Fazolky na smetaně s vůni slaninky
Potřebné ingredience
TŘI PORCE: fazolky /sterilizované, mražené nebo čerstvé, je to fuk/ - já dala půlku pytlíku Bonduel, 1 malá cibulka, kousek slaniny /ne anglické, prostě té obyčejné/, 1 polévková lžíce hladké mouky, 1 bio zeleninová kostka /pokud nevaříte i pro děti, můžete dát vegetu nebo normální maggi kostku - zeleninový vývar/, 200ml šlehačky nebo smetany, pepř, ocet.
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na co nejmenší kousky /je lepší jí před krájením dát na chvíli do mražáku, lépe se pak krájí/, dáme do hrnce a rozškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibulku a…
Játrová s kořenovou zeleninou - bílá nebo hnědá
Potřebné ingredience
Kuřecí játra (nebo kuřecí srdíčka) celé to platíčko - cca 250g, zelenina pod svíčkovou - takže kořenová zelenina (mrkve, petržel, celer), 1 cibule, 1 bobkový list, 1 polévková lžíce hladké mouky, sůl, pepř, smetana ke šlehání, voda
Postup přípravy
Na cibulce osmahneme nakrájená játra /ne na moc malé kousky/, POZOR: nesolit!!!!, přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu /já kupuju mraženou směs pod svíčkovou/, vše…