Zobrazit přihlášovací formulář

Desatero bezpečného obchodování

Desatero bezpečného obchodování

  1. Nakupujte od uživatelů s logem Ověřený obchodník. Máte jistotu, že k nákupu obdržíte kupní doklad, příp.na vyžádání. Na zboží se bude vztahovat záruka a můžete uplatnit nárok na odstoupení od smlouvy bez udání důvodu - vrácení zboží do 14 dnů.

  2. Nakupujte od uživatelů s logem Ověřená adresa. Víte, s kým obchodujete a v případě komplikací můžete žádat náhradu škody v rámci programu Ochrana kupujících.

  3. Nově registrovaným uživatelům bez hodnocení neplaťte platby předem. Snažte se vyjednat dobírku, anebo adresu pro zaslání platby poštovní poukázkou. Alespoň budete mít k dispozici skutečná data o prodejci.

  4. Před nákupem či prodejem zkontrolujte hodnocení uživatele. Pokud má na kontě v nedávné době opakovaná negativní hodnocení, upozorněte nás prosím a obchod raději nerealizujte. Zkontrolujte i starší hodnocení.

  5. Neregistrovaným uživatelům nezasílejte zboží na dobírku. Případně alespoň ověřte email ve vyhledavači inzerentů. Zjistíte tak, jestli zde uživatel není registrován nebo dokonce zablokován.

  6. Při výměnných obchodech dbejte na to, aby byl uživatel registrovaný a měl pozitivní hodnocení. S neregistrovanými nebo s uživateli nově registrovanými nedoporučujeme výměnné obchody uzavírat.

  7. Nikdy nezasílejte zboží dříve, než budete mít platbu připsanou na účtu. Zárukou není ani doručené potvrzení o provedené úhradě.

  8. Před nákupem rozhodně čtěte podmínky prodeje daného prodejce. Předejdete tak nepříjemným nedorozuměním při řešení případných komplikací. Zejména pokud se prodejce zříká odpovědnosti za zboží tím, že je pouhým zprostředkovatelem.

  9. Buďte opatrní v případě podezřelých nabídek ze zahraničí. Jsou psány v angličtině anebo velmi chybnou češtinou. Často nabízí vysoké částky za zboží mnohem nižší hodnoty. Zboží vylákají na základě falešných potvrzení o provedené úhradě a peníze ve skutečnosti neodešlou.

  10. Pokud získáte jakékoliv podezření, neváhejte nás kontaktovat, rádi Vám vše ověříme a pomůžeme s řešením potíží. 

Kategorie