bylo ručeno i za to, že zboží v pořádku dorazí, může si připlatit 30 Kč za ještě bytelnější zabalení (použití většího množství vycpávek, bublin, tvrdého kartonu apod.). Toto přání musí kupující prodávajícímu vhodnou formou sdělit. V případě poškození zboží na cestě se pak ustanovení bodů 4., 8. a 9. použijí obdobně.



7. PLATBA

Platby probíhají pouze bankovním převodem, platba dobírkou nebo hotově při osobním převzetí není možná. V případě bankovního převodu je třeba do poznámky uvádět buď jméno kupujícího nebo jiný jednoznačný identifikační údaj (např. číslo objednávky). Bankovní spojení: 670100-2206173803/6210. Výpočet dlužné částky bude zpravidla následující: součet všech položek + 65 Kč poštovné (99 Kč v případě balíčku od ČP). O výši dlužné částky bude kupující vyrozuměn e-mailem.

Zboží lze samozřejmě sbírat po delší dobu, aby tím kupující mohl ušetřit náklady (nemusí tedy nutně platit, že co nákup, to jedno poštovné a odeslaný balíček). O případném sbírání zboží, prosím, informujte prodávajícího e-mailem. Bude-li však sbírání trvat déle než měsíc, může být kupující požádán o složení finanční zálohy ve výši 50% kupní ceny zboží.



8. REKLAMACE

Při zjištění nezmíněného defektu nebo neshody popisu zboží se zbožím samotným (viz bod 4.) se, prosíme, na prodejce obraťte elektronickou poštou. Do předmětu e-mailu uveďte slovo reklamace.



9. VRÁCENÍ ZBOŽÍ

Vznikne-li kupujícímu právo na vrácení zboží podle bodu 4., dodá kupující po předchozí domluvě zboží zpět prodejci. Ten se přesvědčí o oprávněnosti nároku na vrácení zboží a je povinen vrátit kupujícímu veškeré plnění odpovídající reklamaci. Rovněž, v případě zaslání poštou, mu prodejce vedle kupní ceny uhradí poštovné, t.j. jak poštovné účtované při objednávce, tak i hotové výdaje za zaslání zboží zpět dle tarifu Zásilkovny nebo České pošty.

Nebude-li reklamace uznána za oprávněnou, bude vrácení zboží považováno za odstoupení od smlouvy a kupci bude vrácena pouze cena zboží, pakliže bude dodržena zákonná lhůta 14 dní.

V souladu se zákonem č. 367/2000 má totiž kupující právo odstoupit od smlouvy do 14 dní od převzetí zboží, aniž by musel uvést jakýkoli důvod. Rozhodnete-li se pro odstoupení v této lhůtě, žádáme Vás o dodržení níže uvedeného postupu:

Kontaktujte nás elektronickou poštou, že odstupujete od smlouvy. Uveďte, prosím, číslo objednávky, datum nákupu a číslo svého účtu pro vrácení peněz.
Pokud Vám již zboží přišlo domů a bylo převzato, zašlete jej zpět na naši adresu uvedenou v sekci kontakt při dodržení následujících podmínek:

- zboží se musí nacházet ve stejném stavu, jak vám bylo zasláno. Koupili-li jste si kupříkladu balení označené kvalitou MIB, nesmíte toto balení otevřít (a tím snížit jeho kvalitu).

- zboží nesmí být poškozené (kupovalo-li se poškozené zboží, nesmí vykazovat další poškození),

- zboží musí být kompletní (včetně veškerých doplňků, detailů, návodu atd.),

Zboží, prosím, posílejte doporučeně a případně pojištěné. Neručíme za jeho případnou ztrátu na cestě k nám. Zboží neposílejte na dobírku, nebude vyzvednuto a lhůta pro odstoupení od smlouvy by mohla uplynout marně. Náklady na přepravu hradí kupující.



Při splnění všech výše uvedených podmínek pro vrácení zboží Vám peníze za zboží zašleme zpět převodem na Váš účet nejpozději do 7 pracovních dnů po obdržení zboží.

V případě nesplnění některé z výše uvedených podmínek nebudeme moci akceptovat Vaše odstoupení od spotřebitelské smlouvy buď vůbec (zboží bude vráceno po opětovném uhrazení nákladů na přepravu), nebo vrátíme kupujícímu pouze část kupní ceny úměrně ke kompletnosti nebo poškození vráceného zboží. Tyto případy budeme s kupujícím samozřejmě intensivně komunikovat e-mailem.



10. LHŮTY

Vynasnažíme se o co nejpružnější komunikaci se zákazníky. E-mailové dotazy zodpovíme neprodleně, nejpozději do 3 pracovních dnů. Ve stejné lhůtě po připsání dlužné částky budou nejpozději expedovány zásilky se zbožím.

Kupující žádáme, aby zboží zaplatili do týdne od obdržení potvrzení své objednávky. Bude-li třeba delší lhůty, není problém se s námi spojit a dojednat datum splatnosti individuálně.

Uplatnit reklamaci dle bodu 8. lze do 3 týdnů od odeslání zásilky mnou, či do 2 týdnů od převzetí zásilky kupcem (počítá se vždy pro kupujícího výhodnější lhůta). Věříme, že je to dostatečně dlouhá doba na to, aby kupující odhalil vady, které by rád reklamoval. Do těchto 3 týdnů je třeba se v případě nespokojenosti s námi elektronicky spojit.



11. HODNOCENÍ

Pozitivní komentář udělujeme hned po obdržení platby. Oceníme i Vaše positivní ohodnocení po obdržení zboží. Je to pro nás i důležitá zpětná vazba, že zásilka dorazila v pořádku.
Podmínky byly naposledy upraveny: 9.12.2020, 13:22
Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt | Jednotné kontaktní místo
Autorská práva k publikovaným materiálům | Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Informace o fungování interního systému
Cookies | Nastavení soukromí | Vlastnická struktura

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu