Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Nugátové cukroví

Nugátové cukroví

Potřebné ingredience

200 g hladké mouky, 80 g mletých mandlí, 150 g změklého másla, 50 g cukru, 1 žloutek 150 g nugátového krému, tmavá a světlá poleva, kešu oříšky

Postup přípravy

Mouku společně s mandlemi, máslem,cukrem a žloutky propracujeme až vznikne těsto. Poté jej zabalíme do potravinové fólie a necháme 60 minut odpočívat. Troubu předehřejeme na 180 C…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkový koláč bez kynutí

Borůvkový koláč bez kynutí

Potřebné ingredience

60 dkg hladké mouky, 2 lžíce cukru, 1 kostka droždí, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 2 dcl oleje, 1/4 mléka

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady, (droždí rozděláme v teplém mléce).
Plech vymažeme olejem a rozprostřeme těsto, posázíme borůvkami a přidáme drobenku.
Já dávám na…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Noky se zelím a uzeným

Noky se zelím a uzeným

Potřebné ingredience

Noky: 500 g polohrubé mouky 500 ml mléka 5 vajec sůl

Postup přípravy

Noky se zelím a uzeným

Noky:
500 g polohrubé mouky
500 ml mléka
5 vajec
sůl
vytvoříme těsto a přes cedník uděláme noky do vařicí osolené vody. …

Zobrazit více...

Kategorie