Zobrazit přihlášovací formulář

Pořádek v kuchyni? Nápadité kuchyňské nádoby.

  • Publikováno:
Pořádek v kuchyni? Nápadité kuchyňské nádoby.

Pořádek v kuchyni? Nápadité kuchyňské nádoby.

Kdo by nechtěl mít v kuchyni přehled, pořádek a zároveň mít suroviny pěkně při ruce? Nejrůznější krabičky, sáčky a barevné obaly však nejsou příliš estetické, ani praktické. Z otevřených obalů se sype rýže, mouka, fazole, kakao…prostě všechno.

Můžete používat nejrůznější plastové svorky na sáčky nebo obyčejné kolíčky na prádlo, které pomohou udržet obsah sáčků tam kde má být. Krabičky zavřete. Nebo obsah přesypete do plastových krabiček a dóz. Takto uskladněné potraviny uskladňujete ve velké kuchyňské skříni nebo ve spíži.

Co když ale nechcete pro každou věc odbíhat a složitě ji vytahovat ze skříně? Nechejte se inspirovat a použijte zajímavě popsané sklenice.

 

 

Můžete koupit uzavíratelné sklenice, které budou úplně stejné a budete tak mít všechno vyladěné do posledního detailu. Téměř beznákladová varianta je použít sklenice od všeho, co doma najdete. Praktickou velikost a hezký tvar mají třeba sklenice od zavařených okurek. Hodí se ale i sklenice od rozpustné kávy, oliv nebo jakékoliv jiné, které mají šroubovací víčko. Vůbec nevadí, když některé budou větší a jiné menší. Na domácí vanilkový cukr můžete mít určitě menší skleničku než na zásobu rýže.

A jak teď popsat co se ve sklenicích skrývá? Máte několik možností. Rychlou a levnou variantou je silný permanentní fix, černé barvy. Stojí pár korun a vy na každou sklenici jednoduše napíšete název suroviny. Fix se ze sklenice nestírá a když změníte obsah, stačí vzít drátěnku, vodu a nápis jde snadno ze sklenice dolů.

Ještě lépe než černý fix, vypadá bílý „křídový“ fix. Můžete jím psát také rovnou na sklenici, nápis se nesetře a umýt jde podobně jako fix černý, dokonce bez drátěnky.

Nejkrásnější variantou jsou ale cedulky ze samolepící tabulové folie. Ty můžete popsat klasickou křídou. Tento způsob je trochu nepraktický, protože musíte dávat pozor, aby se nápis při manipulaci se sklenicí nesetřel. Trochu více odolné jsou křídové pastelky. Ale nejlepší variantou je popsat tabulovou folii už výše zmiňovanou křídovou fixou. Nápis pouhou rukou nesetřete. Musíte použít vodu a ideálně nějaký čistící prostředek. Není proto nutné dávat velký pozor na to, jak sklenici uchopíte.

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

evicela 11. 6. 2015, 12:54
(Y)mám, přesně tyto sklenice, tři velikosti a spokojenost veliká, vše přehledné a úhledné , doporučuji všem a v Ikea je mají za pár kaček
Miliet 11. 6. 2015, 9:43
v jednoduchosti je krása (Y)
LauraMia 9. 6. 2015, 22:40
super nápad (Y) (Y) (Y) (Y)

Kategorie