Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté těsto

Kynuté těsto

Potřebné ingredience

400g hladké mouky , 1 droždí , 2dcl mléka , 2 lžíce mletého cukru, 2 žloutky, 1 brněnka, špetka soli

POMAZÁNKY
Pomazánka na chlebíčky z červeného zelí

Pomazánka na chlebíčky z červeného zelí

Potřebné ingredience

1 malá sklenka červeného sterilovaného zelí, 250g salámu junior, 1 cibule, 3 vejce natvrdo, 1 brněnka, 1 lžička hořčice, sůl a pepř

Postup přípravy

Zelí ocedíme a překrájíme, cibuli, salám a vajíčka na kostičky, přidáme brněnku, hořčici, sůl a pepř a vše zamýcháme

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Horalská pomazánka

Horalská pomazánka

Potřebné ingredience

300g salámu junior, 5 vajíček natvrdo, 3 sterilované okurky, 2 cibule, 1 brněnka, 1 lžička hořčice, sůl a pepř

Postup přípravy

Salám,vajíčka,okurky a cibuli pomeleme,přidáme brněnku,hořčici a dochutíme solí a pepřem.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Lasagne San Marino

Lasagne San Marino

Potřebné ingredience

100g hladké mouky 2 rajčata 200ml oleje 100ml drcených rajčat 500ml mléka kuřecí vývar 500ml 12% smetany , oregáno, 1 balíček lasagni , tymián, 200g kuřecí,ch prsou , bazalka, 100g šunky, provensálské koření, 50g sterilovaných žampionů , sůl

Postup přípravy

Na oleji opražíme mouku,zalijeme mlékem a povaříme.Mezitím orestujeme kuřecí maso.Vzniklý bešamel dochutíme kuřecím vývarem,smetanou a kořením.Do připravené pečící nádoby vrstvíme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nakládaná zelenina

Nakládaná zelenina

Potřebné ingredience

5kg zelí, 2kg červené papriky, 1kg cibule , 1kg mrkve, 1/2kg krystalového cukru , 2 deka, 2dcl oleje , 9dcl octu,

Postup přípravy

Zeleninu nastrouháme,vmícháme uvařený studený nálev a necháme 24 hodin odležet.Dobře promícháme,dáme do sklenic a sterilujeme.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nakládaná paprika

Nakládaná paprika

Potřebné ingredience

2 litry vody, 8 dkg soli, 150 g cukru, 25 cukerinů, 6 dcl octa

Postup přípravy

Necháme přejít varem,papriku dáme do sklenic,zalijeme nálevem a nakonec do každé sklenice přidáme lžičku oleje.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky Rošťáci

Řízky Rošťáci

Potřebné ingredience

4 lžíce hořčice, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 4 lžíce solamylu, 4 stroužky česneku, 1 vejce

Postup přípravy

Libové maso asi 1 kg.Síla 7mm.Každý plátek se namočí v marinádě,dá se do mísy a zalije zbytkem marinády.Maso může být naložené až 48 hodin.Smažíme na oleji.

Zobrazit více...

Kategorie