Zobrazit přihlášovací formulář

Nejhezčí adventní kalendáře: Který z nich dětem letos vyrobíte? Inspirujte se!

  • Publikováno:
Nejhezčí adventní kalendáře: Který z nich dětem letos vyrobíte? Inspirujte se!

FOTOGALERIE: Prosinec už je za dveřmi a děti už odpočítávají dny do okamžiku, kdy budou moci otevřít první okénko adventního kalendáře. Ten k předvánočnímu času prostě patří, pomáhá jim překonat to „nekonečné“ čekání na Štědrý večer. Co kdybyste ale tentokrát zapomněli na tuctový kalendář ze supermarketu, naplněný čtyřiadvaceti miniaturními kousky tukové hmoty, která si na čokoládu jen hraje. Pusťte se raději do výroby originálního kalendáře, který bude zároveň i krásnou vánoční dekorací. Ty rozzářené dětské oči za to rozhodně stojí! V galerii najdete pro inspiraci více než 70 adventních kalendářů.

Mít obavy z vlastnoruční výroby takového adventního kalendáře opravdu nemusíte, a to ani pokud nejste příliš manuálně zruční. Zvládne to opravdu každý. Variant je nespočet. Inspirovat se můžete fotkami v galerii. Stačí třeba ušít malé látkové pytlíčky a zavěsit je na větev nebo třeba jen na napnutý provázek, nebo je prostě jen naskládat do košíčku. Když neumíte šít, použijte klidně koupené papírové pytlíky, skvělé jsou ty svačinové. Ti šikovnější mohou třeba z tvrdého papíru vytvořit vesničku s čtyřiadvaceti domky, v níž každý skrývá překvapení. Ty pak můžete také zavěsit nebo rozestavět třeba na parapet či skříňku. Využít se dají i dlouho schraňované ruličky od toaletního papíru. Z nich se dá vytvořit adventní kalendář v podobě vánočního stromečku nebo domečku. Čísla můžete napsat sami, vytisknout z počítače a nalepit nebo třeba použít razítka.

Velkou výhodou doma vyrobeného adventního kalendáře je, že ho naplníte tím, co uznáte za vhodné. Fantazii se meze nekladou. Sáhněte po tom, co vaše děti mají rády a co jim udělá radost. Vyhýbat se samozřejmě nemusíte ani čokoládě, vyberte ale nějakou kvalitní. Hodí se i klasicky a mrazem sušené ovoce, různé druhy ořechů, lízátka z hroznového cukru a podobně.

Adventní kalendář ale nemusíte naplnit jen samými dobrotami. Vhodné jsou i drobné dárky. Holčičky ocení třeba hezké doplňky do vlasů, jako jsou sponky a gumičky, prstýnky, náramky, kluci zase třeba nějaká malá autíčka, zvířátka a podobně. Do kalendáře můžete také rozdělit nějakou stavebnici, třeba z Lega, každý den v něm dítě najde pár dílků a na Štědrý den si ji složí.

A pokud nechcete v dítěti podporovat materialistické založení, připravte mu na každý den nějakou aktivitu podle jeho věku. Může jít o vánoční písničku nebo říkanku, zajímavosti o vánocích a vánočních zvycích od nás i ze světa, omalovánky, návod na tvoření, kvíz, doplňovačku a další.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie