Zobrazit přihlášovací formulář

Recept na nejlepší pizzu z květáku: Low carb verze bez mouky nejen pro dietářky

  • Publikováno:
Recept na nejlepší pizzu z květáku: Low carb verze bez mouky nejen pro dietářky

Chutná báječně, přesto neobsahuje ani špetku mouky. Tahle alternativa klasické pizzy je nízkosacharidová, bezlepková, hodí se i pro stále populárnější keto dietu. Je nejen zdravá, ale i chutná a skvěle zasytí. Až ji ochutnáte, už jinou chtít nebudete. Oslavte mezinárodní den pizzy stylově, s vynikající voňavou pizzou na talíři. 

Alternativních těst na pizzu je celá řada, patří mezi ně například to z mozzarelly, z kukuřičné polenty nebo z květáku. A právě ta z poslední ingredience chutná nejlépe a té klasické pizze, kterou znáte, se podobá nejvíc. Důležité je roztáhnout těsto na plechu co nejvíc do stran, aby bylo opravdu tenké. Pak bude korpus dozlatova upečený a úžasně křupavý. 

Předpečený korpus můžete obložit vším, co máte rádi. Jako základ klidně použijte kečup, mnohem lepší je ale domácí omáčka ze dohusta svařených pasírovaných rajčat, dochucená bylinkami a česnekem. Pak sáhněte třeba po šunce, slanině, pikantním salámu, oblíbené zelenině a samozřejmě sýru.

Recept na pizzu z květákového těsta

Ingredience:

  • 1 květák 
  • 2 vejce
  • 40 g parmazánu nebo jiného strouhaného sýra
  • 50 g mandlové mouky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • mletý pepř

Postup:

1. Květák rozdělte na růžičky, dejte do osolené vody a asi 5 minut ho povařte. 

2. Povařený květák rozmixujte, přidejte všechny ostatní ingredience a rozmixujte na kompaktní hmotu. Tu můžete dochutit bylinkami.

3. Nechte si předehřát troubu na 200 °C horkovzduch nebo 220 °C spodní a horní ohřev.

4. Plech vyložte pečícím papírem, oddělte část květákové hmoty, dejte ji na papír a prsty rozprostřete do tvaru požadovaného korpusu. Hmota by měla mít výšku 3 - 5 milimetrů.

NÁŠ TIP
Na květákovou hmotu položenu na plech vyložený pečícím papírem položte zhora další arch
pečícího papíru a korpus vytvarujte válečkem.

5. Pečte v rozehřáté troubě cca 15 - 25 minut dozlatova.

6. Předpečený korpus obložte dle chuti a pečte ještě asi 7 - 10 minut nejlépe v režimu gril, aby se již korpus nevysoušel. 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

bubezi 14. 2. 2024, 16:25
Ten Parmezán, nebo strouhaný sýr ze seznamu ingrediencí na těsto patří opravdu do těsta?

Kategorie