Zobrazit přihlášovací formulář

Špatné světlo, špatný make-up

  • Publikováno:
Špatné světlo, špatný make-up

V koupelně je všechno v pořádku, ale pak už nikde jinde? Pokud se ráno líčíte při umělém světle, je velmi pravděpodobné, že právě tam je zakopaný pes. Je to prostá optika, denní světlo má jiné spektrum než umělé, každé umělé je jiné a barvy prostě vypadají taky jinak. Co způsobují konkrétní barvy světla vašemu make-upu?

K ranní rutině mnoha žen patří líčení. Make-up, pudr, tvářenka, stíny, řasenka, rtěnka, lesk. Ať už používáte všechno nebo jen něco, správné osvětlení je při líčení základ. Jestli se vám zdá, že třeba váš make-up má jinou barvu, než měl v obchodě, že vaše stíny nejsou tak syté, jak to původně vypadalo, možná je na vině právě nevhodné osvětlení.

Fluorescentní, bílé až modré světlo

Bílé až modré světlo, tedy světlo v chladných odstínech, vezme vaší tváři veškerou barvu. Pod takovým světlem nevypadá nikdo dobře, pleť je bezbarvá, bledá, vlasy nevýrazné. To nás nutí používat co nejvíc barev – tvářenky, bronzery, tváře příliš konturujeme, nanášíme neadekvátní množství očních stínů. A to všechno proto, abychom kompenzovali zdánlivý nedostatek zdravé barvy našeho obličeje. A venku na sluníčku, kde je světlo mnohem teplejší, pak vypadáme jako strašidla.   

Příliš žluté světlo

Ve žlutém světle vypadáme unaveně až nemocně. Je to proto, že zvýrazní například kruhy pod očima a jiné pigmentové nesrovnalosti. A to nás svádí k zesvětlování, používání příliš velkých vrstev korektorů a make-upu, protože chceme zamaskovat vlastně neexistující tmavá místa.

Narůžovělé světlo

Růžové světlo je velmi oblíbené, vypadáme v něm zdravě, sytě a odpočatě. Zní to skvělé, ale je to tak trošku lež. Na rozdíl od předcházejících dvou, růžové světlo nás dělá trošku lepšími, než ve skutečnosti jsme. Takže se zase vystavujeme riziku, že přehlédneme nedokonalosti, které bychom jinak chtěli zamaskovat. Kruhy pod očima, pupínky…to všechno vypadá v růžovém světle mnohem méně podstatně než ve skutečnosti.

Špatný úhel osvětlení

Ideální světlo pro líčení na nás svítí zpříma, i proto jsou čím dál populárnější zrcadla se zabudovaným osvětlením, které bývá dobře rozptýlené (na rozdíl od bodových zdrojů světla) a svým spektrem co nejvíc podobné tomu dennímu. Zvlášť osvětlení zespod dělá při líčení neplechu. Jakmile dáme světlu možnost, aby vrhalo stíny, vystoupí na povrch naše vrásky, kruhy pod očima nebo pupínky a my vypadáme o mnoho starší. Takže zase nastupuje korektor, make-up, rozjasňovače a bronzery.

Tip Mimibazaru: I při líčení na denním světle je dobré své dílo ještě zkontrolovat. Výsledný dojem by měl být dokonalý zhruba ze vzdálenosti necelého jednoho metru, blíže si moc lidí přes den k tělu nepustíte.

A jak se doma líčíte vy? Dáváte přednost dennímu světlu nebo osvětlení koupelně? Zaznamenali jste vliv světla na nalíčení? A už jste se někdy zkoušeli nalíčit třeba za jízdy v autě? Máte nějaký tip na to, jak zkontrolovat a třeba opravit výsledek? Podělte se s ostatními!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie