Zobrazit přihlášovací formulář

Život milenky

  • Publikováno:
Život milenky

Slovo milenka chápeme každý jinak. Může to být třeba alternativní označení pro přítelkyni ve vztahu, kdy ještě nejsou všechny city na stole a pár se párem teprve stane. Jako milenka bývá označována také třeba jenom část ženy jako partnerky – hodnotíme, jaká je kuchařka, hostitelka, milenka… Ale s největší pravděpodobností rozumíme milenkou ženu, která má poměr s mužem zadaným nebo ženatým. Milenka je prostě „ta druhá“. Jaké to je, když má ambice stát se „tou první“? Může být žena jako milenka ve vztahu spokojená? Vede ženy k lovení v zadaných vodách touha po zábavě, vzrušení z nebezpečí, nuda nebo třeba jednoduše zoufalé podmínky?

Nikoho nenabádáme, aby lákal muže od rodiny, pomáhal mu z více nebo méně spokojeného vztahu nebo motal hlavu muži, který žil doposavad spokojeně. Ovšem nic naplat, v dnešní době neomezených možností má kdekdo problém stát si za svým rozhodnutím a být spokojený s tím, co má. Mnoho mužů žehrá na svou přirozenost a po očku sleduje náznaky okolí, jestli se nenaskytne vhodná příležitost.

Muž lovec 

S motivacemi zadaných mužů k tomu najít si milenku to není nijak těžké. Často dušená přirozenost lovce se vydere na povrch ve chvíli, kdy zvětří vstřícně se tvářící příležitost. Dobrá zpráva je, že mnoho mužů baví pouze proces lovu, jakmile je žena externistka připravena podlehnout, chlap couvne a teoreticky k ničemu nedojde. Samozřejmě záleží na každém, jak definuje nevěru, žhavé sms a jiskřením nabitá tajná randíčka řada žen za nevinné rozhodně nepovažuje.

„Baví mě balit. Prostě dobývat, ideálně třeba zadané ženy. I když sám mám manželku a vím, že moje chování je tak trošku na tenkém ledě, svědomí mám čisté – manželce jsem nikdy nevěrný nebyl. Tedy v tom klasickém slova smyslu. Jakmile žena řekne ano, ani pro mě není těžké se udržet, přesně v tom okamžiku ztrácím zájem. Je to divné, asi se ve mně nakombinovalo nějaké přírodní nastavení s morálkou.“

Karel, 42 let

Pan Karel možná tuto svou vlastnost považuje za něco nestandardního, ale uhodil hřebíček na hlavičku. V dnešním světě, který fandí monogamním svazkům, je toto velmi častý jev. Zdaleka ne za každým paralelním vztahem je obligátní věta: „Manželka mi nerozumí.“ Lovce baví lov, ne samotná kořist.

Žena na druhé koleji

Naopak s důvody, proč se ženy vrhají do vztahů se zadanými muži, je to o dost komplikovanější.

„Je to asi dva roky, co jsem se rozešla po doopravdy dlouhé době s přítelem. Od té doby byl každý můj vztah se zadaným mužem. Samozřejmě, člověk si to vyčítá, ale kde vzít a nekrást? Muži mému věku adekvátní jsou všichni buď ve vztahu, nebo divní. To procento, které se taky právě rozešlo a už zase hledá někoho na vážný vztah, je doopravdy mizivé.“

Zdenka, 29 let

Toto je bohužel nezvratný fakt, který málokdo bere v potaz. Existuje jakési životní vakuum, kdy ženy nemají moc na výběr. Znamená to, že raději nic než špatně? To je na zvážení každé z nich. Nicméně v tomto období většina nových vztahů začíná právě jako nevěra. Ale nebojte se, jejich aktéři jsou doživotně potrestáni nevyřčenou nedůvěrou k partnerovi. „Zahýbal své bývalé přítelkyni, kdo mi zaručí, že to neudělá i mi?“ / „Neměla problém začít si se zadaným chlapem, to o ní asi neříká nic moc dobrého, ne?“

Většina žen, která si začíná se zadaným mužem (a ví to! Na to nezapomínejme, poměrně velké procento žen se o závazcích svého nového partnera dozví o trošku později, než by se jim líbilo), nemá v plánu ho urvat pro sebe. To přichází až časem – většinou po několika náruživých nocích. Chtě nechtě ženy pro sex potřebují cit a sexem se v nich city vzbuzují. Během milování se tvoří tzv. psychochemické vazby, se kterými už je potom o hodně obtížnější brát vztah s nadhledem.

Tři typy šťastných nešťastných

O tom, jak se k ženám záletný muž chová, samozřejmě rozhodují především její vlastní vlastnosti a očekávání, která do nového vztahu vkládá. A taky míra vrozeného nebo naučeného masochismu.

Navždy druhá je milenka, která udržuje vztah se zadaným mužem roky bez jakéhokoliv pokroku. Její protějšek moc dobře ví o tom, že by ráda nahradila jeho současnou první dámu, nicméně „je to složité“. A tak bude taková milenka poslouchat, že mu jeho žena nerozumí, jak je ona jiná, a že už příští týden jí to řekne asi donekonečna. Jenom proto, aby se pak dozvěděla, že to nešlo, protože tchýně slavila narozeniny, jeho žena toho má hodně v práci, tak jí nechce přidělávat starosti a vůbec by bylo dobré počkat na vhodnější dobu.

Druhá z přesvědčení je pravděpodobně asi nejvzácnější typ milenky, ale i ženy obecně. Je to taková, která stojí nohama pevně na zemi, umí racionálně zvážit okolnosti vzniku i trvání vztahu, vyhovuje jí nezávaznost svazku a k tomu všemu si ho ještě umí užít. Často to bývá také zadaná žena, která na své situaci nechce zas až tak nic měnit, jen ji možná trošku okořenit. Prostě hledá bezbolestné východisko z partnerské nudy, ale je si vědoma kvalit a hodnot, který její vztah nebo dosavadní způsob života přináší. Takto racionální svazek milenky a milence má ale taky svá pravidla. Je třeba maximální diskrétnost (která vyžaduje poměrně vzrušující kreativitu) a ohleduplnost. Muž, popřípadě ani jeden ze zúčastněných moc nemluví o svém vztahu, který mají doma. Ani v dobrém, aby nezranili něčí city, ani ve špatném, aby nedávali klamné naděje.

Druhá, první, jak to přijde. Tak by se dal charakterizovat poslední typ milenky. Milenky, která nikdy dlouho milenkou nezůstane, protože je klasická femme fatale. Taková žena se v mnoha ohledech chová jako muž, ale především v jednom podstatném ohledu – neřeší, nevyčítá, nenárokuje. Pouze si užívá a bere věci tak, jak jsou. A to se potom dějí divy, bezprostřední chování bez výčitek a problémů láká muže jako cukr vosy. V takových případech pánové nezřídka pálí mosty, aniž by je o to někdo extra žádal. Občas se stane, že se dva prostě potkat mají, a jakmile se to stane, je jedno, kdo z nich je zadaný, s dětmi nebo na vážkách.

Už jste se někdy ve svém okolí setkali s nevěrou? Jak celý příběh dopadl? Máte kamarádku, která se trápí nešťastným vztahem s mužem, který se ne a ne rozejít? Co podle vás už hraničí se sebeúctou? A co je morálně za čárou? Dokážete pochopit ženy, které si začínají s muži, kteří jsou zadaní? Může i to být recept na štěstí? Povídejte na Mimibazaru! 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

klar 9. 10. 2015, 19:55
...že to neudělá i mi???? Co to je za češtinu? *-)
funkymama 15. 10. 2015, 16:51
@klar no...ta česká? ,-) komu čemu mi nebo mně...

Kategorie