Ovocný dort
Potřebné ingredience
Světlý korpus, náplň: šlehačkový višňový krém nahoře - tropická směs s želatinou, okolo kokosové tyčinky
Postup přípravy
Korpus stejný, jaký používám u předešlých dortů
Náplň - používám desertní šlehačku z PL, je už hustá, nemusíme šlehat a používat ztužovač, do ní jen přimíchám ovocný…
Dort podkova
Potřebné ingredience
Domácí mléčný marcipán Pařížský krém
Postup přípravy
Tak tento dort chce opravdu hodně trpělivosti. Vše pečeno a postupy jako u předešlých dortů, jen teda před tím, kdo se rozhodne potahovat podkovu, klobouk dolů, já už bych do toho…
Tiramisu dort
Potřebné ingredience
Mascarpone (zde jsem využila velkou krabičku) 3 vejce kávu mletou 3-5 lžic cukru Amareto Dortové piškoty Ovoce (v tomto případě jahody)
Postup přípravy
Umixuji do pěny žloutky s cukrem, vedle si umixuji bílky do tuhého sněhu. Do žloutků si přidám postupně celé mascarpone a nakonec pomalu vmíchám bílky.
Uvařím 3 šálky silné…
Dort traktor
Potřebné ingredience
Vanilkový krém, barevný - mramorový korpus s kousky čokolády, domácí mléčný marcipán
Svatební dort
Potřebné ingredience
pařížský krém krém ze zakysané smetany, tvarohu a ovoce šlehačkový višňový krém Domácí mléčný marcipán
Postup přípravy
Můj první svatební, bohužel se nepodařil dle mých představ, bojovala jsem s vlhkem a hlavně s málo zkušenostmi. Nevěsta byla naštěstí nadšená :)
Dort s Angelinou Ballerinou
Potřebné ingredience
Pařížský krém barevný - mramorový korpus (růžová, světlá) domácí mléčný marcipán
Ariela
Potřebné ingredience
Pařížský krém Domácí mléčný marcipán Spoustu trpělivosti ,)
Postup přípravy
Postup na mořskou pannu ještě dodám, postupy jsou většinou u mých předešlých dortíků
zdobení na dort - slunečnice
Potřebné ingredience
Marcipán, potravinářské barvy, štětec, vykrajovátko srdce, žilkovač
Postup přípravy
slunečnice jsou vykrajovány 2x vykrajovátkem gerbera, přeloženy přes sebe, vnitřní část kulička, roztlačená čističem na lis (takové plastové udělátko na vyčištění zbytku česneku z…
Zavřená kniha
Potřebné ingredience
pařížský krém, světlý korpus, marcipán, potravinářské barvy