Zobrazit přihlášovací formulář

Sedmero omylů v úpravě obočí

  • Publikováno:
Sedmero omylů v úpravě obočí

Pamatujete si, v kolika letech (pokud) jste si začali upravovat obočí? Kolika dekádami a módními vlnami s vámi prošlo? Nehledě na módní trendy – patří k dobrému tónu mít ho pěstěné, udržované a upravené. Je to stejné jako třeba nehty, teoreticky žádná velká věc, ale může udělat dojem. Jelikož je dnes trendem obočí velmi přirozené, je třeba nechat správně zarůst ty obloučky, které jsme si ještě nedávno tak pečlivě tvarovali.

Tipů, jak na trendy obočí, je pořád všude dost. Ale i když se staráme sebepečlivěji, sem tam uděláme nějakou tu chybu, která může mít na svědomí to, že nám obočí do požadovaného tvaru ne a ne dorůst. Na co si dát pozor?

Pozor na kosmetiku. Na obočí by se neměly dostat žádné krémy (ani opalovací), gely, séra, hydratační přípravky… atd. Můžou totiž způsobit vypadávání chloupků, ucpávání kořínků a tím znemožnění novým chloupkům růst. Můžete uvažovat takto – pokud byste si produkt neaplikovaly na hlavu (myšleno vlasy), neměl by se dostat ani na obočí. To nám z kosmetiky vyděluje například různé oleje (zejména ricinový), které mohou naopak růst podpořit.

Pozor na zrcadlo. Vyhněte se takovým, která zkreslují realitu. Ano, myslíme především ta zvětšovací. Nikdy vás nikdo neuvidí tak, jak sami sebe uvidíte ve zvětšovacím zrcátku. Jakmile si upravujete obočí, vyhledejte co nejpřirozenější jak světlo, tak zrcadlo. To zvětšovací vám dává špatnou perspektivu a budete trhat moc a dokreslovat neadekvátně zbytku obličeje.

Pozor na nůžky. Všimli jste si trendu zastřihávání obočí? Upravování délky chloupků je doopravdy nutné jen v minimu případů. Pokud si chloupky zastřihávat chcete, musíte kartáčkem vyčesat obočí nahoru a zastřihnout doopravdy jenom to, které „vyčnívá“ nad ostatní. Rozhodně ale nezastřihávejte nikdy chloupky, které rostou u kořene nosu – vaše obočí bude vypadat nepřirozeně.

Pozor na umístění. Chloupky od kořene nosu nejen nezastřihujte, ale ideálně ani nevytrhávejte. Samozřejmě, obočí jsou dvě, takže srůsty odstranit, ale začátek obočí by měl být zarovnaný s kořenem nosu. Pokud si budete trhat obočí tak, že bude daleko od sebe, zbytečně si opticky rozšíříte obličej.

Pozor na vyplňování. Neberte si příklad z některých ikonických celebrit, to, že někomu obočí narostlo do takové šířky a hustoty, že si na tom založí kariéru, neznamená, že takové obočí bude taky slušet všem. Nepřehánět to ani s vyplňováním, ani s dobarvováním, ani s tmavostí barvy. Obočí by mělo tvář zvýraznit, ne přilákávat výhradní pozornost.

Pozor na vosk. Pokud je vaším zvykem odstraňovat přebytečné chloupky voskem, čili plošně, přejděte na pinzetu. Jestliže vám vadí ty „malé chloupky“, které sice skoro nejsou vidět, ale tak nějak cítíte jejich nepatřičnost, vězte, že jsou při dobarvování obočí vašimi nejlepšími kamarády. Ať už tužka, stín, hena nebo barva, všechno drží především a právě na nich. Odstraňte pinzetou jenom ty nejviditelnější zběhy, zbytek klidně nechte tak, jak je!

Pozor na kvalitu. Ne, nepotřebujete tužku, stín a gel na to, aby bylo obočí perfektní. Pokud najdete kvalitní tužku, která odpovídá barvě, bude mít v sobě tolik vosku a jiných látek, aby zůstala na místě sama o sobě, bez použití dalších přípravků. Jediná věc, kterou potřebujete mimo tužku, je dobrý, hustý a pevný kartáček (ideálně 2 v 1). Dobarvíte, a pak už jen kartáčkem „stínujete“.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie