Zobrazit přihlášovací formulář

I špetka pomůže ke shazování kil

  • Publikováno:
I špetka pomůže ke shazování kil

Když se rozhodneme hubnout, je pravděpodobné, že omezíme stravu takovou, jak ji známe, a najedeme na jinou, zdravější a bohatší. Nebo taky ne – mnoho z nás sahá po doplňcích stravy, aby při shazování přebytečných kil uchránili imunitu, zrychlili metabolismus a vůbec, dostali do těla vše potřebné zabalené do co nejmenšího počtu kalorií. Ale na všechno nám bude stačit špetka tohohle a špetka támhletoho. Přírodního.

Citrónová šťáva pro přirozenou imunitu. Citróny tělo detoxikují a jsou nabité vitaminem C. Obojí pomůže nejen imunitnímu systému, ale také zdravějšímu zažívání. Jak? Pokud chcete zároveň co nejvíce nakopnout metabolismus, přidávejte panáka citrónové šťávy do horké vody a pijte každé ráno. Pokud si šťávu chcete vymačkat dopředu, měla by vám v ledničce vydržet celý týden bez ztráty účinných látek.

Skořice nejen pro regulaci krevního cukru. Skořice slouží jako přirozený regulátor hladiny cukru v krvi, ale díky svým antibakteriálním, antimikrobiálním a antiparazitickým vlastnostem umí zahýbat také s cholesterolem, tlakem a imunitu. Jak? Jakkoliv – do jogurtu, do kávy, do smoothie, ale také můžete smíchat se lžičkou medu v teplé vodě.

Lžička medu pro péči o metabolismus. Díky medu do sebe dostanete desítky esenciálních aminokyselin, které tělu pomůžou se spalováním tuků. Jenom je třeba se postarat, aby konzumovaný med byl co nejkvalitnější. Jak? Jakkoliv bez tepelné úpravy. Klidně i jen tak na chuť na lžičku.

Jablečný ocet pro potlačení hladu. Jestli vás honí mlsná, dejte si lžíci jablečného octa (aby vás chuť nepřešla definitivně, dejte si ji do sklenice vody). Enzymy, minerály a vitamíny dodají tělu potřebné živiny pro potlačení akutního hladu, ale umí taky pomoct tělu spálit tuk z následujícího jídla. Jak? Přidejte lžíci jablečného octa do sklenice teplé vody a vypijte ji zhruba půl hodiny před jídlem.

Kokosový olej pro zdravý příjem tuků. Kokosový olej nám dodá potřebné mastné kyseliny a dokonce potlačí naše bažení po nezdravém jídle. Potlačuje chutě, povzbuzuje metabolismus a je stabilní i za vysokých teplot. Jak? Zkuste kokosovým olejem nahradit některé běžné tuky používané při vaření, pečení a smažení (dá se sehnat také jeho varianta bez vůně). Ale i jen tak samotný na lžičku nechutná špatně!

Kurkuma jako silný antioxidant. Kurkuma může být váš velmi dobrý průvodce na cestě za vysněnou váhou. Tělo skvěle detoxikuje, má protizánětlivé účinky, bojuje tak s cholesterolem a posiluje imunitu. Někdy vynakládá tělo zbytečnou energii na boj s infekcemi, o kterých ani nevíte – proto je dobré dodat mu na pomoc mocné zbraně a energii si schovat na spalování tuků. Jak? Kromě přidávání do jídla jako koření můžete kurkumu smíchat společně s kokosovým olejem a mlékem – tzv. zlaté mléko je hit!

Zázvor pro maximálně dobré zažívání. Zázvor je na úpravu zažívání jako dělaný, navíc zrychluje metabolismus a obsahuje nemalé množství vlákniny. Potlačuje hlad, má protizánětlivé účinky a reguluje hladinu krevního cukru. Jak? Můžete ho přidat jako přísadu do polévek, k masu… receptů najdete spoustu. Ze zázvoru je také vynikající čaj, ale nejvíce účinků bude mít, pokud ho budete konzumovat celý.

Kakao jako trik proti chutím. Největší problém s přibíráním je často v takovém tom „mlsání“, které se nepočítá jako jídlo. Kakao potlačí chuť na sladké a přirozeně uklidní apetit. Navíc antioxidanty a další látky upravují náladu, pomáhají spalovat tuky a vůbec, jsou pro tělo prospěšné. Jak? Kakaový prášek je něco jiného než čokoláda. Pokud si ho budete kupovat, ideálně opět co nejkvalitnější! Smíchejte lžičku s teplým mlékem (nebo jeho alternativami) a vypijte.

Lněné semínko pro dostatečný přísun vlákniny. Díky omega tři mastným kyselinám a dvaceti pěti procentům vlákniny pomáhají lněná semínka potlačit hlad, upravují zažívání. Jak? Tak především je třeba je pomlít nebo rozdrtit, celá totiž často jenom projedou tělem bez valnějších účinků. Nadrcená semínka pak můžete přidat téměř kamkoliv – do jogurtu, ovesné kaše, polévek, salátů…

Česnek pro vyplavování tuků. Česnek má na tělo neuvěřitelné množství pozitivních účinků – od nakopnutí metabolismu, po spalování tuků a detoxikaci. Jak? Česnek je ideální konzumovat tepelně neupravený. Tak směle do toho!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie