Zobrazit přihlášovací formulář

Pivo šestkrát jinak

  • Publikováno:
Pivo šestkrát jinak

Náš národ pivařů se většinou omezuje u piva pouze na pití. A to je škoda! Pivo má kromě skvělé chuti, složení, které v menším množství prospívá našemu zdraví, a jistým omamným účinkům také spoustu využití v domácnosti. Chcete vědět jakých?

jednom z minulých článků jsme vám poradili, jak může pivo zesvětlit vlasy. Tím ovšem využití tohoto lahodného moku zdaleka nekončí. Přinášíme vám dalších 6 způsobů využití piva, které vám můžou usnadnit život. A krom toho – pivo je ekologické, tedy velmi přátelské k životnímu prostředí. Proč nenahradit trochu chemie v domácnosti právě pivem?

Pivo jako kondicionér

Pivo má na vlasy celkově pozitivní účinky. Pokud chcete lesklé a pružné vlasy, zkuste ještě před sprchováním rozmíchat v hrnku vody tři lžíce zvětralého piva. Umyjte si vlasy šampónem a po opláchnutí si do vlasů vetřete roztok vody a piva. Nechejte alespoň 5 minut působit a důkladně opláchněte. A pak už jen vysvětlujte návštěvám, proč máte v koupelně otevřenou lahev piva.

Naložte tuhé maso

Ačkoliv existují speciální prášky právě do marinád na levnější tuhá masa, elegantně se použití chemických prostředků můžete vyhnout. Stejně (a možná dokonce lépe) vám poslouží lahev piva. Než se pustíte do vaření, pečení nebo grilování, nechejte maso alespoň hodinu naložené v pivu (ideálně přes noc) v ledničce. A pokud jste maso už začali například dusit, můžete pivo přidat i v průběhu – maso i tak krásně změkne.

Pivo vyleští zlato

Ale pozor – používejte pouze na šperky bez drahých kamenů. Svým řetízkům, náramkům a prstýnkům vrátíte krásný lesk, když si na jemný hadřík nalijete trošku světlého piva a předmět vyleštíte. Jiným hadříkem ho osušte a váš klenot bude zase jako nový!

Vyčistí dřevěný nábytek

Pokud vám zůstalo stát světlé pivo, nezoufejte. Využijte zvětralé pivo k péči o dřevěný nábytek. Přetřete dřevo hadrem namočeným v pivu a jiným hadrem povrch osušte. Látky obsažené v pivu pečují o dřevo jako materiál, ale i o jeho barvu. Ideální pro použití na venkovním nábytku!

Bojuje proti škůdcům

Konkrétně proti slimákům a hlemýžďům. Pokud s nimi na zahradě bojujete, s pomocí piva můžete nachystat jednoduchou past. Zahrabejte do země na místo, kde bývá slimáků nejvíc, nějakou nádobu (například uřízněte spodní část plastového kanystru). Na dno nalijte zteplalé pivo a nechejte přes noc. Ráno najdete v nádržce s pivem spoustu slimáků, vůně piva je bude lákat mnohem víc než vaše zelenina.

Pryč se skvrnami od kávy a čaje

Tyto odolné skvrny můžete z koberců doslova vypěnit. Nalijte na skvrny na koberci trochu piva a zlehka vetřete. U houževnatých skvrn možná budete muset postup párkrát zopakovat, ale na rozdíl od chemických přípravků, pivo váš koberec nevybělí a ani si nemusíte brát ochranné rukavice. 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie