Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 19 návštěvníků)

Kašírování

0.0
Kašírování

Postup

- noviny natrháme na menší kousky
- lepidlo ( Herkules ) si můžeme trochu naředit vodou

Několik kousků papíru navlhčíme ve vodě a pokryjeme jimi nafouknutý balónek. Potom postupně a pravidelně oblepujeme kousky novin namočenými v lepidle. Nahoře si můžeme vlepit provázek na zavěšení balónu. Dostatečně olepený balónek necháme schnout. Upleteme si košíček ( nebo použijeme kelímek nebo koupený košíček ).
Balónek natřeme třeba temperovými barvami, ozdobíme obrázkem nebo nápisy vystřiženými z časopisů a provázky připevníme koš.

želvičky - stejně jako u balónu olepíme ( hodně vrstvami ) a nabarvíme balónek. Po zaschnutí balónek rozřízneme na poloviny ( vzniknou nám dvě želvy ). Želvičkám domalujeme krunýř a hlavu a nohy dotvoříme z novin, které připevníme ke krunýři.

miska - pro snadné vyklopení misky pokryjeme formu kousky novin navlhčenými v čisté vodě - ve dvou vrstvách. Potom opět pravidelně oblepovat celou formu papírem namočeným v lepidle. Stěna nové nádobky by měla být u okraje asi 2-3 mm silná. Formu je třeba pokrývat až těsně k okraji nebo s malým přesahem, který po zaschnutí odřízneme. Nádobu nechat na teplém a vzdušném místě schnout minimálně pět dní. Po dokonalém zaschnutí formu vyklepneme, okraj nové nádoby ořízneme, upravíme brusným papírem. Zabrousit můžeme také povrch misky. Natřeme barvou a přestříkáme bezbarvým lakem.

želvičky - stejně jako u balónu olepíme ( hodně vrstvami ) a nabarvíme balónek. Po zaschnutí balónek rozřízneme na poloviny ( vzniknou nám dvě želvy ). Želvičkám domalujeme krunýř a hlavu a nohy dotvoříme z novin, které připevníme ke krunýři.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

scheina 19. 8. 2010, 20:41
(Y) (Y)super, to jsem zrovna min týden hledala :-), můžete mi prosím ještě napsat, jak děláte ty nožičky a hlavu k želvě? a jak se to pak k ní přidělá. díky
muchomurka8 20. 8. 2010, 13:09
@scheina Hlavu a nožičky jsme také "uplácali" z novinového papíru, nějak jsme to různě vytvarovali, přesně si to nepamatuji, už je to pár let :-)). Potom jsme je natřeli a ze spodu připevnili ke krunýři. Moc jsem Vám teď nepomohla, snad to nějak půjde.
pavlie 7. 7. 2010, 21:34
Pamatuji si tuhle techniku ze svých školních let , vyráběli jsme tehdy vodnickou hlavu.. Obličej jsme pak lepili z molitanu a barvili temperama, vlasy z vlny. Je to prima zábava, i když časově trochu náročnější. Děti se upatlají lepidlem do sytosti ,-)
luckie 22. 6. 2010, 12:53
Zkusíme (clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie