Zobrazit přihlášovací formulář

Staronový hit v péči o pleť

  • Publikováno:
Staronový hit v péči o pleť

Život některých zaručených rad pro krásné *** (doplňte podle libosti – vlasy, pleť, obočí, nehty…) bývá v současné době internetu doslova jepičí. Ve světě, kdy má doslova každý možnost podělit se s širokým publikem o své nápady, přežijí jen ty rady, které jsou maximálně účinné (do doby, než je marketingem převálcuje něco jiného). Ale i na ty nejúčinnější se občas pozapomene. I když je znají lidé tisíce let. Takže nezbývá, než je sem tam připomenout.

V současné době můžete na každém virtuálním kroku uvidět zvláštní, žlutohnědé masky na obličej. Jejím základem je zázračná kurkuma, ale ani ostatní ingredience svými účinky nezaostávají.

Kurkuma ve zkratce

Kurkumu používají lidé na celém světě už tisíce let. Je to koření, které má skvělé vnitřní i zevní účinky na krásu i zdraví. Pomáhá spalovat tuky, je přírodní antidepresivum, mírní záněty kůže i ekzémy, je přírodním lékem proti bolesti, dezinfikuje, léčí akné a zmírňuje pihy. Zdá se vám to jako dobrý soubor vlastností pro pleťovou masku / peeling? Tak k tomu ještě připočtěte:

  • Kokosový olej a všechny jeho kouzelné účinky.
  • Cizrnová mouka pro schopnost nalepit na sebe kůži, kterou odstraní peelingové složky.
  • Sůl vám pomůže s jemným obrušováním kůže, ale zdaleka nejen s ním!
  • Cukr krystal pro dodání další exfoliační složky.
  • Vitamin E (ideálně rozdrcená nebo rozpuštěná tableta)
  • Pár kapek esenciálního citrónového oleje (rozjasňuje pleť)

Postup

Pojivem je kokosový olej. Vezměte lžíci kokosového oleje, přidejte lžičku kurkumy, půl lžičky soli i cukru, jednu tabletu vitaminu E, dvě kapky citronového oleje. Podle hutnosti přidávejte cizrnovou mouku. Konzistence masky by měla být taková, aby dobře držela na obličeji, ale byla spíš řidší. Nezapomeňte, že čím víc přidáte mouky, tím déle byste měli nechat masku působit (až 15 minut) – mouka totiž do sebe nasaje ostatní ingredience, které se pak obtížněji dostávají do pleti.

Ideálně využijte nadvakrát, směs rozdělte napůl, na vyčištěnou pleť použijte jako peeling, poté opláchnete vodou. Bezprostředně poté zbytek směsi použijte jako masku. Nechte působit alespoň deset minut a dejte si pozor, aby se vám nedostala do očí (ona přece jen kurkuma ani sůl nejsou věci, které bychom v očích snášeli úplně nejlépe).

K čemu je taková maska dobrá?

Obecně úplně ke všemu. Kombinace ingrediencí je natolik šalamounská, že z ní budou těžit všechny typy pleti, od mastné a problematické po suchou a citlivou. Působí proti vráskám, akné, zmírňuje podráždění, vyrovnává barevný tón pleti (k tomu slouží citrónový olej).

Zní vám to jako zázrak? On to totiž tak trošku je.      

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Lenova 11. 5. 2016, 12:05
KOKSOVÝ olej??? Který inteligent tohle pustil do světa, aniž by si to po sobě přečetl? (N)
Gabogabo 11. 5. 2016, 14:56
@Lenova no jo no - asi u psaní toho článku "sněžil" ,-)
Maxinka 28. 3. 2016, 15:26
Neobarví ta kurkuma pokožku? ,-)
Gabogabo 28. 3. 2016, 18:51
@Maxinka no bála bych se - mám na světlý lince od kurkumy flek, kterej už drbu měsíc. Já bych se teda trošku bála, že dopadnu jak v Sin City http://gentlemanschoice.pl/wp-content/uploads/2015/11/Sin-City-sin-city-294269_900_506.jpg
Zrušený účet 29. 3. 2016, 10:46
@Gabogabo :-D :-D :-D :-D Zrovna v sobotu jsme koukali
Maxinka 29. 3. 2016, 8:05
@Gabogabo No právě :-D čistim si kurkumou zuby a dělám to jen ve volnu ,-)
šarik3 27. 3. 2016, 21:11
Tak to určitě vyzkouším. (Y)

Kategorie