Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 44 návštěvníků)

háčkované bačkory

0.0
háčkované bačkory

Postup

Je Vám zima na nožky? Tak si pojďte uháčkovat bačkůrky, nebo ponožky:-) Po ukončení bačkory můžete pokračovat háčkováním nebo pletením okolo otvoru na nohu a tím vytvořit ponožku.
Háčkovala jsem dl. reliéfními sloupky, odkaz hodím do komentu. Samozřejmě je možno háčkovat jakýmikoliv jinými, já se inspirovala obrázkem z dropsu a tam měli asi krátké sloupky.

použila jsem zbytky přízí: červenou RIO, bílou Ladu luxus a béžovou nevím, byla slabá, tak jsem ji dala dvojmo, háček číslo 4. Nohu mám velikost 39, ale stejně Vám nezbyde nic jiného, než při háčkování zkoušet, aby Vám papučka padla:-)

do pružného kroužku (odkaz na návod v komentu) si uháčkujeme 12 dl. sl. a spojíme je pevným okem do kroužku

2.ř. : každý sloupek rozháčkujeme na 2 dl. sl., máme jich tedy nakonec 24
háčkuji ten navíc vždy mezi dva sloupky, snad je to na fotce vodět

další řady už nepřidávám, háčkuji stále do kruhu 10 řad bíle, místo 1. oka dělám vždy 2 řet. oka, na konci vše spojím do kruhu pevným okem. Pak navážu béžovou barvu a hned v 1. řadě přidám za 1. a za 12. okem po jednom oku. Dál už zase nepřidávám a béžově uháčkujï 7 řad

Dál navážu červenou barvu, v první a druhé řadě jsem nepřidala, až ve 3. řadě opět jedno oko přidat za 1. a za 13.okem, pak už bez přidání, celkem 8 kruhových řad, pak práci ukončíme.

šev, který vznikl necháme na straně a dál budeme háčkovat od prostředku nártu, už ne dokola, ale tam a zpět a v mezeře nám vznikne otvor na nožku. Opakuji zkoušejte, protože můžete mít pak pocit, že špička je zbytečně dlouhá a otvor zas naopak malý :-)

Tady je vidět, jak nám vzniká otvor jako do V.
1. řada :od prostředka háčkujeme dlouhé reliéfní sloupky píchané zepředu jako dosud, místo prvního sloupku 2 řet. oka

2.řada : práci otočíme, místo 1. sl. uděláme 2 řet. oka, pak háčkujeme dl. reliéf. sloupky, píchané tentokrát zezadu. Stále střídáme tyto dvě řady, celkem 10 řad

Teď patu ukončíme, já sháčkovávám, můžete i sešít.
Takže si udělám 2 řet. oka a pevným okem je spojím ke druhému konci práce

udělám dl. reliéf. sl. a připojím pevným okem ke druhé straně paty a to tak, že vpichuji taky jako bych dělala reliéf. sloupek, aby to hezky vypadalo, z fotky by to mělo být vidět

tak tady je vidět jak vpíchnu, pak nit protáhnu oběma oky na háčku.

a tady je papučka ukončená

Mikulášská čepička:
z boku papuče napícháme 20 dl. sloupků, háčkujeme jakoby z vnitřku papuče, protože pak se čepka překlopí ven, tak aby se šev skoval pod to ohnutí

2.řada a všecky sudé - opět pícháme rel. sl. zezadu
2řet. oka místo 1.sl., 2.a3. sloupek sháčkovat v jeden, pak do každého sl. po jednom a na konci řady opět 2. a 3. sl. od konce řady sháčkovat, pak 1 dl.sl.
3.řada: 2řet. oka, 2.a3.sl. sháčkovat, 4.a5. také sháčkovat, dál po jednom dl. sl. a na konci řady to samé co na začátku, ukončíme 1 dl. sl.
4.ř. = 2.ř., 5.ř. = 3.ř., 6.ř : 2řet. oka, 2 sl. sháčkovat, 1 dl. sl., 2 sl. sháčkovat, 1 dl. sl
práci ukončíme, zapošijeme nitě a je skoro hotovo:-)

aha, tak až tady je hotovo:-)

