Vypražane kapustniky (z kysaneho zelí :-))
Potřebné ingredience
Cesto:500g polohrubej muky,1/2 čl soli,30g droždia,320 ml letnej vody Plnka:500g kyslej kapusty,2 uvarene zemiaky,120 g slaniny,120 g klobasy,1 cibula,sol,rasca,kečup
Postup přípravy
Vypracujeme si cesto a nechame ho nakysnut.Cibulu si orestujeme na troche oleja,pridame klobasku,slaninu,kapustu,kečup.Ochutime a chvilku podusime.Nechame vychladnut a pridame…
Párky v listovém těstě - recept z časopisu Albert
Potřebné ingredience
8 nožiček párků, jaké máte rádi, 500 g listového těsta, hladká mouka na pomoučení, kečup, 1 vejce našlehané, sezamové semínko.
Postup přípravy
párky nařízneme, jak když připravujeme na opékání, trouba na 200 stupňů, těsto rozválet, radýlkem rozkrájet na 8 pruhů, ty potřít kečupem a párky do nich zabalit, položit na plech…
SLANÝ DORTÍK PRO MANŽELA
Potřebné ingredience
Toustový chleba(světlý,tmavý)pomazánkové máslo.paštika ve střívku,sýrová pomazánka,plátkový sýr.salám podle chuti( vysočina,šunka,paprikáš.klobásky,korbáčky ,sýr na strouhání,olivy,rajčata okurek.porék.
Postup přípravy
Toustové chleby si poslkládáme do obdelníku a střídáme šachovnicově tmavý a světlý a potíráme pomazánkovým máslam ,další patro pomazánkou sýrovou,další patro paštikou.podle chuti…
Chlebíčky trochu jinak
Potřebné ingredience
veka, majolka - hellmann´s, rajčata, cibulka Velmi chutné, lehké a osvěžující, rychlá večeře
Postup přípravy
Veku namažene majolkou, poskládáme nakrájená rajčata, sypeme nadrobno nakrájenou cibulkou
Silvestrovské sušenky
Potřebné ingredience
1 listové těsto (mražené), 1 vajíčko, grilovaní koření, kari koření, mák, mleté oříšky, kmín, sůl
Postup přípravy
Listové těsto vyválíme na tenkou placku. Dobře ji potřeme rozšlehaným vajíčkem (až do krajů). Na těsto nasypeme různé druhy koření - na část placky dáme například grilovací koření…
Bramboráčky s čertovskou směsí
Potřebné ingredience
Na bramboráky potřebujeme: najemno nastrouhané brambory, vajíčka, česnek, hladká mouka, majoránka, sůl. Na masovou směs potřebujeme: kuřecí prsa nakrájená na kostičky, cibule, koření podle chuti (curry, paprika, provensálské, sůl, pepř....), česnek, čertovská omáčka.
Postup přípravy
1. Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme okořeněné maso a opečeme. Nakonec přidáme čert. omáčku a prohřejeme.
2. Uděláme klasické bramborákové těstíčko a smažíme dozlatova…
ZAPEČENÉ TOUSTY
Potřebné ingredience
toust.chléb,2 vejce,zakysaná smetana-lžíce,bylinky ze zahrádky,uzenina,jakýkoliv tvrdý sýr,stroužek česneku.
Postup přípravy
do misky rozklepneme vejce,přidáme lžíci smetany,nakrájenou uzeninu,nastrouhaný sýr,česnek a bylinky.smícháme a směsí potřeme toust.chléb.zapečeme v rozehřáté troubě asi 15 minut.…
Bezinkový líker
Potřebné ingredience
2l čistého bezu - jen kuličky, 1/2kg cukr krystal, 2 sáčky vanil. cukru, 1l vody, 2 lžíce mleté kávy,1/2l rumu
Postup přípravy
Bezinky svaříme v 1l vody. Vychladnuté scedíme přes plátýnko a vymačkáme (když to dělám přes cedník tak sem tam nějaká uteče, ale jde to také). Do šťávy dáme cukr a 5 min. vaříme,…