Zobrazit přihlášovací formulář

Zatočte s celulitidou a strijemi! Návod na účinný domácí peeling za pár korun

  • Publikováno:
Zatočte s celulitidou a strijemi! Návod na účinný domácí peeling za pár korun

Nejčastěji jí najdeme na vnější a zadní straně stehen, bocích a zadečku. "Pomerančová" kůže je postrachem žen, ale i mužů. A nezáleží příliš na hmotnosti, ani na věku. Nevzhledné dolíčky trápí štíhlé i silnější, dívky školou povinné, stejně jako zralé ženy. Při troše snahy a pravidelné péči ale může být vaše pokožka zase hladká. A nemusíte kvůli tomu utrácet za předražené zázračné krémy a různé zákroky. Vystačíte si s tím, co máte doma.

Výhodou tohoto jednoduchého receptu na účinný domácí peeling je absolutní jednoduchost přípravy a maximální efektivita. Namíchat si ho můžete ze surovin, které máte nejspíš ve spíži. Záleží jen na vás, jestli si pokaždé připravíte jednu dávku, nebo si ho namícháte do zásoby. Přidat můžete i esenciální oleje podle typu vaší pokožky a vůně, která se vám líbí. 

Domácí peeling proti celulitidě

Budete potřebovat:

  • 1 šálek bílého cukru (podle toho, jak intenzivní chcete peeling, použijte krystal nebo krupici)
  • 1 šálek hnědého cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ šálku olivového oleje nebo kokosového
  • 1 lžíce mleté kávy (nemusí být)

Postup

Promíchejte v míse nejdříve suché ingredience (cukry a skořici). Poté přidejte olej a míchejte tak dlouho, až se jednotlivé složky spojí. Peelingu nemusíte dělat takové množství, nicméně je třeba dodržovat poměr.

Olivový olej je složka peelingu, který ho nejen drží pohromadě, ale především pečuje o pokožku a vyživuje ji. Jeho univerzální použití pro krásu je doopravdy obdivuhodné, ale při péči o pokožku využíváme především jeho složení bohaté na vitamin E. Jelikož je jeho složení velmi podobné kožnímu mazu, velmi rychle se vstřebává.

Jako alternativu olivového oleje můžete použít olej kokosový. A to nejen proto, že moc příjemně voní. Dodává pleti také spoustu důležitých látek.

Skořice je pleti prospěšná jak při vnitřním, tak při zevním použití. Pokud ji budeme vmasírovávat do problematických partií stehen, boků a zadečku, velmi intenzivně si rozproudíme krevní oběh v oněch partiích. To a působení účinných látek skořice zajistí rychlejší odbourávání tuků a mírnění celulitidy. Díky skořici, případně i čerstvé mleté kávě, peeling také krásně voní!

Jak peeling používat

  • Ideální je nanášet ho po horké sprše, při které ale nepoužijete mýdlo ani jinou kosmetiku – v takovém případě by se z pokožky mohlo smýt mnoho jejích přirozených ochranných bariér a hrubý mechanický peeling by ji mohl poškodit. Horká sprcha slouží k rozehřátí, k roztažení cév a tedy i ke zvýšení účinnosti jednotlivých složek peelingu.
  • Můžete ho ale samozřejmě použít i bez první, rozehřívací sprchy.
  • Vezměte peeling do hrsti, rozehřejte ho v dlaních a promasírujte tělo od kotníků až po krk. Vyhněte se místům s příliš jemnou kůží, ale naopak se soustřeďte na partie, kde se objevují strie nebo celulitida. Nepřehánějte to s intenzitou, mírný tlak úplně stačí!
  • Jakmile budete hotovi, přijde na řadu sprcha druhá, smývací. Cukr bychom na sobě rozhodně neměli nechávat déle, než je nezbytně nutné, aby případně nezaschnul a my na jeho odstranění nemuseli používat mýdlo. Opláchněte cukr, ale opět – nepoužívejte mýdlo ani sprchový gel!
  • Po sprše je dobré nechat pokožku volně uschnout, nesušit ručníkem, pokud máte chvilku.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

IBISANDA1. 26. 5. 2016, 11:33
super návod (Y) (clamp)
Dřevoslav 24. 5. 2016, 10:00
(Y)

Kategorie