Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 41 návštěvníků)

Prostírání pod talíře

0.0
Prostírání pod talíře

Postup

Inspirace na výrobu prostírání. Dělala jsem rovnou dva kousky, tak se nenechte zmást první fotkou, že je tam vše dvakrát :-)

Budete potřebovat dva druhy látek. Jedna bude spodní část a zároveň "rámeček", druhá bude tvořit prostředek výtvoru. První látky si ustřihneme obdélník 52x38 cm, té menší bude 31x18 cm. Jako prostřední vrstvu lze použít např. slabý vatelín nebo fleece. Já použila fleece, protože vatelín doma nemám :-) Fleece jsem ustřihla 41x28 cm (na obrázku je to to modré).

Nejdříve si u největšího kusu látky přehneme a zažehlíme okraje, stačí kousek, tak půl centimetru. Na tomto největším kousku látky natrénujeme vytvoření okraje (rámečku). Okraj látky přehneme cca 5 cm.

Roh přeložíme šikmo dolů tak, aby vertikální okraj přehnutí navazoval na spodní přehnutou látku (prostě aby to bylo rovně :-) )

Horní okraj látky pak přehneme také těch 5 cm. Tím se to hezky upraví. Stejně se bude postupovat u všech ostatních rohů. A je natrénováno, můžeme to zase narovnat.

Nyní vezmeme všechny tři druhy látek, které jsme nastřihali, a položím je na sebe přesně doprostřed.

A začneme ohýbat tak, jak už jsme nacvičili. V této fázi jsem zjistila, že mi kousek toho fleecu uprostřed nějak přebývá a překáží v ohýbání látky. Napravily to nůžky :-) Nejdřív tedy postranní okraje...

Založíme rohy a v rozích zároveň přišpendlíme přes všechny 3 vrstvy.

Přehnuté to sešijeme podélným stehem co nejblíže okraji té přehnuté látky kolem dokola, potom i šikmé přehyby v rozích. (Je mi velmi líto špatné kvality fotek, líp mi to nevyšlo)

A je hotovo :-) Věřím, že se bude líbit :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

slunecnicka72 26. 5. 2013, 20:10
super návodek,diky [A] [A] [A] [A]
pentilka 4. 7. 2012, 13:03
(L) (L) (L) (L)Janičko, to je úúúžasný návod, přesně to jsem scháněla, popis pro nás blbouny, který to fakt neuměj ,-) ,-) ,-) ,-) Moc krásné prostírky (clamp) (clamp) (L)
Hanzlici 22. 8. 2012, 21:04
@pentilka Jsem ráda, že máte radost, Olinko :-) Právě že taky nejsem vůbec žádný profík, tak mi ten popis šel tak nějak sám od sebe :-D
Letry 10. 5. 2012, 7:08
moc dobrej nápad (Y) :-) (Y) pro mě jako začátečnici uplně úžasnej návod a tip (Y) (clamp) (clamp) (clamp) určitě to zkusím (F)
Hanzlici 10. 5. 2012, 8:57
@Letry Tak to jsem ráda, že se líbí, pochlubte se pak výsledkem :-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie