Zobrazit přihlášovací formulář

Podzimní restart

  • Publikováno:
Podzimní restart
Nic naplat, letní dny jsou nenávratně pryč, venku na nás začíná útočit zima a špatné počasí, z pultů obchodů mizí pestrý výběr čerstvého ovoce a zeleniny, a naše těla se pomalu začínají adaptovat na zimní mód. Většina lidí tyto změny počasí nesnáší moc dobře, řádí epidemie chřipek a skoro každého stihne nějaké to nachlazení.
@miaoye88 可樂里藏著可樂唇膏!#挑戰 #尋寶 #可樂 ♬ 原聲 - 喵姐手作
Máme pro vás skvělý a jednoduchý tip na úžasný ranní nápoj, která vám pomůže nejen posílit imunitu, ale zároveň prokazatelně zrychluje metabolismus a pomáhá spalovat tuky, snižuje hladinu krevního cukru, bojuje proti cukrovce a zároveň snižuje krevní tlak. A všechny ingredience máte doma!

S detoxikací, posilováním imunity, bojem proti nadváze a celkovým zlepšováním kondice není nikdy nevhodný čas začít. Na začátku podzimu se ale mnoho lidí potýká se špatnými náladami, se sníženou fyzickou aktivitou a náchylností k nemocem. Proto je teď ideální čas začít si dopřávat pořádnou porci zdraví každé ráno.

Budete potřebovat:

  • ½ l vody
  • 2 lžičky jablečného octa
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička medu

Všechny ingredience smíchejte dohromady, nejlepší je v mixéru (především kvůli skořici), ale naprosto stačí obyčejně promíchat. Pijte každé ráno nalačno. Pokud chcete, můžete si nápoj připravit dopředu, ale nedělejte si zásoby na déle než na týden. Především citrónová šťáva by delším skladováním v ledničce mohla poztrácet své důležité složky.

Proč a jak nápoj pomáhá?

Jablečný ocet je plný prospěšných enzymů a bakterií, které nám spolehlivě nastartují metabolismus a pomáhají obecně regulovat zažívání. Také obsahuje kyselinu octovou, ta zase snižuje krevní tlak až o 6 %. Pokud zařazujete do svého stravování hodně pečiva a obecně polysacharidů, jablečný ocet vám pomůže mírnit jejich negativní účinky.

Citrónová šťáva obsahuje látky, které významně ovlivňují hladinu krevního cukru. Dále pomáhá tělu vybalancovat správné pH a v neposlední řadě ho zásobuje vitamínem C.

Skořice je jedním z nejsilnějších antioxidantů, ale to zdaleka není vše. Obsahuje látky, které významně podporují metabolismus, správné zažívací funkce a regulující hladinu cukru v krvi.

Kvalitní med má velmi pozitivní vliv na naše zdraví a jeho využití je široké. Od kosmetiky, léčby nemocí až po slazení čaje, dobrý med je vždycky namístě. Už po staletí se jeho účinky využívají k léčbě žaludečních, kožních i gynekologických potíží. Lžička medu pomůže taky od bolesti v krku! A kromě jiného obsahuje med enzymy blahodárně působící na trávení a celkově také na náš metabolismus. A kromě toho celý nápoj báječně osladí!

Máte už zkušenost s kombinací těchto zázračných ingrediencí? Pozorovali jste účinky na zdraví, náladu, zažívání? Nebo máte svůj vlastní recept? Prozraďte nám ho na Mimibazaru!        

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie