Zobrazit přihlášovací formulář

Jak jsme kupovali dětská kola

Jak jsme kupovali dětská kola

Někdy kolem Vánoc jsem se dohodla s dvojčaty, že first biky prodáme a koupíme opravdová kola. K výběru kola jsem přistoupila odpovědně a rozhodla jsem se poradit s odborníky, které ve svém okolí mám, a kterých si vážím. Což je můj bratr a můj výborný kamarád Kamil. Oba jsou v cyklo oblasti experti, tedy alespoň podle mých měřítek. Analyzují trh a diskutují, jaké kolo si koupit. Sice vždy začínají s tím, že nepotřebují to nejdražší a že přeci nejsou magoři, aby kupovali něco tak nehorázně drahého. Ale postupem času dojdou k tomu, že si přeci nekoupí nějaký šunt, a tak si nakonec to nejdražší koupí, ale říkají, že si koupili to nejlepší s ohledem na srovnání cena/výkon. Kamil dokonce dělal na FB průzkum obecného mínění, která značka je více in. Tedy pardon, chci napsat nejkvalitnější, samozřejmě. Svá kola neustále leští, blyští, promazávají, rozmontovávají a zase smontovávají. Prostě jejich kola mají prestižní místo nejen v jejich bytech, ale tak vůbec v jejich životě. Jo a taky jsem zapomněla, že na nich jezdí. A Kamil se u toho také fotí a zveřejňuje na FB, spolu s přesnými údaji o celém výkonu (čas, rychlost, tep, vypocená voda atd..). Zkrátka kolům rozumí. I když oni sami říkají, že to tak vůbec není, protože na to už nemají čas.

Aleš, můj manžel, mi říkal, ať zkusím Kamila, který zrovna řeší kolo pro svoji Natálku. Zavolala jsem tedy Kamilovi a vlastně mě ani nepřekvapilo, že je perfektně připraven. Natálka je po tatínkovi velký sportovec a zhruba za rok bude potřebovat své první opravdové kolo pořídit, což pro tatínka znamená, že už půl roku velmi podrobně analyzuje situaci na trhu. Kamil je vždy velmi ochotný a zahrnul mě informacemi a doporučeními, na co všechno si mám dát při výběru pozor a připojil pár zaručených tipů, které kolo si máme objednat. Vyjádřil i pochopení, že když dětské kolo dle jeho doporučení a nepodkročitelných standardů stojí cca 10 hadrů, tak pro dvojčata je to dvacet, a to je prostě raketa. Proto mi se zalomenou rukou za zády doporučil i cenově dostupnější model, za cca pět tisíc kus.

Měla jsem velkou radost, že pro naše děti budeme mít kola dobré kvality za rozumnou cenu. Ještě větší radost jsem měla, když jsem našla na dětském portále kolo stejné značky, jeté po jednom dítěti. A hlavně za poloviční cenu. Hned jsem je dětem radostně ukazovala. Adam byl rád, že bude mít kolo, ale říkal, že se mu moc nelíbí. Vysvětlovala jsem mu, že to je kvalitní kolo, vždyť mu ho vybral strejda Kamil a to je přeci odborník. Už to skoro vypadalo, že to klapne. Emma na mě chvilku zkoumavě koukala a pak prstem ťukla na dotykový displej. Překvapilo mně, s jakou přesností se její prstíky pohybovaly po displeji. Dřív než bych řekla “borůvkový koláč“, se přes celou obrazovku objevilo růžovo-bílé kolo, se sedadlem pro panenku a velkým košíčkem na další důležité věci, které s sebou nutně potřebujete na každou vyjížďku na kole. „Tohle se mi líbí.“ Vykřikla. Už jsem se nadechovala, že jí předám důležité informace o kvalitě rámu a jednotlivých komponentů. Ale pak jsem se pořádně podívala na kolo, které jí nabízím a na kolo, které si vybrala ona sama. A vrátila se mi vzpomínka, jak jsme před lety s Alešem kupovali kolo pro mne. Uvědomila jsem si, podle čeho jsem si vybírala kolo pro sebe. Jak jsem vůbec neřešila z čeho je rám, ale jakou má barvu. A jak jsem pak trvala na sladění barvy sedla, gripů, taštičky a držátka na pití. Tohle jim nemůžu udělat. Nejsou závodníci. Stejně jako já.

Asi nezapomenu na výrazy dětí, když dostaly nová kola. Adámek se Spidermanem a Emma růžovo-bílé se srdíčky. Radost až na kost. Jsou šťastní a jejich kola se jim moc líbí. Jsou ověšené vším možným, takže jejich váha je asi dvojnásobná.

Kamile, jestli čteš můj blog a vydržel jsi až do konce, věř, že ti moc děkuji a opravdu si vážím Tvého názoru. A snad pochopíš a nebudeš se zlobit.

S láskou Monika

3.7
Publikováno , přečteno 3494x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

0509 8. 9. 2017, 15:00
(Y)
misuuu5 23. 7. 2017, 22:07
:-D (Y)
Martas100 21. 7. 2017, 12:31
Nádhera (Y) a Kamil se určitě nezlobí (F)

Kategorie