Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
PIZZA 4 DRUHY SÝRA

PIZZA 4 DRUHY SÝRA

Potřebné ingredience

TĚSTO na pizzu BEZ KYNUTÍ (vyjde to na dva plechy) : 500g hladké mouky, 1 vejce, 1-2 lžíce koření na pizzu (ale není to nutné), postupně přidávat mléko nebo vodu, sůl a pečící papír na plech anebo kynuté těsto - viz na mém receptu PIZZA......NÁPLŇ : 100g niva + 150g gouda + 200g eidam + 200g mozzarella, sladký kečup + 1 čerstvé pomačkané rajče, koření - Grilovaný sýr (Vitana)

Postup přípravy

Sypké suroviny promícháme, přidáme vejce - mléko a rukama uhnětněme na nelepivé těsto.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu, potřeme kečupem.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
NEKVAŠENÝ CHLÉB

NEKVAŠENÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

0,5 kg hladké mouky, 200 ml mléka, 50 ml oleje, 2 - 2,1/2 lžičky soli, 1 lžička kmínu + 0,5 lžičky anýzu + 0,5 lžičky fenyklu - (umlít či rozdrtit), 2 střední mrkve - (najemno nastrouhat )

Postup přípravy

Uděláme 4 placky a pečeme na pečícím papíře při teplotě 150°C asi 40 minut.
Chleba trochu jinak a jednoduše...

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
PIZZA

PIZZA

Potřebné ingredience

Pizza v sáčku, kečup, rajčata, jakékoliv salámy, pokud chcete - osmažená cibulka s česnekem a tuňákem v oleji anebo také osmažená cibulka s česnekem a žampióny z konzervy či osmažená cibulka s pórkem, vejce natvrdo, červená paprika, nastrouhaný tvrdý sýr, koření na pizzu a sůl....... Pokud nemáte pizzu v sáčku, tak si to můžete vyrobit sami buďto : 1 TĚSTO na pizzu : 200g hladké mouky, 10g droždí nebo lžička sušeného droždí, 150 ml vlažné vody, 1/2 lžičky moučkového cukru, 1/2 lžičky soli, 50g másla(není nutné)....... 2 TĚSTO na pizzu : 250g hladké mouky, 20g droždí,125 ml vody, 1 lžíce oleje, sůl, špetka cukru....... 3 TĚSTO na pizzu : 270g hladké mouky, 20g droždí, 60 ml mléka, 50g másla, 1 žloutek, sůl............. 4 TĚSTO na pizzu BEZ KYNUTÍ : 500g hladké mouky, 1 vejce, 1-2 lžíce koření na pizzu, postupně přidávat mléko nebo voda, sůl.

Postup přípravy

Těsto na pizzu uděláme podle návodu na sáčku anebo podle vlastní výroby :
Do vlažné vody přidáme cukr a droždí. Necháme asi 10 minut na teplém místě vzejít. Kvásek přidáme do…

Zobrazit více...

Kategorie