Zobrazit přihlášovací formulář

První obnovený Večer po lampou - 4.10.2015 od 21.00

První obnovený Večer po lampou - 4.10.2015 od 21.00

Ráda bych obnovila tradici Večerů pod lampou, kdy jsme pro ten daný den zapomněly na televizi, manželské povinnosti a v určený čas jsme si přišly popovídat na předem dané téma. S tím, jak se MMB rozrůstalo, narůstala i diskuze, stávala se nepřehlednější, mnohdy se do diskuze navazovala vlákna která s daným tématem nesouvisela a tak “lampovečery“ skončily. Chci to zkusit tady na blogu, kde bychom diskutovaly přímo v komentářích, bez odbočování k jiným tématům a zároveň by tu rovnou zůstaly veškeré informace uložené, bez toho abych musela odpovědi kopírovat a vkládat je do návodů, jako to bylo před tím. Takže začínáme v neděli v devět.

 

Téma pro tento večer je velmi aktuální. Se začátkem školního roku se začínají množit požadavky učitelů na povinnou četbu, vedení čtenářského deníku a s tím i povzdechy rodičů. Od nářku typu – „to nezvládne přečíst – 200 stran každý měsíc a samý Jirásek“ až po skučení : „oni číst vůbec nemusí a já ho nedonutím“. Ano, přeháním, ale ne zase tak moc. S tím souvisí i dotazy jak vůbec dítě rozečíst, aby pro něj čtení nebylo trestem nejvyšším, ale alespoň snesitelné, když už ne láska na celý život. Přijďte si o tom popovídat, porovnat čtenářské deníky, zavzpomínat třeba i na Vaši povinnou četbu a přidat tipy, jak se povedlo rozečíst Vaše děti.

Uvidíme, kam nás dnešní večer v diskuzi  zavane. Zatím tu mám pár fotek čtenářských deníků se svolením jejich autorů :o)

 

  

Ivka - prima víceletého gymnázia

Ivka

5.0
Publikováno , přečteno 7133x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

MajklaM 28. 9. 2015, 18:33
(F) Baru na tohle téma jsme spolu diskutovaly ,-) Kopíruji z diskuze co mi k tomu řekl syn ve třetí třdě Tak jak jsem tu psala o čtenářským deníku mého syna - dnes mu říkám ať už začne něco číst..on odpověděl..."Já číst nemusím,,pí uč říkala,že čtu dobře dala mi 1 s hvězdou ze čtení,tak mi to už příjde zbytečný.." ,-) kde se stala chyba - já čtenář už snad od plenek.. ,-)
motji 29. 9. 2015, 11:14
@ ,-) S\n čte od 5let, ale má období, kdy několik měsíců nepřečte ani komiks.,Ale třeba v Harry Pottrovi doslova ležel dva měsíce, než všechny díly přelouskal a říká, super, každý měsíc máme mít jednu knihu do čtenářského deníku, ty delší můžeme rozložit na dvakrát..takže mám téma na celý školní rok:D

Kategorie