Bambule nos a na čepici : vzala jsem si vlnu dvojitě, udělala 1 řet. oko a do něj 5 dl. sl., otočit, a v druhé řadě dalších 5 dl. sl., ale neukončit je a nechat poslední oko na háčku. Zbyde nám 5 ok, ty protáhneme najednou abambulka je hotová. Na čepku můžete udělat i malou klasickou bambulku, ale na to jsem byla líná:-)))

tady je hotová bambule, přišijeme ji k okraji čapky a chytla jsem to trošku i k papučce, ať to nikde neplandá. Červenou bambuli přišijte jako nos a oči jen vyšít

a tady už je hotovo. Jediný problém je, že na plovoucí podlaze bačkorky hodně koužou, ale vím, že jsem kdysi někde četla, jak vyrobit na pletenině protiskluz, ale samozřejmě nevím, kde, tak kdybyste někdo tušil, tak sem s odkazem:-)
Tak Lída L. v komentu radí barvičky na látku, které se po zahřátí nafouknou, na šlapku papučky stačí namalovat tečky,čárky...

A co límeček?
1.řada: napícháme 35 dl. sl. okolo papučky
2.řada: dl. sl. zpět, jen první, prostřední a poslední sloupek jsem rozdvojila - máme celkem 38 dl. sl.
3.řada: do prvního oka 3 řet. oka a 1 dl. sl. pak oko vynechat, * do 3. oka 1 dl. sl. 1 řet. oko, 1 dl. sl. další oko vynechat * vzorek mezi hvězdičkami opakovat do konce řady a ukončit
Určitě přijdete na spoustu dalších nápadů, tak se chlubte a co jsem nedokázala srozumitelně vysvětlit samozřejmě dovysvětlím, když písnete:-)

tady jsem našla nějaké ty vyfukovací barvy na textil, stojí asi 105kč, prodávají se na mmb. Barva se nanese, nechá zaschnout, vyfénuje, prát se může na 40stupňů.

tyhle jsou původní, podle obrázku jsem je háčkovala :-)

bačkůrky od Dagmar N. 57778

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

TamTama 22. 12. 2014, 13:44
Já tu patu taky nechápu =(
dražka 10. 1. 2015, 7:18
@TamTama tak ten konec zkuste nesháčkovat, ale sešít (F)
Janula81 13. 1. 2014, 21:26
prosím jak je řešená pata? nejak jsem to nepochopila
HANĎA1303 21. 12. 2011, 8:14
(Y) (Y) (Y)
Dasha1 29. 8. 2010, 8:55
(Y) (Y) (Y)Dobré ráno, včera jsem udelala synovi vaše bačkurky, mají velký úspěch (Y) (Y) (Y) (Y)díky díky, tady fotka: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3109121 :-) :-) :-) :-) :-)
nikol2006 20. 1. 2010, 21:38
|:o) |:o) |:o) |:o)
pucanek 19. 1. 2010, 8:25
tak ty jsou (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) já si lámala hlavu,zda by ponožky šly i uháčkovat,páč plést neumím takže při nejbližší příležitosti určitě vyzkouším :-)
dražka 19. 1. 2010, 11:38
@pucanek díky (L) jen ještě doporučení, pokud ponožky na holou nohu, tak spíš volte obyč. sloupky, ne ty reliéfní, oni pak z rubu dělají takové řádky a do holé nohy by to mohlo tlačit i když to asi vadí jen někomu, ale radši píšu, ať nemáte práci navíc s páráním (F) (F) (F)
pucanek 19. 1. 2010, 12:06
@dražka díky za radu (L)
žabada 19. 1. 2010, 7:55
Jsou krásné (Y) (Y) (Y)
lidal 14. 1. 2010, 21:49
Jsou (Y) (Y) (Y) (Y) . Ten protiskluz jsem vyřešila barvami na textil, které se po ohřátí teplem jakoby nafouknou ( snad je to trochu k pochopení *-) ). Na ponožky zespoda jsem udělala tečky, nebo čárky.
dražka 14. 1. 2010, 22:29
@lidal jo, to je asi ono, co jsem kdysi četla, určitě to zkusím a děkuju (Y) (Y) (Y)
Adgam 14. 1. 2010, 21:36
@dražka Lucko, to vypadá super, díky, to bych mohla zvládnout. Hlavně že nejsou pletené. ;-) ;-)
dražka 14. 1. 2010, 22:28
@Adgam ty jsi prdlá, viď? :-D :-D :-D To víš, že zvládneš, levou zadní (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie